Miből élnek (élhetnek) a jehova tanúi ,hogy ennyire sok szabadidejük van a köztereken állni és osztogatni, ajánlgatni a kiadványaikat? Melyek azok a munkák vagy állások ahol ők dolgoznak? Van valami jellemző v változatos a kép?
Kedves Kérdező
Jehova Tanúi a saját szabad idejükből töltenek időt a szolgálatban.
Mindenkinek van munkája, ami által fentartja a saját és a családja életét.
Van aki 8, vagy 10-12 órát dolgozik. A takarítónőtől kezdve a jogászokon át, a tanári állást is beleértve, akár ápolónőként, vagy orvosként is, de dolgoznak.Vannak akik már a nyugdijas idejüket töltik, és az egészségükhöz mérten szolgálnak. Mindenki annyit amennyire a saját szíve indítja, vagy ahogy elhatározza.
A Tanúk megszervezik az egyéni életüket a családjukban, és a gyülekezeten belül is, megbeszélik mikor mennyi időt tudnak szánni a szolgálatra.
Van aki egy, vagy két órát tud eltölteni a szolgálatban, de van aki többet, ez a körülményeitől függ mindenkinek.
Azt is megszervezzük, hogy időnként meglátogatjuk a korlátokkal élő testvéreinket, és segítséget nyújtunk a bevásárlásban, vagy elszállítjuk orvosi vizsgálatokra a testvéreket ha szükséges, és meglátogatjuk a betegeinket. Mindig van bőven mit tenni az Úr munkájában. Nem érünk rá unatkozni.
Első sorban Isten az aki a szelleme által erőt ad ehhez.
Tulajdonképen ez köré építjük az egész életünket. Isten királyságának jóhíre, támogatása minden másnál fontosabb, ennek kell az első helyen lenni az életünknek, a Máté 6:33 alapján.
A Tanúk is szoktak kikapcsolódni, egészséges keretek között.
Kirándulást szerveznek, vagy társas összejöveteleket egy tisztáson, vagy ha hideg van, magán otthonokban. A családosok együtt is elmennek kikapcsolódni, moziba, egy színházba, megnéznek egy darabot.
Persze olyasmit amiben nincs durva erkölcstelenség, és nem horrorisztikus, vagy spiritiszta.
Vannak akiknek hobbija a horgászat, a sport, edzésekre is járnak némelyek.
Kinek mihez van kedve, vagy mit csinálna szívesen. De járunk strandra, uszodába, nyaralni is.
Én például nőként szeretek barkácsolni. De egy terítő kivarrása is jó kikapcsolódás. Régebben sok keresztrejtvényt megfejtettem, most már jobban érdekel a sodokú, az nagyon megmozgatja az agytekervényeket.
#1.
Erre csak azt tudom mondani:
"ISTEN ÓVJA" azokat, akiket ők tanítanak vagy gyógyítanak!
Szia
Egyszerre egy kicsit sok kérdést tettél fel ezért a teljesség igénye nélkül válaszolok.
Mivel már az idősebb korosztályba tartozom volt pár munkahelyem: ács ,taxiztam Pesten , irodaszerekkel foglalkoztam, dolgoztam a főügyészségen, postán ,.....
Szóval nem a munka határozza meg hogy mire szánsz időt hanem az hogy mit tartasz fontosnak.
Igen a szabad időmet használom, de ez mellett még néha túrázók,kutyát sétáltatok , könyvet olvasók,netezek... Stb.
Amennyire tudom, azt szokták nekik javasolni, hogy csak annyit dolgozzanak, amennyit feltétlenül muszáj, hogy megéljenek. És mindent annak kell alárendelni, hogy el tudjanak menni az összejövetelekre, heti többször. Ha csak a minimum időt vagy bent (pontosan érkezel és távozol, nincs túlóra), akkor több szabad időd marad, aminek egy részében ácsoroghatsz a kiskocsi mellett. Napközben meg azokat látod, akik gyesen vannak, nyugdíjasok, részmunkaidősök, aznap délutáni/esti műszakba mennek, esetleg átmenetileg munkanélküliek.
Van egy kolléganőm, csak délelőtt van bent. Sokáig nem tudtam róla, hogy JT, nem nagyon reklámozza. Jól dolgozik, de ha valami néha a munkaidején kívül esik (ezeket egy évre előre tudjuk általában, fix rendezvények, évi 4-5 alkalom) és ütközik valami JT programmal, akkor nem jön, akkor sem, ha fontos lenne a jelenléte mert az ő szakterülete érintett.
5
Ez nem teljesen van így. Mert akkor miből támogatnánk azt a feladatot, amit a Földön megkell valósítani?
Nekünk sem adnak ingyen semmit. Vannak betegeink, kevésbé tehetősebbek, őket is segíteni kell. Nem lehet egy emberre tenni a terhet.
Az első századi testvérek is félre tettek valamennyit, hogy legyen tartalékuk, és azoknak is tudjanak segíteni akik semmilyen járandóságot nem kaptak. Pl akkor nem volt nyugdíj, sem özvegyi díj, sem betegellátás.
Még is gondoskodtak egymásról, és senki nem nélkülözött, akik egységben éltek Krisztus tanítása, vezetése alatt.
Jézus sem pazarolt. Amikor megmaradt sok étel azokat összeszedték, hogy ne vesszen kárba. Így akik a gyülekezethez tartoztak akármelyik országban vagy helyen, azok közül egyikük sem volt koldus.
Tudsz olvasni? Mert nélkülözésről semmit sem írtam. Meg arról sem, hogy segítenek-e egymásnak, vagy nem.
Azt írtam, hogy az a hivatalos narratíva, hogy a munka szükséges, pont mert semmit nem adnak ingyen, de nem szabad, hogy a szükségesnél több időt vegyen el a szolgálattól. Tehát nincs túlóra, hétvégi kiküldetés csak akkor, ha nem ütközik valami JT-s rendezvénnyel. Ezt több (jelenlegi és egykori) JT ismerősöm is így mondta, de biztos ők sem tudják, mi a szabály a saját vallásukban. (5-ös voltam)
7
Kedves Válaszoló.
"nem szabad, hogy a szükségesnél több időt vegyen el a szolgálattól."
Mindent szabad, de nem minden használ.
Ez relatív, mindenkinek mások a körülményei.
(1Korintusz 6:12) 12 Mindent szabad nekem, de nem minden hasznos. Mindent szabad nekem, de nem fogom hagyni, hogy bármi is irányítson. . .
ezt figyelembe véve, vannak, akik nem tudnak mindig ott lenni egy rendezvényen, és ezt Isten is tudja. Vannak esetek, amiket nem lehet kivédeni, ami nem jelenti azt, hogy akkor nem is teszünk azért, hogy még is sikerüljön ott lenni, amikor csak lehetséges.
Ha valaki még sem tud néha elmenni egy összejövetelre, az nem halálos bűn.
A kongresszusok pedig folyamatosak nyáron, ha a fönöke valakinél úgy látja, hogy még sem tudja elengedni, akkor elmegy egy másik időpontban kongresszusra, mert ugyanazt hallja, ugyan azt a tanítást kapja, mint ami egy héttel korábban volt.
Mindenkit szeretettel várunk alkalmainkra.
A Testület
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!