A vallás egyszerűbb, mint a valóság?
"A valóság a természet és az anyagi világ tudatunktól függetlenül létező része, mindaz, ami megfigyelhető, megérthető és a tudomány, "
ohoho, hát miez kérem, valami vallás? Megjelenik egy pondró kis semmi lény a Földön, aminek az egész idegrendszere a biológiai túlélésre szakosodott, aztán pár ezer év "emberré válás" (ezt a fogalmat saját magának találta ki) után azt képzeli, hogy a valóság az úgy ahogy van, a szánalmas kis idegeivel megérthető és felfedezhető? Nem magas ez a ló egy nagyon kicsit?:D
Nagyon jó, hogy (saját maga számára) bonyolult modelleket tud felállítani, amik működtek, de tudjátok a "lapos föld modell" is baromijól működött, amíg meg nem bukott. És nem azért bukott meg mert túl egyszerű volt, hanem mert baromság volt. Ha tudtok követni. ... :P
10:47.
Úgy lehet elhallgattatni egy ilyen embert, ha megfogod és rávilágítasz hibáira, a bizonyos logikai bukfencekre, hogy észrevegye magát. Többet szóltak már neki emiatt, de eddig nem mutatták meg neki, hol a hiba a logikájában. Aztán lehet nincs is, csak ő egy másik perspektívából szemlél, mint mondjuk te. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
"Úgy lehet elhallgattatni egy ilyen embert, ha megfogod és rávilágítasz hibáira, a bizonyos logikai bukfencekre"
hmmm...
Az Isten nem térbeli, de a világ is isten része, ami térbeli, de persze attól még Isten nem térbeli.... hmmm...
Az Isten nem térbeli, de magán belül teremti meg a világot. Ha nem térbeli, hogy? Ne válaszolj!
Az Isten nem változik, de a világ változik, és Isten része, de ettől az Isten nem változik.
Az Isten, csak saját magából képes teremteni, átalakítással, de persze nem térbeli, és nem képes úgy teremteni, hogy azt amit megteremtett előtte nem létezett, de persze ő tökéletes.
Az Isten tökéletes, de a világ amit ő teremtett, és a része, tele van tökéletlenséggel.
Az Isten tökéletes, és az örökkévalóságtól fogva létezik de a világ amit ő teremtett, és az ő része nem az örökkévalóság óta létezik.
Az Isten képes a teremtésre, de a világot átalakítással hozta létre, amit nem teremtés!!!
stb...
11:04.
Ha nem Istenből lenne a világ, vagyis attól elkülönülten létezne, akkor az Öreg "cseszhetné" a mindenhatóságát, mivel szoros, összefont kapcsolatban kell lennie azzal, hogy manipulálni és egyáltalán létrehozni tudja az anyagot. Ha nincsen meg a kapocs, akkor nincsen mindenhatóság sem.
"Az Isten nem térbeli, de magán belül teremti meg a világot. Ha nem térbeli, hogy? Ne válaszolj!"
Ha jól sejtem végigGONDOLTAD...azért is kérted, hogy ne válaszoljak. ;)
"Az Isten, csak saját magából képes teremteni, átalakítással, de persze nem térbeli, és nem képes úgy teremteni, hogy azt amit megteremtett előtte nem létezett, de persze ő tökéletes."
Nem magát alakítja át kedves barátom, hanem megjeleníti önmaga értelméből/tudatából/elméjéből azt, amit mi anyagnak nevezünk. Szóval meg tudja tenni, hogy egy olyan dolgot vetít le, ami konkrétan "előtte" nem létezett. :P
"Az Isten tökéletes, de a világ amit ő teremtett, és a része, tele van tökéletlenséggel."
Ez pedig csak a te szubjektív véleményed, ugyanis én tökéletesnek látom a világot személy szerint...sőt az ember is oly tökéletes, hogy képes önmagával elhitetni, hogy van tökéletlenség...:D
"Az Isten tökéletes, és az örökkévalóságtól fogva létezik de a világ amit ő teremtett, és az ő része nem az örökkévalóság óta létezik."
Próbáld meg a tudatot és az anyagot különválasztani...az anyag léte véges, de nem az elméé...Vagy esetleg úgy gondolod te a test vagy, vagyis te magad a testedben vagy? Te anyagból vagy? Vagy csak használod az anyagot, hogy tapasztalni tudjon a tudatod? :P
üdv
25/F
LastOne.Left
Vallás kontra valóság.Mindkét szemszögből megpróbáltam szemlélni a világot. Az egyikhez elegendő lett volna ismernem egy könyvet oda-vissza és úgy érezhettem volna magam , hogy mindent tudok , mindenre van magyarázatom.A másik szemszögből nézve elolvastam nagyon sok könyvet és egyre hülyébbnek éreztem magam.Az emberek zöme nem szereti hülyének érezni magát.Engem nem zavar , hogy egyre tudatlanabbnak érzem magam , próbálok tenni ellene.Van kollégám , aki az egy könyves verzió mellett döntött , szar is abban amit csinálnia kéne.Ehelyett megszívta a "több könyves barom" és rohangálhatok helyette , ráadásul még ki se akarják rúgni , mert az magánéletben is egy bal*asz és valószínűleg elvinnék a házát + éhendöglene.Hiába próbáltam (eleinte) finoman rávezetni , hogy tanulja meg az adott technológiák javítását tőlem , a rendelkezésre álló dokumentációkból , mindenki szívesen segített volna neki , ha van kérdése.
Nem volt kérdése.Aztán rájöttem miért.VALLÁS.Az egyre ingerültebb viselkedésemre (mert nem tudtam vele kezdeni semmit , csak az amúgy se nagy létszámot növelte) azt mondta , látja rajtam ,hogy démonizált vagyok.Mindenre van valamilyen biblikus benyögése.A "munkája" viszont nem ér semmit.Vallás egyszerűbb szerintem , csak nem célravezető , ha minden mást le*ar.Ráadásul nagyfokú jellemtelenséget is megfigyeltem nála , de ez már csak hab a tortára.
"Egy idealista világképben pl. az anyagi világ nem független a tudatunktól, oszt' mégis van valóság. Valami nem stimmel a valóság-definícióddal. Hol kevered a természettel, hol meg nem."
Egy idealista világkép nem független a megfigyelő prekoncepciójától.
Nem tudom hol keverem a természettel és mit, mert nem jövök rá a szövegből. A valóság-definiciót a természettel? Megpróbálok válaszolni: természet az amivel a természettudományok foglalkoznak. Anyag az a szubsztancia, amiből a tárgyak állnak-felépíti a Világegyetemet, Einstein óta nincs különbség anyag és energia között.
"Vicces! :)
és hogyan neveznéd azt ami létezik, de nem anyagi?"
Nem tudom mire gondolsz. Ha lebecsülnélek gáz halmazállapotra gondolnék, de az az anyag egyik megjelenési formája. Ha energiára, akkor lásd fentebb. Antianyag? Az hátha az anyagi világ része...
"Nagyon jó, hogy (saját maga számára) bonyolult modelleket tud felállítani, amik működtek, de tudjátok a "lapos föld modell" is baromijól működött, amíg meg nem bukott. És nem azért bukott meg mert túl egyszerű volt, hanem mert baromság volt. Ha tudtok követni. ... :P"
A kérdésből látszik, hogy a hitet elkülönítem a valóságtól. Azt hitték, hogy a Föld lapos, de semmi köze nem volt a valósághoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!