Csak azért ábrázolják Istent férfiként, mert egy patriarchális társadalomban írták a Bibliát?
"ezért örlünk külön malomban,mert én úgy gondolom"
Mert te nem tudod mit gondolsz ezért te és te legalább két malomban őrölsz.
"mert én úgy gondolom,az evolúciónak köze van az élet értelméhez"
"mi az élete értelme, és erre bizony nem ad választ egyetlen evolúciós törvény sem"
"mert én úgy gondolom,az evolúciónak köze van az élet értelméhez"
A Kis Pista szerint pedig az ősrobbanás elméletnek a húsos palacsinta elkészítéséhez van köze.
Akkor most az ősrobbanás elmélettel van a probléma vagy a Kis Pistával?
"Az erősebb életben marad,az szaporodik,a gyengéket felfalják a többiek. Önfenntartás,fajfenntartás, terület védelme, ennyi."
Hát nem egészen. Elég pongyola és téves leírás.
"Léteznek más magasztosabb élet célok is,"
Ez az egész amiről itt hadoválsz sehol nem cáfolja, vagy vonja kétségbe azokat a bizonyítékokat amik alátámasztják az evolúció elméletét.
Mint korábban írtam itt nincs másról szó mint, hogy nem érted és olyanokat vársz el a vágyaid miatt amikről nem szól. Ez nem egy másik malom, ez pusztán vágyvezéreltség és tudatlanság.
Ennek nagyon egyszerű oka van.
Én kezdettől fogva az evolúció természettudományos elméletéről beszéltem. A természettudomány nem foglalkozik semmilyen természetfeletti lélekkel vagy hasonlókkal ennél fogva a természettudományhoz tartozó evolúciós elmélet sem foglalkozik ilyenekkel csak az élőlények genetikájának fokozatos változásával aminek eredményeként akár új fajok is létrejöhetnek (nagyon tömören).
Az, hogy te elképzelsz valamit amit tévesen evolúciónak nevezel és elvársz tőle vagy belemagyarázol mindenfélét annak már semmi köze nincs a valódi evolúció elméletéhez.
Itt van a probléma gyökere. Te egy általad vágyvezérelten kitalált dologról beszélsz amit tévesen és megtévesztően evolúciónak nevezel.
"Tulajdonképpen most te nemcsak velem vitatkozol,hanem az emberiség kétharmadával,akik hisznek a lélek létezésében és az élet celjában. Ha engem hülyének tartasz, őket is. Igen erős az egód."
Rendben. Akkor idézd azt a válaszomat ahol azt állítom, hogy nincsen lélek.
Segítek, nem fog menni. Fogalmad sincs, hogy miről beszélsz és a szövegértési képességeid a nullával egyenlőek láthatóan.
Szóval várom az idézetet ahol leírom, hogy nincsen lélek. Ha erre nem vagy képes akkor pedig alátámasztod a fenti kijelentésem miszerint a szövegértésed borzalmas és fogalmad sincs, hogy miről hadoválsz.
"hanem az emberiség kétharmadával,akik hisznek a lélek létezésében és az élet celjában. Ha engem hülyének tartasz, őket is. Igen erős az egód."
Akkor mindenkinek erős az egója mert szinte mindenki hisz olyanban aminek az ellenkezőjében temérdek ember hisz.
Sokan hisznek a Bibliában leírt Isten létezésében míg sokan másik istenekben hisznek mint például Allah. Sokan hisznek abban, hogy minden vagy legalábbis pár istenkép ugyan azt az istent írja le míg mások abban hisznek, hogy ezek különbözőek. Sokan hisznek VALAMILYEN természetfeletti lélek létezésében míg sokan nem.
Azt is sorolhatnám, hogy rólam mennyi pusztán a te hiteden alapuló állítást tettél mint azt, hogy az én valamelyik állításom szerint nincs lélek és hasonlók de nincs annyi időm, hogy mindet össze szedjem.
57
A kérdés nem bonyolult pusztán hibás ahogyan azt már írtam jó párszor csak nem fogtad fel. Képzeld nem egy pápa volt már aki elfogadta az evolúciót.
SZERINTED A PÁPA NEM HISZ A LÉLEKBEN??? Esetleg te jobban tudod mint a pápa??
Rendszerint akik képesek megérteni az evolúciót és Istenben is hisznek ők az evolúcióra mint Isten eszközére tekintenek amivel megalkotta az ember testét.
Az, hogy a lélek hogyan jön a képbe már egy teljesen más téma és összesen annyi köze van az evolúcióhoz, hogy egyesek szerint az emberi test fejlődése közben alakította ki Isten a lelket. De erről az evolúciónak nem kell és nem is szól mivel ez már nem természettudomány ez pusztán egy elképzelés amibe bevonták az evolúciót is.
Más elképzelések szerint pedig Isten csak simán megalkotta a lelket és kész.
Aztán pedig ott vannak még azok a botor személyek akik a vágyaik és tudatlanságuk miatt a valóság tagadásába menekülnek amivel az Istenük művét tagadják le.
Ezzel már tudok azonosulni!
Ha úgy nézzük,hogy isten tervezése és irányítása alatt működik az evolúció,ezt teljesen el tudom fogadni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!