Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak azért ábrázolják Istent...

Csak azért ábrázolják Istent férfiként, mert egy patriarchális társadalomban írták a Bibliát?

Figyelt kérdés
Ez a teóriám, hisz' neki nem kell szaporodnia, nincs szüksége biológiai nemre. Minek szorítsuk hát emberi keretek közé?

okt. 12. 12:38
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
50%
Egy érdekes tény,hogy magzatkent ugye magvas vörösvérsejtjeink vannak, majd születéskor ezek elpusztulnak, és a következő nemzedékek már elveszítik a magjukat. Ezt vajon milyen logika alapján végezte el az evolúció?
okt. 26. 08:03
 42/60 anonim ***** válasza:

"Ezt vajon milyen logika alapján végezte el az evolúció?"

Írd le, hogy szerinted mi az az evolúció mert a kérdés megfogalmazása alapján fogalmad sincs.

Arra lennél egyébként kíváncsi, hogy milyen előnyei vannak annak, hogy magzati időszakban van magja és a magzati időszak vége felé egyre inkább több lesz a mag nélküli majd később mind mag nélküli lesz?

Amennyiben erre vagy kíváncsi akkor azért lehetett életképesebb ez a megoldás és azért maradhatott inkább meg ez mert a sejtmagnak köszönhetően gyorsabban tudnak osztódni a sejtek ami fontos mert a magzatnak gyorsan növekszik az oxigén szükséglete. Ezenfelül a sejtmagosak erősebben kötik meg az oxigént így jobban tudják felvenni az oxigént az anyja véréből.

De a maggal rendelkező sejtek segítenek a változó körülményekhez való alkalmazkodásban is.

A mag nélkülieknek pedig később van haszna amikor már nem kellenek a magos előnyök és előnyösebb az, hogy jobban tudnak oxigént szállítani és a hajszálerekbe is jobban eltudnak jutni.

Várom a válaszodat, hogy mi SZERINTED az evolúció.

Legközelebb pedig ha tanultok ilyen érdekességekről akkor már ott órán megkérdezheted a tanárodat, hogy miért is van ez.

okt. 26. 09:56
 43/60 anonim ***** válasza:
Tagadhatatlan,hogy az evolúciónak van egy logikája,ami szerint az életképesebb megoldás fennmarad,a kevésbé életképes pedig kiszelektálódik. Inkább az a kérdés,mi okozza azt, hogy a magzat folyamatosan átalakítja a vörösvérsejtjeit mag nélkülivé, honnan tudja, hogy az életben már nem lesz szükség magvas vörösvérsejtekre?
okt. 26. 12:41
 44/60 anonim ***** válasza:

"Szivesen válaszolok minden emberi testtel kapcsolatos kérdésedre,mivel azt feltételezed hogy semmihez sem értek."

Korábban azt írtad, hogy válaszolsz minden emberi testtel kapcsolatos kérdésre. Akkor most miért nekem kell, hogy tanítsalak az emberi testről???

"Inkább az a kérdés,mi okozza azt, hogy a magzat folyamatosan átalakítja a vörösvérsejtjeit mag nélkülivé,"

A vérképzés átkerül a fejlődés során a lépből és a májból a csontvelőbe. Ezenfelül fontos szerepe van még ebben hormonális változásoknak is (nézzél utána a eritropoetinnek).

" honnan tudja, hogy az életben már nem lesz szükség magvas vörösvérsejtekre?"

Tudni nem tudja. Ez van a génjeidben. Persze ott van az, hogy előbbi válaszomban részben leírtam, hogy miért jók a magzatnak a maggal rendelkező vörösvérsejtek. Kis gondolkodás után rájöhetsz magadtól is, hogy például születés után már nem kell oxigént kivonnod az anyád véréből ezért az ilyesfajta előnye már nem számít a maggal rendelkező vörös vérsejteknek. Azonban a hajszálerekbe való oxigén eljuttatás vagy az, hogy mennyi oxigént szállítanak a vörösvérsejtek az már lényeges.

Arra most nem térünk ki, hogy az érés során hogyan lesz a vörösvérsejtből mag nélküli.

Szóval megválaszoltam az általad feltett kérdéseket amikre neked is tudnod kellett volna a választ a korábbi állításod alapján. Most már így jobban kezded érteni az evolúciót? vagy milyen szerepe volt ezeknek a kérdéseknek (azt leszámítva, hogy megmutattad, hogy mennyit nem tudsz)?

okt. 26. 15:11
 45/60 anonim ***** válasza:
Köszi szépen a választ!
okt. 26. 23:27
 46/60 anonim ***** válasza:
Még egy kérdés:Neked mi a személyes véleményed Isten,vagy bármilyen felsőbbrendű intelligencia létezéséről?
okt. 26. 23:44
 47/60 anonim ***** válasza:

Látom a kérdéseimet inkább figyelmen kívül hagyod. A mostani kérdésedre azonban nem fogok én sem válaszolni. A személyes nézeteim teljesen lényegtelenek a téma szempontjából.

Mindegy, hogy én mit gondolok a világról az nem változtat a tényeken. Ahogyan a te hited vagy hiányosságaid sem változtatnak a tényeken vagy a valóságon.

okt. 27. 07:01
 48/60 anonim ***** válasza:

A választ megadtad. Igazad van,mindketten kerüljük a választ. Te sem nyilatkoztál,amikor kérdeztelek az élet értelméről,mert az evolúció erre nem ad választ.

A materialista világban te egy TUDÓS vagy,de a spirituális lépcsőn a tudatosság szempontjából teljesen TUDATLAN vagy.

Bocsi, nem akartalak ezzel megbántani, örülök hogy beszélgettünk.

okt. 27. 16:13
 49/60 anonim ***** válasza:

Én egyedül az evolúcióval kapcsolatos tévképzeteidről írtam. A spiritualitással kapcsolatosan nem írtál semmit amit kijavítottam volna és nem írtam egyáltalán semmit a véleményemről. Összesen annyit közöltem ezzel kapcsolatban, hogy az evolúció és az Istenhit nem egymás ellenségei.

Ennélfogva minden rólam tett állításod alaptalan.

Az élet értelméről nem emlékszem, hogy kérdeztél egyáltalán, hogy mit gondolok róla de amit látom azóta sem értettél meg, hogy az evolúciónak semmi köze nincsen az élet értelméhez.

A beszélgetés során van egyfajta kommunikáció. Én itt inkább azt látom, hogy rengeteg esetben írtam valamit ami te vagy nem olvastál el vagy pedig az egyik oldalon be a másikon pedig ugyan azzal a lendülettel ki.

okt. 27. 18:21
 50/60 anonim ***** válasza:
Igen, pontosan ezért örlünk külön malomban,mert én úgy gondolom,az evolúciónak köze van az élet értelméhez,ahogy az első bejegyzésemben kifejtettem. Az erősebb életben marad,az szaporodik,a gyengéket felfalják a többiek. Önfenntartás,fajfenntartás, terület védelme, ennyi. Legtöbb materialista megelégszik ennyivel.Léteznek más magasztosabb élet célok is,de azoknak már semmi köze az evolúcióhoz. Kell lennie valaminek,ami megkülönböztet minket az állatoktól, és ez nem lehet anyagi eredetű. Itt jön a képbe a lélek fogalma,ami túllép az evolúció határain.
okt. 27. 23:17
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!