Lehet hogy amit az emberek istennek tartanak azok földönkívüliek?
Legalábbis én ezt gondolom hogy töllük származunk,
és ők adták az életet a földön.
lehet... bármi lehet, senki sem tudhatja, mi az igazság, találgatni lehet, kb ugyanannyi esélye van minden felállított elméletnek arra, h igaz lehet
nekem ez a hitem :)
Csak nem Csillagkaput néztél. :D
A politeista istenek, pszichológusok szerint, az emberi természet kivetülései.
Pl. a görögöknél Árész a düh, a harag, a viszály, Afrodité a szerelem (míly meglepő), Héra az anyai szeretet, Zeusz a hatalomvágy és így tovább.
A monoteista vallásokban pedig az egy Isten/Allah/Jehova/akármi többnyire nem antropomorf, hanem csak egy világmagyarázó "eszköz", így mégkevésbé lehetne földönkívüli.
De végeredményben nem kizárt, hogy a politeista vallásokat földönkívüliek ihlették.
A monoteistáknál viszont az egy Isten nem olyan, mint mi, ő egy "természeti erő". Emiatt nem igazán hinném, hogy bármi köze lenne földönkívüliekhez.
Igen, az emberek amit ma istennek hisznek azok szerintem a földönkíűliek.:) Így minden ma lévő vallás az értelmét is veszti.
Én egy "első teremtőben" hiszek aki mindennek a része így az ő teremtményei mivel a részei képesek úgyszintén teremteni. Ez magyarázat lehet arra is, hogy ki teremtette az embereket, csak az emberek nem az első teremtőt hanem az ő teremtményeit hiszik úgymond elsőnek akik minket teremtettek.../persze itt jöhet a kérdés, hogy akkor ki teremtette az első teremtőt, őszintén szólva most per pillanat erre nem tudok mit mondani:)/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!