Jézus miért szaporított kenyeret?
Azért mert megetette a népet ami jött hallgatni a tanításait
A papok pedig nem kenyér gyárak
Azért mert hallgatói megéheztek és nem akarta elküldeni őket éhgyomorral.
És azért, hogy megmutassa mire képes egy ember aki isteni kilétére ébredve a Krisztust hozza kifejezésre.
A papok is "etetik a népet"
A kenyér itt a szellemi táplálék jelképe. A kenyérszaporítás története János evangéliumában nem más mint a szinoptikusoknál olvasható hegyi beszéd. A kenyér osztás maga a tanítás.
A végén 12 kosárral marad*. Ez a 12 apostol akik továbbviszik a tanítást.
A papok dolga is ez. Tehát ők is osztják a szellemi táplálékot.
A mise végén a "cselekedjétek ezt az emlékezetemre" (mikor az utolsó vacsoránál Jézus én testem, én vérem szavakkal osztja a bort és a kenyeret) szintén Isten igéjének terjesztésére szólít fel! Az ő teste és vére, azaz az ő élete maga a tanítás. Jézus maga az igazság és az élet. Mikor a földön járt testi valóban mutatott példát, és közölte az Isteni rendet. Azaz osztotta magát, mert emberi élete Isten igazságának megtestesülése.
*(érdekes, hogy a buddhizmus tanításgyűjteményeit is kosárnak fordítják)
"A papok miért nem etetik a népet?"
Igazából valószínűleg akaratodon kívül ráhibáztál... :))
A kenyérszaporítás csodája az Eucharisztia előképe.
Akkor tönkremennek a pékek.
A pékek és a halászok szegezték fel Jézust a keresztre, mert elvette a munkájukat. Ja, meg a borászok...
Szia
krisztus a tanítványait felhasználva táplált sokakat fizikailag, nem csak kenyérrel.
Napjainkban is ezt teszi, de nem fizikailag, szellemileg táplál sokkal több embert, mint azt a földönlétekor tette. Erre már akkor ígéretet tett a Máté 24:45-47 verseiben.
Azzal, hogy ma mint főpap milliókat táplál, beteljesíti a Malakiás 2:7-ben leírt rá vonatkozó próféciát, " Mert a pap ajkainak őrizniük kell a tudást, és szájából törvényt vár a nép, hiszen ő a seregek Jehovájának a követe."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!