Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit jelent az, hogy: "....

Mit jelent az, hogy: ". boldogok a lelki szegények. "?

Figyelt kérdés
Kik azok a "lelki szegények"; eddig azt hittem, hogy elég, ha nem vagyok gazdag "...könnyebb a tevének a tű fokán...", de most akkor lelkileg is el kell szegényednem? Ha igen, akkor az mit takar?
2009. jan. 14. 08:30
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
66%
Lelki szegény, hát szerintem az akinek tiszta a lelke, nincsen tele sok rosszal, meg fájdalommal... persze ezt én gondolom :P
2009. jan. 14. 18:44
 12/45 anonim ***** válasza:
84%

Az első hozzászóló felhívta a figyelmet arra, hogy van több kérdés is, ami ezzel foglalkozik.

A kérdező figyelmét (is) elkerülte nyilván, hogy vannak pontos válaszok is a sok debiles között:

"Ha visszamegyünk az eredeti bibliai forrásokhoz, ott azért kiderül, hogy miröl beszélt itt Jézus.

Boldogok, akik tudatában vannak szellemi szükségleteiknek (ÚV Ford.) vagyis ez az egészséges alázattal van inkább kapcsolatban.

Amikor valaki büszke (a sokszor nem is olyan pontos)tudására, a rangjára, túlságosan önhitt, akkor nem tanítható, soha sem lesz valódi szellemisége."

A másik már nyelvészetileg is helytálló választ adott:

"Jézus arámul beszélt, és az arám nyelvnek vannak bizonyos sajátosságai. Nincsenek, vagy kevés az elvont főnév, ill melléknév, ezért az elvont fogalmakat a "szív" vagy "lélek" szó, egy hétköznapi tulajdonságot jelölő szóhoz való kapcsolásával jelzik. Így a lélekben szegények azt jeleni, hogy aki lelkében alázatos, nem gőgös, Istenre szorul.

Semmiképp sem jelent hülyét, vagy debilt... "

Ez a válasz 100%-ban elfogadott volt ott, remélem itt sem számít rossznak (nem én írtam), köszönöm!

2009. jan. 15. 01:05
 13/45 anonim ***** válasza:
77%

Én vagyok a 3. hozzászóló. ... Akit oly lelkesen lepontoztak mások - ahogy írtam is, a szeretet nevében. :)

Válaszolok a nekem írónak:

"Isten hogy mondana boldognak egy értelmi fogyatékost?"

Ő teremtette azt is, nem? Miért ne lehetne attól boldog? Csak azért, mert szerinted az nem jó, még Isten gondolhatja, hogy azokra szükség van!

Vagy te akarod neki meghatározni, hogy mit gondoljon, mit gondolhat? :))

"Az is egy betegség fajta,amit gyógyítani kell."

Ha Isten nem így teremtette volna, akkor nem kellene gyógyítani. Amúgy az emberek csak azért gyógyítják őket, mert különböznek tőlük. Mások. És az ember nem szereti, ha valaki más(hogy gondolkodik) mint ő. A többi csak üres magyarázat.

"ez sok esetben démonikusnak van írva)de az a sanyarú, kiszolgáltatott sorsukról szól"

Akkor látom elég hiányosak az ismereteid. A démonikus megszállás más, mint a szellemi fogyatékos. Még a Biblia szerint is!

"Soha nincs szó arról,hogy a beteg ember boldog lenne,semmilyen betegséggel."

Pont erről ír ezzel a sorral a Biblia! Hogy a FÖLDÖN nem feltétlen boldogak (mert lelki szegények), de a MENNYBEN azok lesznek!

"Itt tehát máshogy kell megközelítened a dolgot,hiszen szó szerint logikátlan.Nem?"

Nem. De miért KELL???

"mert nem értik-és lám,te sem."

Jah, te persze érted! Biztos nálad a végső igazság... :DDDD LOL

"A kérdés,az,hogy amikor ilyen szájbarágósan elmagyarázom,vajon ez kimozdít e a rögzült elgondolásodból,vagy kevélyen ellene állsz?"

A kérdés inkább az, hogy mikor fogod fel, hogy nem feltétlenül neked van igazad, és akár te is tévedhetsz. :)))

Az utánad jövö hozzászóló jól megfogalmazta:

"És miért boldogok? mert gondtalanok, mert nem gondolkodnak a jelen pillanatban élnek, mint egy gyermek."

2009. jan. 16. 08:41
 14/45 anonim ***** válasza:
45%

Most ŐSZINTÉN! Milyen indulattal és tudással pontoznak itt sokan össze-vissza?!!!

A 01:05-ös válaszomban beidéztem 2 tudományos igényű magyarázatot. Senki sem kritizálja szóban, csak pontoznak lefelé! Ettől még nem lesz hazugság az állítás!

Mondjon ellene valaki valamilyen érvet, vagy erre már nem telik?

2009. jan. 16. 23:10
 15/45 Srapnel ***** válasza:
44%

01-14 10:52-es vagyok.

Lepontoztak, de hát nem mindenki olvas vallástörténelmet olyan elismert kutatótól, aki az egész életét erre szánta. Nem csak a Bibliát kellene olvasni, hanem meg kellene ismerni, hogy mégis hogyan és mikor alakult ki a keresztény vallás.

2009. jan. 17. 00:33
 16/45 anonim ***** válasza:
61%

Tudod ez csak azért "debil" dolog, mert a bibliában ez egy fontos vers, ha nem tudnak róla sokan, akkor is! Magukat minősítik vele.

Főleg az lenne fontos, hogy az ilyen, magyar fülnek nehezen érthető verseket megértsük.

2009. jan. 17. 01:48
 17/45 anonim ***** válasza:
70%

Az eredeti fordítás szerint így hangzik az a mondat, hogy "boldogok a lelki szegények": boldogok, akik tudatában vannak szellemi szükségletüknek.

Minden ember Istentől származik, aki a Biblia lapjain keresztül tudatja szándékát.Akik tudatában vannak a szellemi szükségletüknek, keresik őt, kutatják a szavát a János evangélium 17:3 szerint: "Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedüli Igaz Istent, és akit elküldtél, Jézus Krisztust."

Egy gazdag is bejuthat Isten országába, ha nem a gazdagsága van első helyen az életében, hanem az, amit az előbb írtam.

2009. jan. 17. 15:29
 18/45 anonim ***** válasza:
68%

Most ŐSZINTÉN! Milyen indulattal és tudással pontoznak itt sokan össze-vissza?!!!

"Értékeld a választ plusz pontokért!"

Kérdésedre a válasz...

2009. jan. 19. 15:17
 19/45 anonim válasza:
36%

-Az én válaszom nem teológiailag tudományos, se vallásos szólam, se "pontos kifejezés", hanem megharcolt belső értés. - Dióhéjban:

Szerintem azok a lelki szegények, akik nincsenek tele Önmagukkal: - Önérzet, Önbizalom, Öntudat, Önelégültség... stb. - Akinél ezzel van tele a szív,ott nincs helye Istennek.

-Ahol nincs helye Istennek, ott a Jézus szerinti boldogság sohasem érhető el.

-Az a lelki szegény, aki elismeri, hogy az igazi boldogságot önmagában nem éri el, ezért kinyújtja a hit kezét Isten felé.- Isten ajándéka Krisztusban a boldog-mondás ígérete: "övék a mennyek országa"

Az alábbi linken kutakodhatsz, esetleg kérdezhetsz is:

[link]

2009. jan. 20. 05:28
 20/45 anonim ***** válasza:
39%

boldogok az ateisták mondja a biblia mert aki pogány annak a lelke szegény ezért a lelki szegény az ateista vagyis boldog az ateista mert még nem nyomták tele a fejét sok marhasággal meg sok hittel

és boldogtalanok akik templomba járnak azt hiszik ott a boldogság és hiszik és hiszik ez a hitük

2009. jan. 20. 14:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!