Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak nők élnének a földön, ha...

Salx Narval kérdése:

Csak nők élnének a földön, ha "Ádám" nem követi "Évát" a bűnbe? Mit gondoltok, mi történt volna?

Figyelt kérdés
2010. nov. 30. 11:15
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
Na most ne tegyünk úgy, mintha Ádám annyira ellenkezett volna,mikor meg kellett kóstolni azt a gyümölcsöt...
2010. nov. 30. 12:06
 12/41 A kérdező kommentje:
Hát én nem voltam ott, nem tudhatom, de nekem az jött le, hogy az asszonyt akarta csak követni. De nyilván a fő bűnös mégis a férfi, mert a nő elcsábult, amíg a férfi tisztában volt azzal, hogy mit tesz és mégis megtette.Valamint előbb említette egy kedves hozzászóló, hogy Éva alá volt rendelve Ádámnak, mint családfőnek.Természetesen másképp is lehetett, úgy is, ahogy te értelmezed.
2010. nov. 30. 13:24
 13/41 anonim ***** válasza:
66%
A nőknek lehet jobb lenne, a szaporodás meg lenne másképp oldva, egy Istennek ez a legkevesebb.
2010. nov. 30. 14:06
 14/41 anonim ***** válasza:
53%
Éva nem is lenne, ha Ádám elfogadta volna h Lilith egyenrangú vele és független. De neki egy olyan ember kellett aki függ tőle, akin uralkodhat. Íme az első emberi gyarlóság.
2010. nov. 30. 19:44
 15/41 anonim ***** válasza:
73%
vajon ki volt ott? ádám éva a Teremtő és sátán. ezek közül ki hazudott? sátán, mivel azt állította, hogy nem halnak meg. de meghaltak. A Teremtő azt mondja, ádám az első ember, és éva az első nő. ki állíthatja, hogy nem éva az első nő? vajon miért állítja?
2010. nov. 30. 23:57
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
ádám az első férfi éva az első ember
2010. dec. 1. 01:23
 17/41 A kérdező kommentje:
Szerintem senki nem állítja, hogy nem "Éva" az első nő, vagy, hogy valamikor kellet lennie, egy első ősanyának, akitől származunk.Ha teremtették az embert, ha nem.A Sátán sem biztos, hogy hazudott, csak talán elhallgatott egy lényeges dolgot, történetesen azt, hogy nem feltétel nélküli az örök élet.Én nagyon sokat gondolkodtam már azon, hogy egy ilyen tökéletes lény, mint Lucifer, miért vállalta a nyilvánvaló halált. Ha valaki láthatta Isten végtelen hatalmát, akkor az épp ő.Miért hihette, hogy esélye van? Ekkora baromságot, még én sem csinálnék, pedig van rá bennem hajlam.:D
2010. dec. 2. 11:26
 18/41 anonim ***** válasza:
100%
sátán hazudott, mert Isten ezt mondta: azon a napon, amelyen eztek erről a fáról, meghaltok. sátán ezt mondta: nem haltok meg. ha sátán nem hazudott, akkor hol él ma ádám és éva? sátán a hazugság atyja, aki emberölő volt kezdettől fogva, aki az egész lakott földet félrevezeti. és hogy miért tett ilyet? ezékiel könyve 28:1-20 ig elmondja neked az okát.
2010. dec. 2. 15:35
 19/41 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló, ha szó szerint értelmezzük a leírtakat, akkor nem haltak meg azon a napon, csak később. Ha képletesen értjük akkor viszont, mindenkire vár a feltámadás és a megítéltetés, vagyis a földi halál az ember számára, még nem a vég. Legalábbis ti hívők így gondoljátok,ki így, ki úgy.Nekem viszont fogalmam sincs, hogy mi lesz, vagy volt, csak "keresgélek".Tudom mi áll Ezékiel könyvében, még sem értem, nem azt ami le van írva, hanem azt, hogy miért választotta a biztos és nyilvánvaló halált, ezért a "pár röpke év" hatalomért, ami csak a földre terjed ki és még itt is korlátozott.Kérdezem ezt annak fényében, hogy őt a legszebbnek, mindenek tudójának, Isten trónusához tartozónak emlegetik.Fényhozónak,hajnal fiának,kelet csillagának, neveztetik.Nyilván be kellene érnem azzal, ami le van írva, de valahogy érzem, hogy többről volt itt szó, mint puszta irigység és hatalomvágy.Nagyon nehéz könyv nekem a Biblia,mert minden sora erős hitet követel és túl sok kérdésemre, hit nélkül nincs válasz.Tamásnak sikerült, talán egyszer nekem is fog.
2010. dec. 3. 03:02
 20/41 anonim válasza:
74%

Na jó mindegy hogy Ádám és Éva mit csinált volna.

Hiszen nem ő volt az egyetlen teremtett emberpár.

Ha tőlük származna mindenki akkor vérfertőzés lenne......

Több emberpár is volt csak ők voltak az elsők

2010. dec. 5. 20:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!