Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanui vezető testülete,...

Jehova Tanui vezető testülete,miért szólitott fel bennünket,hogy készitsünk túlélő csomagot? Legyen benne 1 liter viz,fél kiló kenyér és ilyesmi,a világ végét tudhatják ők? Mit tudnak? Megrémitett.

Figyelt kérdés
okt. 28. 17:51
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
56%

Azt elfelejtettem,hogy egy keresztény, nemrésze a világnak, és nem viselkedik illetlenül.

A bölcs ember elkerüli gonoszságot azzal, hogy használja a gondolkodóképességet, amit Istentől kapott. Ettől is emelkedik kiemelkedik az állatvilágból.

okt. 29. 10:27
 12/26 anonim ***** válasza:
85%

Kedves Kérdező

Ha te Jehova Tanúja lennél, akkor nem kérdeznéd meg, illetve azt is tudnád, hogy sehol nem mondták, hogy 1liter víz és 1/2kg kenyeret kell mindössze összekészíteni.

A túlélő csomag tartalmát pedig az egyik folyóirat cikk tartalmazza, szemmel láthatólag, nem olvastad el.

Igen sajnálatos és szomorú, hogy ezt is a Tanúk elleni hangolásra szánod.

Haúgy véled, neked soha nem lesz ilyesmire szükséged, akkor ne készíts magadnak ilyesmit.

okt. 29. 10:34
 13/26 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

11.

Ez majd akkor lesz érdekes, amikor Európában túlsúlyba kerül az iszlám, az átmenet lesz az igazi terror és az embereknek elegük lesz az összes agymosó vallásból.

De ez legyen az utókor gondja, noha ez sok helyen már a jelen problémája. Ha valaki lát is, nem csak bámul.

okt. 29. 10:49
 14/26 anonim ***** válasza:
40%

13

Kedves Mérnök Úr.

Egyetlen ember sem tudja Isten szándékát meghíúsítani, akármennyi fegyver, vagy hatalom is van a kezükben. Sokan próbálkoztak, Hitler is eltünt.

okt. 29. 11:59
 15/26 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

Nekem hiába magyarázol, pedig gyerekként engem is elvittek párszor templomba, de attól még nem lettem agymosott.

Tizenéves koromban még hajlottam Einstein egyik mondására (lehet valami felsőbb intelligencia), de akkor még naiv tudatlan voltam.

Most már inkább ez az álláspont:

[link]

-----------------------

Újra árverésre kerül Albert Einstein (1879-1955) kézzel írott levele, amelyben Istenről, a vallásról, a zsidóságról alkotott nézeteit fejti ki a világhírű fizikus.

----------------------------

"Az Isten szó számomra nem más, mint az emberi gyarlóságok kifejeződése és terméke, a Biblia pedig kétségkívül tiszteletre méltó, ám mégis primitív legendák gyűjteménye, amelyek emellett meglehetősen gyerekesek is. Legyen az bármily kifinomult is, semmilyen magyarázat sem tud meggyőzni ennek ellenkezőjéről."

okt. 29. 12:45
 16/26 anonim ***** válasza:
0%
Engem az érdekelne, hogy a Bibliában hol van ez megírva. Mert erősen hasonlít egy pogány viking hagyományra. Nekik volt régen ilyen akkori kornak megfelelő túlélő csomagjuk.
okt. 29. 12:54
 17/26 anonim ***** válasza:
8%

Az teljesen érthető, ha valaki, aki olyan helyen lakik, ahol valószínűleg kell, tart ilyen vészpakkot. Mondjuk gyakori a földrengés, súlyos áradás, hurrikán, fegyveres konfliktus. De itt Európa közepén ezek viszonylag ritkán előforduló események. Persze nem árt, ha van kéznél ez-az, de nem kell naponta azzal kelni-feküdni, hogy mi lesz holnap. Amióta kitört az orosz-ukrán háború, sokan készülnek "világvégére", táraznak be kempingfelszerelést, powerbankot, meg ki tudja mit. De mennyi energia megy el arra, hogy ezeket rendszeresen ellenőrizni kell, a konzerv és legfőképpen a gyógyszerek lejáratát, a powerbank akku szintjét, hogy jó-e még a ruha, ami a táskában van. Arról nem is szólva, hogy mindezt egy kicsi hátizsákban kell tartani valahol, ahol nincs útban a napi életben, de egy mozdulattal elővehető.

Egy ponton túl riogatás az egész. Az ukrán háború is tart már mióta, és még mindig van fűtés, áram és élelmiszer a boltokban. Pedig akkor is azzal riogattak, hogy mind megvagyunk azon a télen meg áramkimaradások lesznek hosszabb ideig. Aztán nem lett. Néhány ilyen után, már nem lehet ezeket komolyan venni. Pont ezért kéne kicsit odafigyelni és csak a ténylegesen komolyan rizikós helyzetben ilyesmit kommunikálni, amikor nem "lehetséges, talán", hanem "erősen valószínű", hogy baj lesz.

okt. 29. 14:00
 18/26 anonim ***** válasza:
73%

16

A Bibliában az van írva, hogy legyetek ésszerűek.

Isten mindenre nem ír szabályokat, mert a Biblia sokkal vastagabb lenne.

Mindenkinek joga van döntést arról, hogy mit tart helyesnek, és mit ne.

17

Nem kell örökké ellenőrizgetni, ha feljegyzést készítünk ezekről.

Elég a papírra ránézni. Akkora mennyiséget úgy sem lehet elcipelni, amennyire itt sokan gondolnak.

Abban egyetértek, hogy a sok riogatás pánikot kelthet, ekkor az emberek felvásárolnak mindent, aztán meg tönkre megy, mert nem tudják feldolgozni, elfogyasztani.

Személy szerint, egyáltalán nem pánikoltam. Minden úgy fog történni, ahogy a Teremtő akarja.

Ez csak egy kis óvatosság, nem értem miért kell ebben is hibát keresni.

Európa közepén is történhetnek váratlan események. Nem pánikolni ke

okt. 29. 17:36
 19/26 anonim ***** válasza:
76%

Szia!

Azért, mert bármikor történhet valami: természeti katasztrófa, háború, politikai zavargások ami miatt el kell hagyni az otthonodat vagy menekülnöd kell. Ezek a túlélő csomagok nem azt a célt szolgálják, hogy hónapokig egy erdőben el tudj éldegélni, hanem hogyha történik valami, fél órán belül el tudd hagyni a várost és A-ból B-be menni a legszükségesebb dolgaiddal.

Ez csupán egy elővigyázatossági lépés, semmi köze a világ végéhez vagy hasonlókhoz.

tegnapelőtt 12:12
 20/26 anonim ***** válasza:
73%

20.

Pontosan.

tegnapelőtt 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!