Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők! Titeket mennyire...

Hívők! Titeket mennyire érdekel a csillagászat, és a világűr?

Figyelt kérdés
Szerintetek Richard Dawkins bolond?
tegnapelőtt 09:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Érdekel, kamaszként még csillagász akartam lenni, csak sajnos azért bármilyen szép, javarészt nagyon komoly matek és fizika.

Dawkinst nem tartom bolondnak pusztán azért, mert nem értek vele egyet és van egy (szerintem rossz) stílusa, ahogy fogalmaz.

tegnapelőtt 11:28
 12/18 tgt ***** válasza:
Dawkinstól az Isteni téveszme egy remek vitairat. A hívőknek nem megsértődni kéne rajta, hanem érvelni és megcáfolni. Ez nem mindig megy.
tegnapelőtt 11:45
 13/18 anonim ***** válasza:

Én hívőként érdekesnek találom. Meg úgy ambock a tudományokat.

Viszont hiába vizsgáljuk a csillagokat már évezredek óta, úgy tűnik nem vezeti sokkal előrébb az emberiséget.

Engem hívőként megdöbbent, hogy Isten miféle végtelen hatalom bírtokosa, ha képes ilyen távolságok megalkotására, mint amit odefent látni. Micsoda hatalmas szörnyeket teremtett, melynek gravitációja összeroppantja saját magát és méretei nullák, értelmezhetetlenek, mégis egész galaxisokat tartanak egyben.

Mondjuk én nem a tipik 7 nap teremtés híve vagyok. Vagyis az is igaz, mivel Isten ura az időnek. Számomra mindez fantasztikus és Isten dicsőségét hirdetik. Tudom, a csillagászok dicsőségét kellene, hogy hírdessék, de számomra mégis az Úr dicsőségét hirdetik mindazok, amik odafent vannak.

De ne is menjönk el a végső határokig. Elég csak a naprendszer méretein és a nap méretein elgondolkodni. Ha csak a naprendszer létezne, már elcsodálkoznék rajta. Annyira kaotikus az egész, mégis szigorú szabályok tartják pályájukon az égitesteket. Kaotikus, és szürreális az egész, de mégis van benne rendszer. Ott a hold például. Hajszál pontos, órát lehetne állítani hozzá vagy naptárat, ahogy bármely más égitesthez is. Vagy a Szaturnusz gigantikus méretei. Hihetetlen alkotások.

És akkor eljut az első eszköz a plútóig, ami elég éles képet csinál és mi fogadja? Hát egy közel 1000 km széles szív alakú képződmény.

Én azt nem értem, hogy az ilyen érdekességek nyomán miért nem képes több ember elgondolkodni egy inteligens tervezés lehetőségén.

Én amióta hiszek és bizonyság adatott Isten létéről, csak ámulok és bámulok amikor ilyenekről olvasok vagy látok felvételeket.

Persze nem különb a világ a mikroszkopikus méretek felé haladva.

Tisztelet a tudósoknak, akik mindezt megfejtették, hogy ilyen módon én még inkább elámulhassak Isten hatalmán és kreativitásán. Zseniális! És humorérzékről is tanulságot tesznek ezek a felfedezések.

tegnapelőtt 12:09
 14/18 tgt ***** válasza:
Ezt a videót érdemes megnézni: [link]
tegnapelőtt 12:37
 15/18 A kérdező kommentje:
nem tudom, hogy ismered-e kedves tgt, de van olyan videó amiben bemutatja a legkisebb dolgok méretét a legnagyobbig... Van benne minecraft world égitest is!
tegnapelőtt 12:40
 16/18 tgt ***** válasza:
65%
Nem ismerem ezt a videót. Linkeld be.
tegnapelőtt 12:57
 17/18 A kérdező kommentje:

Ha megtalálná valaki!

Majd szólok én is!

tegnapelőtt 13:03
 18/18 A kérdező kommentje:

[link]

A Chatgpt segítségével megtaláltam! Szívesen tgt!

tegnapelőtt 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!