Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak nők élnének a földön, ha...

Salx Narval kérdése:

Csak nők élnének a földön, ha "Ádám" nem követi "Évát" a bűnbe? Mit gondoltok, mi történt volna?

Figyelt kérdés
2010. nov. 30. 11:15
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
74%
Kedves Kérdező, honnan veszed hogy Lucifer olyan jól értette Isten hatalmát? Mi sem értjük igazán. Lucifer is a maga korlátai szerint tudta értelmezni. Az angyalok nem olyan hatalmas teremtmények ám, inkább szolgáló lényekként utal rájuk a Biblia. (Ádám viszont baráti viszonyban volt Istennel. )Lucifer sem foghatta fel Isten nagyságát teljes egészében. Azon kívül ő hatalomra vágyott, és azt meg is szerezte, nem törődve a következményekkel. Az ember is ezt tette. Ilyenek vagyunk mi, teremtmények.
2010. dec. 5. 23:25
 22/41 palesz_88 ***** válasza:
100%
istenem... mióta olvasom ezt a szar honlapot, azóta tudom, hogy jobb, ja rettegésben élek, mert ilyen emberek vesznek körül...
2010. dec. 6. 10:52
 23/41 anonim ***** válasza:
terribly sorry, de én csak azt írtam, mit ír erről a Biblia. Senki nem mondta, hogy nem értelmezheted képletesen, vagy hogy egyáltalán el kell fogadnod.
2010. dec. 6. 14:21
 24/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtatok. Én sem vitatkozni akartam, csak beszélgetni a dologról, hogy ki, hogy gondolja, mi a véleménye.Kedves Palesz, mi zavar ennyire, hogy rettegsz tőlünk.Te miben, hiszel, hogy ennyire felháborított ez a kérdés?
2010. dec. 8. 04:32
 25/41 palesz_88 ***** válasza:
83%
valamiben, ami "van". abban minek hinni, ami "nincs"? ha valaki nem mondta volna el neked, fogalmad se lenne ádámról és éváról, de a természet törvényeit például ismered, mert látod, és mert "van". ezt hivják valóságnak. ha nem hinnél benne is létezne. ez benne a szép. ha mindenáron hinni akarsz valamiben, akkor higyj magadban, abban legalább biztos lehetsz. ezeket a történeteket ugyanazok irták több ezer évvel ezelőtt, mint akik a mai mozifilmeket. kb. annyira valóságosak és hihetőek is.
2010. dec. 8. 14:38
 26/41 anonim ***** válasza:
74%

Ha úgy olvasnád, hogy megértsd, akkor nem írnál ilyen butaságot.

Abban hiszel, amit látsz? Jó. Most ne menjünk bele, hogy az anyag nem is létezik, mert pusztán energia és ehhez hasonlókba. De amit írtál, az meg is fordítható: a gravitációt nem "látod". Newton előtt azt sem tudták, mi az. De attól még létezett. Csak azért, mert nem látod Istent, még vidáman létezhet, akkor is ha senki sem hisz benne.

Ádám és Éva története egy szimbolikus történet, én nem állítottam hogy feltétlenül létezniük kellett olyan formában ahogy azt te elképzeled. Ádám és Éva, férfi és nő, az egész emberiség jelképe, tettük az egész emberiség tette. A fa sem volt igazán fa, hanem egy döntés a gyümölcs sem volt gyümölcs, hanem az eredménye, "gyümölcse" ennek a döntésnek.

Freya

2010. dec. 8. 16:31
 27/41 palesz_88 ***** válasza:
100%

a gravitációt nem látom, de azt igen, hogy ha elengedek valamit, az leesik. innen tudom, hogy létezik gravitáció.

de rendben van, ne vitatkozzunk, legyen mindenkinek igaza.

2010. dec. 8. 16:49
 28/41 A kérdező kommentje:
Kedves Palesz:Nem tudom miből gondolod,hogy vallásos vagyok.Csak feltettem egy kérdést ami szerintem érdekes gondolatokat ébreszthet, az, hogy konkrétan Évának és Ádámnak neveztem őket, ennek az az oka, hogy a hívő barátaik is hozzászólhassanak.Nekem az ő véleményük is fontos, természetesen az ő válaszaikra én is, a Bibliából számomra lejött értelmezés alapján próbáltam reagálni. .Tudod miért használják az idéző jelet? Gondolom igen.Valahogy én is úgy képzelem mint Freja, sőt még tovább is lépnék, én elhiszem, hogy azok akik a Bibliát írták azt írták le amit láttak, vagy látni véltek,esetleg eleiktől hallottak, amire nem volt szavuk ott hasonlatokat használtak.Én nem vagyok vallásos ember, de nem merném kijelenteni, hogy amit nem látok, nem érzek az nincs, de azért még, nem kell rettegned tőlem:D Az érzékekről csak egy gondolat, hogy elgondolkodj." Mi a szín, mi a hang, ha nincs szem ami látná és fül ami hallaná." Minden amit látsz és érzel, csak neked fontos, a természetnek nincs szüksége ezekre a dolgokra.Létezik mert látod? Mit látsz barátom?
2010. dec. 10. 02:00
 29/41 A kérdező kommentje:
Bocs kedves Freya, hogy elírtam a neved.
2010. dec. 10. 02:02
 30/41 palesz_88 ***** válasza:
100%
a társalgás kezd lassan parttalanná válni úgy érzem. 5 érzékszerved van (egyesek szerint van egy hatodik is, még erre sem mondom, hogy nem igy van). a szép az életben az, hogyha az 5 közül valamelyek felmondja a szolgálatot (vagy egyszerre több is), akkor a többivel több-kevésbé elég hatékonyan be tudod szerezni a szükséges információkat. persze vaknak a szineket nem fogod elmondani, de körül tudod irni valamennyire és szinek nélkül is ellesz, ha muszály. nem is azt mondom, hogy amit az öt érzékszerveddel nem látsz, az nincs, hanem hogy "valószinűleg" nincs (idézőjel, látod?). szerintem ha nincs sportkocsi a garázsodban jobban jársz, ha nem indulsz ki abból, hogy van, különben elég kinos helyzetbe fogod magad hozni azzal, ha mutogatod az ismerőseidnek az üres garázst, vagy úgy tervezed a napodat, hogy mész egy gyors kört, de még buszjegyed sincs, nem hogy sportkocsid. felkelsz és azt mondod, "van egy sportkocsi a garázsomban" (van isten), aztán nem teszed fel magadnak a kérdést, hogy "de ugyan miért lenne, ha nincs rá pénzem, nem örököltem és nem is kaptam senkitől?" ennek ugyanis semmi értelme. bizonyos emberek már ilyenkor megelőzik a csalódást és belegondolnak a dolgokba, mások talán lemennek a garázsba és szembesülnek a ténnyel: nincs sportkocsi. azok, akik hisznek istenben nem mennek be a garázsba, pedig nekik is van, mert félnek attól, ami nincs ott. gondolom innen már világos miért félek én az ilyen emberektől, azért, mert honnan tudod még mit képzelnek be, hogyan és hova? egy szép napon talán azt, hogy te vagy az ördög és szent küldetésük lesz kiirtani téged, csak mert balkézzel raktad a kávédba reggel a kockacukrot. ezeknek az embereknek nincs szükségük arra, hogy tényekkel igazolják az állitásaikat, tehát állithatnak mindent. nagyon remélem, hogy érted mire gondolok. aki leirta a bilbliát, annak mindenre volt szava, nyugodtan elhiheted. az nem az őskor volt, leirhatta volna nyugodtan azt is, amit látott, de gondolom nem volt olyan izgalmas.
2010. dec. 12. 10:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!