Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy is volt ez akkor? ,...

Hogy is volt ez akkor? , avagy az Ószövetség számomra legnagyobb és legellentmondásosabb talánya. Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy van az a rész a Bibliában,azon belül az Ószövetségben, amikor is az istennek fiai megkívánták az emberek leányait, és azok szültek nekik óriásokat.

Azonban én sehogyse értem, hogy lehet ez, ugyanis a tudomásom szerint az angyalok nemtelenek, valamint nőt először az embernek teremtett az Isten. De akkor hogy van az, hogy az angyalokra, akiknek eddig semmiféle szexualitásuk nem volt és jól elvoltak így több száz, vagy ezer évig.hirtelen rájuk jön a kangörcs, és megkívánják a női példányokat?? Valamint miért csak azokat, a férfiakat miért nem. Arról nem is beszélni, vajon, hogy ment végbe a szülés??

2010. dec. 4. 02:00
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

"Már az ember megteremtése előtt, tisztában kellet lennie annak hiányosságaival és majdani cselekedeteivel."

Isten a bibliában nem önkényesen "pusztít", mint a barbár emberek, hanem a saját (magasrendű) ítéletét hajtja végre. Akik ellen fellép, azok nem csupán "beszóltak" Neki, amit lehet hogy meg is bántak, hanem tartósan és véglegesen ellene szegültek, ártottak Neki és a hűségeseknek. Te sem tűrnéd, ha valaki szándékosan és módszeresen pusztítaná a munkádat.

Az embernek nem voltak "hiányosságai", tökéletesnek teremtette meg Isten az embert, de szabad akarattal. Jehova (JHVH) rábízta az emberre azt, hogyan dönt. Sőt, bár Ő képes rá, mégsem szorul arra, hogy mindent előre tudjon, mindenki lépéséről! Mivel Ádámot és Évát felvilágosította és mint szerető apa óvta őket a helytelen döntésük következményeitől, nyilvánvalóan ott is ezzel a módszerrel élt.

Isten terveibe nem tud beleszólni senki, hiszen az Ő szuverenitását nem veszélyezteti semmi és senki. De Isten legfőbb tulajdonsága a szeretete - az "agapé" - által az embert nem mint tárgyat kezeli. Isten szeretete az emberek iránt viszont azt is magában foglalja, hogy fellépjen a gonoszok ellen, kik mára már ugyancsak megszaporodtak, mint Noé idejében. A Bibliában Isten arról biztosít bennünket, hogy az "utolsó napok" végén meglesz az "Isten háborúja" azok ellen, akik egymást és földet pusztítják.

"Sokszor mondjátok, hogy a szabad akarat, akkor viszont miért szólt bele a dolgok folyásába?"

A saját gyermekednek is szabad akarata van, igaz? Akkor miért nem engedsz meg mindent neki, amit csak kitalál?!

"megölik mert ő így akarta, erre ő iszonyú haragra gerjed"

Te miről beszélsz? Olyanokat fantáziálsz bele a bibliába, ami nincs is benne. A saját fantáziáid ezek, felületes ismeretek alapján.

Nem isten akarta és alakította a történteket (kivéve a váltságáldozatot), hanem ebben az esetben előre látta és rengeteg mindent előre leíratott a próféták által, hogy felismerjék Jézust a tiszta szívűek.

2011. márc. 3. 12:22
 22/27 Salx Narval ***** válasza:
Már ne is haragudj , de nem Isten küldte Jézust a földre, hogy megváltsa az emberek bűnét? Szerinted , hogy volt, ha nem így? Az atyai szeretetről csak annyit, hogy én akkor sem venném el a gyermekemtől az örök életet, ha becsapnák és ellenem fordítanák, pláne, ha én küldtem a nyakára a gonoszt és előre tudtam volna minden lépését.Nem úgy nevelünk gyermeket, hogy brutálisan megbüntetjük,az első engedetlensége miatt. Ettől még egy ember is jószívűbb, sőt tovább megyek, még az állataimmal is különbül és sokkal türelmesebben bánok.Noét említed, hány gyermek, terhes anya halt meg? Mi volt az a bűn, amiért meg kelet halnia csecsemők ezreinek.Ha viszont beleszólt a dolgokba, akkor ezt megtehette volna akkor is amikor még nem volt akkora a baj. Hiszen jól látta ezt is, nem? Ami azt illeti, már a teremtés előtt tudnia kellett, hogy kik lesznek méltóak majd a kegyelmére, akkor mire föl ez az egész cirkusz? Én egy ilyen urat nem szolgálok, sőt sajnálom,őt ha él.
2011. márc. 3. 14:29
 23/27 anonim ***** válasza:

"de nem Isten küldte Jézust a földre, hogy megváltsa az emberek bűnét? Szerinted , hogy volt, ha nem így?"

Nem ezt írtam?

"akkor sem venném el a gyermekemtől az örök életet, ha becsapnák és ellenem fordítanák"

Kiről beszélsz?

"pláne, ha én küldtem a nyakára a gonoszt és előre tudtam volna minden lépését"

Miről beszélsz? Isten kinek "küldte" a nyakára a gonoszt?

"Nem úgy nevelünk gyermeket, hogy brutálisan megbüntetjük,az első engedetlensége miatt."

Tökéletes, felnőtt emberek voltak, akik minden szükséges ismerettel és gondoskodással el voltak látva. Ezen kívül nem bánták meg, hanem kibúvót kerestek a bűnük alól, ami valójában ilyenformán nagyon komoly bűn volt. Nem is beszélve róla, hogy előre lettek figyelmeztetve arról, hogy ha azt teszik, akkor az halálbüntetéssel jár! Isten tökéletesen tudta, hogy mi van a szívükben, meg tudta ítélni, hogy miért lettek engedetlenek.

"Noét említed, hány gyermek, terhes anya halt meg?"

Minden felnőtt embernek volt lehetősége állást foglalni a jó oldalon és nem követni a bűnt! Ma is lesz lehetősége mindenkinek erre. Egyébként ezen szülők döntése a családjukat is magába foglalta mindenkor. Logikus, hogy a szülő választása a gyereke sorsát közvetlenül befolyásolja, hisz közvetlenül az ő felelőssége annak jóléte. Így ha rosszul dönt a szülő, a gyermeke élete is veszélybe kerül, hacsaknem a gyerek már önállóan állást tud és akar foglalni.

2011. márc. 3. 15:28
 24/27 anonim ***** válasza:

Azt írtátok, hogy mindenki saját hite szerint vélekedik.

Az én hitem:

(A Bibliában valóban nagyon sok érdekes rész van. Mivel mi abban a szövegkörnyezetben nem éltünk, csak találgathatunk, hogy eredetileg mi is volt. A leírások pontatlanok, sok rész ki is maradt belőlük és a bonyolult technikai összefüggéseket nem tudták értelmezni. Ha olvasod és neked "az jön le" amit kérdezel, akkor az a hited - bocs a bevezetőért.)

A Föld teremtett bolygó (ha kíváncsi vagy rá, néhány felvetést tudok hozzá fűzni). Az idegenek, vagy ahogy az ókorban felvetették: az Istenek rendkívüli technikával rendelkeztek. Tudtak embert is teremteni. A lelket a földi porból gyúrt testbe lehelték. Azután parancsba adták, hogy sokasodjatok és szaporodjatok. Lehet, hogy óriások voltak akik szemet vetettek az általuk készített halandó lányokra vagy más volt vele a céljuk.

Itt állt meg az eszem és kezdett körbe járni.

Cél: az idegenek létrehoztak egy "tenyészetet", amelynek feladata a lélek szaporítása.

Kétféleképpen kísérleteztek: az egyik, hogy óriások utódai is óriások lesznek és "több lélek" termelődik bennük, a másik ágon 2 emberből lett 6 milliárd és így "sok lélekhez" jutnak. Hogy a lélek minek kell nekik még nem tudom, de töröm rajta a fejem (abból feltételezem, hogy a temetéskor a pap is azt mondja "visszaadta lelkét teremtőjének").

Ez csak hit, de lehet valóság is. Senki nem tudja, hogy az Isten(ek) miért teremtette az embert, mi a célja. Csak túlvilági ígéret jön ki még a pap száján is. Másrészt az Ó-testamentum óta Isten nem jelenik meg híveinek sem, pedig nagyon sokan imádkoznak hozzá. Hol van?

2011. márc. 3. 18:40
 25/27 Salx Narval ***** válasza:
Kedves 15-28 Nem értem mit nem értesz.Igen a Bibliai Istenről beszélek.Amikor azt írtam, hogy közvetve ugyan de megölette Jézust és ezért másokra haragszik, azt írtad , hogy fantáziálok.Miért, nem így volt? Megemlítetted, hogy én is nyilván megbüntetném az engedetlen gyermekemet, erre reagálva leírtam, hogy igen, de nem ennyire brutálisan.Kiről beszélek? Még mindig róla.Sőt amikor azt írom, hogy a Sátánt az ő legnagyobb ellenségét, az ember mellé helyezte, még mindig róla beszélek.Te viccelsz? Megérdemelték amit kaptak? Halandósággal és kiűzetéssel büntette az embereket, akiket állítólag szeret, utat engedve ezzel a gyilkolásnak.Ha irgalmat tanúsít és kevésbé büntet, Káin és Ábel története, max egy bunyóval lerendeződik.Ő tanította meg ölni az embert.Szerinted azért mert valakinek a szülei gonoszak, bűnözők, meg kell ölni a gyerekeiket is, de ha igen, akkor miért nem akkor, lép közbe, amikor még megelőzhető a baj.Természetesen nem vádolom én Istent, ezekkel a szörnyűségekkel, csak egyszerűen nem hiszem el amit a Biblia állít róla.Kizártnak tartom, hogy egy mindenek fölötti Istennek ilyen pitiáner emberi eszközökkel keljen uralkodnia, mint amit a Biblia leír.Ha lenne egy teremtő, mi rossz lenne abban, ha ismerhetnénk őt, ismerhetnénk a tanítását, nem találgatnánk mint a hülyék, hogy létezik vagy nem, mit is mondott, mit is akart.Én kizártnak tartom, hogy egy teremtő, hit által szeretne csak kapcsolatot a teremtményeivel, mármint ha atyaként szereti őket.
2011. márc. 4. 06:01
 26/27 anonim ***** válasza:

Szövegkörnyezetből kiragadott ellentmondások:

[link]

Esetleg a hívőknek is el lehetne rajta gondolkodni, hogy miért is van így?

2011. nov. 30. 18:49
 27/27 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem biztos,hogy angyalokról van szó.Péter válasza sztem helytálló ebből a szempontból.

Nekem az az ellent mondásos,hogy ha a Biblia egy Istentől eredeztet mindent,akkor miért beszél "Istenek"-ről?

2011. dec. 1. 11:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!