Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak azért ábrázolják Istent...

Csak azért ábrázolják Istent férfiként, mert egy patriarchális társadalomban írták a Bibliát?

Figyelt kérdés
Ez a teóriám, hisz' neki nem kell szaporodnia, nincs szüksége biológiai nemre. Minek szorítsuk hát emberi keretek közé?

okt. 12. 12:38
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:

Mint korábban már jeleztem neked az evolúció és például kereszténység sokak számára nem zárják ki egymást.

Ahogyan az érved ott is bukik, hogy az emberek ostobasága nem érv valami ellen.

Laposföldesekből is nagyon sok volt/van. Pedig az is bizonyított, hogy a föld nem lapos. De az ostoba és érzelmileg elfogult embereket ez nem érdekli. De az, hogy léteznek nem érv arra, hogy a föld lapos lenne.

okt. 17. 14:49
 32/60 anonim ***** válasza:
100%

Az evolúció nem bizonyított mert az emberek egy része nem képes felfogni egy másik része pedig a hitének a cáfolatát látja benne vagy egyéb vágy vezéreltség miatt tagadni próbálja (elég komoly metszete is van a két csoportnak).

Ezen az érven csak nevetni lehet. Bár a többi válaszodon is jókat nevettem de ez kiemelkedően vicces volt.

okt. 17. 15:12
 33/60 anonim ***** válasza:
50%
Örülök ha jókedvre deiritettelek! Már megérte írni.
okt. 17. 18:04
 34/60 anonim ***** válasza:
50%
Ez már mindig így lesz,vannak hívők és hitetlenek, és mindkettő mosolyog a másikon.
okt. 18. 17:39
 35/60 anonim ***** válasza:

Esetünkre jobban illik az, hogy vannak hívők akiknek a vágyaik és/vagy a felfogó képességük miatt nem maradt más mint az evolúció tagadásába vetett hitük és vannak akik képesek megérteni az evolúciót, stb.

De feleslegesen rugózol ezen mert nem véletlenül nem írtál semmilyen bizonyítékot az evolúció ellen. Nincs.

Amit össze tudtál hozni az is csak hibás, gyermeteg, még próbálkozásnak is gyenge érv volt.

Pont ugyan olyan nevetséges az evolúció tagadás elképzelés is mint a lapos földes.

Ha valamit nem tudsz akkor inkább tanulj, vagy fejleszd magad. Jobb mint a tudatlansággal kérkedni.

okt. 18. 17:49
 36/60 anonim ***** válasza:
50%
A tudás relatív,mindenki azt hiszi, övé a tökéletes,az igazi. Ahogy egy hívőt sem tudsz meggyőzni arról,hogy a vak véletlen hozta létre őt az állatvilágbol, az ateista sem lesz csak úgy hívő. De nem ez a lényeg. Aki hisz egy magasabb intelligenciában,az azt is hiszi,hogy nem véletlenül van a földön, hanem az életének van egy magasabb rendű értelme, célja, nem csak az állati ösztönök, táplálkozás, szaporodás,territorium védelme. Magasztosabb célok, boldogság, jóság, segítség az embereknek, önfeláldozás, személyiség fejlődés, nem pedig az anyagi javak és az élvezetek hajszolása,ami a mai világunkban annyira jellemző. Ha egyáltalán eljut addig a kérdésig valaki,hogy mi az élet értelme, bár sokan idáig sem jutnak el. Szóval ez a legfontosabb kérdés egy hívő számára, mi az élete értelme, és erre bizony nem ad választ egyetlen evolúciós törvény sem. Vagy felteszed magadnak ezt a kérdést,vagy továbbra is hülyének nézed azokat,akik másként gondolkodnak mint te. A döntés a tiéd,ez határozza meg egész életedet.
okt. 18. 21:34
 37/60 anonim ***** válasza:

Látom nagyon gyakorolsz a stand upos karrierre. De ez már kezd a viccesből átcsúszni a szánalmasba.

Itt egyáltalán nem arról van szó, hogy valaki ateista vagy hívő mivel az evolúció nem zárja ki az istenhitet. Persze ezt már leírtam de pont úgy nem sikerült felfognod mint az evolúciót.

Nem nézem hülyének azokat akik másként gondolkodnak mint én. Te sem azért tévedsz mert másként gondolkodsz mint én. A tévedésed oka a vágy vezéreltséged, tudásod hiánya és az, hogy az eddigiek alapján teljesen képtelen vagy egy normális érvet kitalálni.

Azzal pedig, hogy elvárod az evolúciótól, hogy adjon magyarázatot az életed értelme pedig csak megint azt bizonygatod, hogy a tudásod mennyire hiányos.

Pont olyan ez mint mikor valaki azzal jön, hogy az ősrobbanás elmélet szerint a semmiből keletkezett a világ. Innentől vitára sem érdemes a dolog mert bebizonyította, hogy fogalma sincsen, hogy miről beszél mert az ősrobbanás elmélete nem szól arról, hogy hogyan kellett kezet az ősrobbanás. Te hasonlóképpen vársz el olyat az evolúciótól amiről nem szól. Ennyi erővel minden más tudományos eredményt is tagadhatnál mert azok sem mondják meg, hogy mi az életed értelme.

Mondanám, hogy megint csak nevetséges vagy de ez már szánalmas és siralmas.

okt. 19. 07:26
 38/60 anonim ***** válasza:
0%
Látom, két malomban örlünk,de nem is várom el hogy megértsd,a mi világunk annyira távol áll egymástól. Látom nálad az életed értelme szánalmasnak leírni azokat,akik az élet értelméről gondolkodnak és válaszokat keresnek,olyanokat, melyekre nem ad választ az evolúció. Tudom hogy semmi értelme vitatkozni,te a materialista oldalt kepviseled,mi egy magasabb rendű intelligenciában gondolkozunk. Jól ismerem az emberi sejt és test felépítését és működését, és nagyon tetszik,ahogy a materialistak elegánsan megkerülik az olyan kérdéseket hogy az első élő, szaporodó sejt vajon hogyan és hol jött létre, mondván,ez nem az evolúció alá tartozik. De ha tudsz rá bizonyítékot, nem csak elméleteket,arra kíváncsi vagyok.
okt. 20. 08:19
 39/60 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem tartom szánalmasnak azt ha valaki az élet értelmét keresi.

Ahogyan egyáltalán nem az az életem értelme, hogy pár másodpercet arra áldozok, hogy leírjam az evolúció tagadásod szánalmas ahogyan az is, hogy láthatóan ezt arra alapozod, hogy nem tartalmazza az élet értelmét amit nem is kell neki.

Azt sem sikerült továbbra sem felfognod, hogy Isten és az evolúció nem zárják ki egymást.

"mondván,ez nem az evolúció alá tartozik" , "nem csak elméleteket"

Csak egy jó tanács. Ne írj többet ide, inkább tanulj mert ezzel csak rettenetesen lejáratod magad.

Feltehetően ez is meghaladja a felfogó képességedet de azért leírom, hátha olyan is olvassa majd aki még nem tudja de képes a szövegértésre.

A tudomány területén az elmélet nem azt jelenti mint a hétköznapi értelemben használva. A tudományos területen az elmélet van a legmagasabb szinten, az van a legjobban bizonyítva. Tehát a csak elmélet már magában mutatja, hogy mennyire nem tudsz semmit.

Az, hogy bizonyítékot kérsz szintén mutatja, hogy mennyire nem tudsz semmit az evolúcióról mert ha tudnál akkor ismernéd a bizonyítékokat is (nem mellesleg korábbi kérdéseknél az evolúció tagadók vergődésénél fel lett már sorolva temérdek, ha valakit érdekel akkor utána lehet nézni, sok ilyen kérdés volt persze a 38. válaszolóhoz hasonlók inkább becsukják a szemüket és homokba dugják a fejüket ilyenkor).

Az szintén nagyon jól jellemez téged, hogy úgy próbálsz cáfolni egy elméletet, hogy olyan dolgokat nem tartalmaz amiről nem szól. Egy újabb hamvában holt érv aminél még egy kis gyerek is jobbat találna ki.

Képzeld az elektromos áram sem mond semmit ez élet értelméről vagy arról, hogy mit tartalmaz a reggeli müzli. Ezek alapján akkor szerinted nem létezik az elektromos áram.

De most megcáfolom neked az összes tudományos elméletet mert nincs egy olyan tudományos elmélet sem ami az élet értelméről szólna és arról, hogy mit tartalmaz a reggeli müzli és minden másról egyszerre. Tehát akkor szerinted egyik sem igaz. Azonban minden egyszerre még egyik vallás sem érint tehát akkor az összes téves mint az összes tudományos elmélet is.

Szóval az érvelésed alapján nem is létezel ahogyan semmi más sem.

okt. 20. 08:38
 40/60 anonim ***** válasza:
0%
Akkor maradjunk is ennyiben, mondtam hogy nincs értelme ennek a vitának, ahol egy nagyon okos evolúció hívő és egy olyan ember beszélget,aki az élet értelmét keresi,mert nem egy hullámhosszon vannak. Mindenki maradjon annál,ami neki az élete értelme, és nekem nem az hogy az evolúciós elméleteket cafoljam, ezért elnézést kérek hogy időt pazaroltatok rám. Azért szívesen venném,ha más is írna, mások véleményére is kíváncsi vagyok.
okt. 20. 14:03
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!