Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Engem teljesen hidegen hagy...

Engem teljesen hidegen hagy az egyház és az egész kereszténység, van rá esély hogy egyszer megtérjek, de nem akarok?

Figyelt kérdés
Gyülölöm az egyházat a keresztény papokat meg az ilyen pedofil emberkéket, bár meg vagyok keresztelve sajnos, de soha nem áll szándékomban hogy egyszer megtérjek!
2010. nov. 7. 19:56
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:

Tiszteletben kell tartani egymás nézeteit, meggyőződését.

Én tiszteletben tartom az ateistákat, hiszen nem kötelező hittel élni.

Ateistából lehet hívő (azaz hittel élő) ember, fordítva már kevésbé. Nem tudod, a sors mit hoz, amitől a nézeteid változhatnak. Főleg 16-20 éves korban. Utána már kevesebbet foglalkozik az ember ezzel a kérdéssel.

2010. nov. 8. 07:16
 22/46 anonim ***** válasza:

Most erre mit mondjunk? Te vagy az ostoba, mert nem vagy képes megkülönböztetni a vallást és annak követőit. A "pedofil emberkék" nem a Bibliának megfelelően cselekszenek, de ha te mégis mások tetteire alapozol, ahelyett, hogy fognád magad és utána néznél mit is mond a kereszténység - hát igen, ehhez elég sötétnek kell lenni.

Nem csinálsz mást, csak hajtogatod a saját beszűkült gondolataidat.

Az meg, hogy "sajnos" meg vagy keresztelve - ha nem hiszel, akkor miért zavar ez téged? Egy kanál víz nem elköteleződés semmi mellett.

Azt már meg sem említem, hogy létezik még néhány más vallás is a kereszténységen kívül,. Én sem vagyok az, de mégis hiszek...

2010. nov. 8. 07:40
 23/46 anonim ***** válasza:
10%

Szia!

Kár, hogy nem érted a lényeget. De adok néhány linket, ami segít megérteni. Olvasd el:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. nov. 8. 08:47
 24/46 anonim ***** válasza:

Tévedsz, ha azt hiszed, a papokhoz, meg az egyházhoz kell megtérni. Ne keverjük össze az isteni elvet, a "tudatlan" emberek elveivel. :)

üdv és sok sikert a keresésben

25/F

LastOne.Left

2010. nov. 8. 09:37
 25/46 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

Teljesen egyetértek LastOneLeft-el. Én is úgy látom, hogy a látható egyházakban nincs semmi szeretni való, sajnos mind lejáratta magát a vezetőivel, papjaival együtt -tisztelet a kivételnek. Létezik azonban egy láthatatlan egyház, azok a hívő emberek tartoznak ide, akik valóságosan követik Krisztust, függetlenül attól melyik egyházba járnak vagy nem járnak. Ezekkel az emberekkel öröm együtt lenni, mert megtapasztalhatod azt az életet átformáló erőt, amit csak Isten adhat. Kívánom neked ennek megtapasztalását!

Üdv. Péter

2010. nov. 8. 11:37
 26/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy válaszoltatok és a linkeket is, bár csak az egyiket nyitottam ki azt is 5 másodpercig, mert nem bírtam nézni, egyszerűen gyűlölöm!!!

Köszönöm az igyekezetet mindenkinek, hogy jobb ösvényre akartatok terelni, de nem sikerült, mert engem nem is lehet!

És bocsi ha valakit megsértettem!

Azért még visszakapcsolok ide, talán...

2010. nov. 8. 15:57
 27/46 anonim ***** válasza:
Van rá esély! Nem is kicsi! A szívedben már ott lappang a kérdés: van rá esély? Tudod, nem vallásokban kell keresni a menedéket, kegyelmet, üdvösséget, szeretetet, hanem Istennél. Az Úr pikk-pakk meg tud változtatni, de Ő nem erőszakos, nem erőltet rád semmit.
2010. nov. 8. 18:21
 28/46 anonim ***** válasza:
9%

Nem kell megtérned! Te alkothatsz egy saját hitet, amit lehet, hogy csak 100 év múlva fognak fel az ismeretségi körödben (ilyen volt Charles Taze Russell a JT alapítója is) és ismerik el. Hiszen hited van és az, hogy te nem a jelenlegi és ókori vallások tanaiban hiszel.

Ha piszkálnak, hogy az ördöghöz kerülsz a pokolba, válaszold: teszek egy kis kitérőt, mielőtt az isteni paradicsomba jutok és sokkal többet fogok megismerni mint ti - mert végső soron azt is Isten teremtette.

2010. nov. 8. 20:19
 29/46 A kérdező kommentje:

Azért visszakapcsoltam ide.

Szerintem nekem nincs már arra esély hogy megtérjek, hisz nem is akarok, nem is engednek, én így jöttem világra, így vagyok berendezkedve, egész egyszerűen nem tehetem!! Már felvettem ezt az életstílust és nem is szeretnék ezen változtatni, bár a sötét lelkem mélyén néha ott van az a gyenge parányi 0,01% szikra, de én mindig kioltom! Ha kocsival megyek és tudom hogy útba esik egy templom vagy ehhez hasonló vallási dolgok, kizárt hogy arra menjek, mert gyűlölöm és verejtékezem, inkább elkerülöm egy másik kitérővel!

Köszönöm az együttérzést!

2010. nov. 8. 20:52
 30/46 anonim ***** válasza:
Egyébként te tényleg hülye vagy... mondd csak, a kereszténységen kívül hány vallás ismersz annyira, hogy tisztában légy a hitrendszerükkel?
2010. nov. 9. 07:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!