Isten miért teremtett ekkora világmindenséget nekünk?
https://www.youtube.com/watch?v=hNB4EktJjgM
Bőven elég lett volna ha pusztán csak a mi galaxisunkat csinálja meg.
Mire volt jó ez a sok potya munka?
Mi csak egy vagyunk a számtalan különböző teremtésből, a megszámlálhatatlan variációkból, aminek az a célja hogy a Végtelen Intelligencia, -a Teremtő- megismerje önmagát.
A mi naprendszerünk csak egy a Tejút galaxis 250 milliárd hasonló naprendszeréből, és kisebb nagyobb hasonló galaxisokból 100 milliárdnál is több van.
Aranyos tőlünk emberektől hogy önmagunkat milyen fontosnak, és milyen "ritka és csodálatos" eredménynek tartjuk 🤗
"Mi csak egy vagyunk a számtalan különböző teremtésből "
De arról nem volt szó hogy más az emberhez hasonló fejlett lényeket teremtett volna.
Velünk ezt osztotta meg.
"Valószínűleg nem az Isten temetette a világmindenséget."
Nem érdekelnek az ateista válaszolók hozzászólásai.
Ha nem érdekelnek az ateista válaszok, akkor csak szólok, hogy ez itt a valláskritika rovat, ahol inkább meg lehet fogalmazni a vallásokkal kapcsolatos kétségeket.
Gondolom elnézted a rovatot.
De rendben, akkor nem írok ide.
Csak még annyit, hogy én a "világmindenséget" egy összefoglaló névként értelmezem (pl. Multiverzum, ha létezik). Ha az Univerzumunkra gondoltál, az szerintem nem (biztos), hogy maga a világmindenség.
"Velünk ezt osztotta meg."
Velem pedig mást.
A különböző utak különbözőképpen kanyarognak, ahhoz hogy helyesen végigmenj a választott ösvényeden nem szükséges az összes többi ösvényt és utat ismerni.
"Ha nem érdekelnek az ateista válaszok, akkor csak szólok, hogy ez itt a valláskritika rovat, ahol inkább meg lehet fogalmazni a vallásokkal kapcsolatos kétségeket.
Gondolom elnézted a rovatot.
De rendben, akkor nem írok ide."
Na jó.
Akkor írd amit annyira szerettél volna.
Isten a helyi galaxis ura, a másik galaxis ura már egy másik isten.
Felettük áll a főisten, aki mindent vezérel.
Vagy túl sok Dragon ballt néztem?
8# vicces, de nem, ez áll legközelebb a "valósághoz.
A Teremtő hogy megtapasztalhassa önmagát felosztotta magát további Al-Teremtőkre, és szabad akaratot adott nekik.
Ilyen Logosz (Al-Teremtő) a mi galaxisunk teremtője, aki 250 milliárd naprendszert hozott létre, és egy erős, hatalmas Logosz, "megtestesülése a galaxis közepén lévő hatalmas központi nap, vagy fekete lyuk.
További al-al Logoszok segîtettek életet teremteni a naprendszerekben, és ilyen al-al-al Logosz az ember is, aki ugyan úgy része a Teremtőnek, mint bármelyik nagyobb Logosz.
A Biblia szerint Isten minden létformából nagyon sokfélét teremtett a Földön és a mennyben: élettelen dologból, élőlényből, növényből, állatból, tisztán szellemi lényből (angyalból).
Nem értem, miért pont az értelmes testi teremtmény létformából teremtett volna csak egyfélét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!