Hol található meg a Bibliában a Lázadó angyalok története és miért kerültek a pokolba?
Olvastam Bibliában de nem találtam sehol, a Jelenések könyvében volt valami kis halovány utalás...de a jelenések könyve eleve a Biblia leghihetetlenebb része.
De igazából nem csak a helye érdekelne hanem,hogy mi a pontos történet?
Nem vagyok hívő és nem akarok megsérteni senkit, de érdekelne.
ilyen hülyeséget még nem coitáltam mint ez az utóbbi.egészségedre!
nem le van írva a "könyv" elején, hogy az Ember a világ urának teremtetett? ...a többi uralom mind szubjektív ami azáltal lesz valósággá, hogy elfogadják..az emberek!
Péter, 12-08 17:41
"Nos nem igaz, hogy Jelenések könyve a Biblia leghihetetlenebb része, nagyon is hihető, hisz a teljes emberi történelmet bemutatja, csak jól kell értelmezni a jelképeket benne."
Aki a jelenések könyvét írta totálisan be volt tépve. Vagy egyértelmű, hogy agyament fantáziálás (esetleg hallucinációval elegyítve) az egész, és ép eszű ember nem veszi komolyan sem, nem hogy elhiggye.
Szánalmas, és hihetetlenül undorító, hogy a XXI. század első dekádjának kellős végén még mindig ezzel a szeméttel (nem csak a Jelenések könyvére, hanem a teljes bibliára gondolok most) hülyítik a jó népet. És az állam még finanszírozza is. Gusztustalan. És törvényellenes. Ha nem hiszitek nézzétek meg mit ír a BTK az emberek haszon szerzés céljából elkövetett szándékos átveréséről, megtévesztéséről.
Sziasztok!
Szeretem amikor valaki ilyen nagyon felvilágosultnak hiszi magát, bár szerintem inkább szánalmas.
Tudod Jelenések könyve a világ egyik legvitatottabb könyve. A komoly tudósok, akiknek te a lábnyomásba sem érsz: Newton, Pascal - akiket ma a matematika és fizika atyjának tekintünk - komoly Biblia és próféciamagyarázók voltak. Hogy őket nem tartod épeszű embernek téged minősít...
A Biblia pedig mindmáig a világ legolvasottabb könyve, a legtöbb nyelvre ezt fordították le és e legtöbbet ebből terjesztettek az egész világon. Társadalmi, kulturális hatása felbecsülhetetlen.
Egyben azonban teljesen egyetértek veled. Ez pedig az egyázak állami támogatása, amit én is mélyen elítélek, és törvényellenesnek (lásd alkotmány első pontja) tartok.
Helyesen tennéd, ha a Bibliát és az egyházat elválasztanád egymástól, és vennéd a fáradságot, hogy egyszer az életben kezedbe vedd ezt a csodálatos könyvet és félretennéd az előítéleteidet és a 66 könyvből amit tartalmaz elolvasnál figyelmesen kettőt: Lukács evangéliumát és az apostolok cselekedeteit. Mindkettőt ugyanaz a személy jegyezte le, és úgy gondolom, ha ezt megteszed egycsapásra világossá válik számodra, hogy mi a különbség a kereszténység (Krisztus követése) és az egyház közt...
Üdv. Péter
A "szent könyvek" közül válogatták ki azokat a könyveket, amiket ma a Bibliában olvashatunk.
De az bukott angyalok részletes történetét túlságosan lezártnak találtuk, ezért nem vettük be a változtathatatlanok közé.
"SZENT" annyit jelent, hogy "érinthetetlen".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!