Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Európában vallási szempontból...

Európában vallási szempontból hogy néz majd ki a következő 100 évben?

Figyelt kérdés
A kereszténység rohamosan csökken. Sok európai ország már nem keresztény többségű.

okt. 4. 07:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

8

Csakhogy ebbe Istennek is van beleszólása. Amit előre elhatározott, azt emberek nem tudják kivitelezni, megvalósítani.

Próbálkozni lehet. Van egy ilyen közmondás is, hogy "ember tervez"...

Az lesz amit Isten kezdetben eltervezett, és ahogy zajlott.

Nem lesznek vallások különbözőségei, tanítások sokfélesége.

Egység, és rend lesz ezen a téren is.

okt. 4. 14:15
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

Bár van a fórumon sok jós, ahogy látom a hozzászólók között is akad bőven, de szerintem nem lehet megmondani, hogy mi lesz a következő 100 évben. A társadalmi folyamatok azok elég gyengén jósolhatók meg.

Amúgy mely sok ország nem keresztény többségű Európában? Kíváncsi vagyok, mert ilyet még nem hallottam, s gyanítom, hogy inkább csak vágyálom részedről.

okt. 4. 20:06
 13/20 anonim ***** válasza:
43%
Addig örüljetek, amíg felmerülhet ez a kérdés!
okt. 4. 20:38
 14/20 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
0%

Az elmúlt száz évben európai szinten nézve:

- a kereszténység rovására jelentősen megnőtt az ateisták aránya, ők most kb. 20%-nyian vannak, várhatóan ez a tendencia folytatódni fog

- a muszlimok aránya érdemben nem változott

- a judaizmus és a hinduizmus várhatóan nem fog jelentősen nőni, de a közvélekedéssel ellentétben a második világháború előtt is elhanyagolható volt a zsidók aránya (1-2%)

Ez európai szinten értendő, regionálisan nyilván lehetnek nagyobb változások, Magyarországon pl. a kereszténység sokkal brutálisabban zuhant be mint máshol, míg mondjuk Ukrajnában továbbra is szinte egyeduralkodó.

okt. 5. 09:07
 15/20 anonim ***** válasza:
36%

"- a muszlimok aránya érdemben nem változott"

Viccelsz?

okt. 5. 09:28
 16/20 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
0%

ma 09:28

Sejtettem, hogy valaki tamáskodni fog, ezért is hangsúlyoztam, hogy európai szinten értendőek a változások, regionálisan nyilván vannak nagyobb mozgások.

Észak- és Nyugat-Európában nyilván több muszlim van, mint korábban, bár az arányuk igy is csak 5% körüli, szóval ezt nem tekinthetjük érdemi növekedésnek, főleg hogy száz éve is voltak bőven Franciaországban algériaiak vagy Angliában pakisztániak. Érdekesség, hogy ekkoriban a kereszténységből kiábrándult elit körében is divat volt áttérni az iszlámra.

Eközben pl. a Balkánon és a Szovjetunióban sokkal magasabb volt a muszlimok aránya, mint most, de Oroszországban ez még most is 10%.

okt. 5. 09:42
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Ez csak Róma és még 2016-ban

https://www.youtube.com/watch?v=ZX5W8IQUu0A

okt. 5. 10:08
 18/20 Jégszív ***** válasza:
0%

A ROSSEB TUDJA! Sok esélyes.

Mivel engem leginkább a jelen és a közeljövő izgat, irigyellek, hogy még erre is kiterjed a figyelmed.

okt. 5. 11:04
 19/20 anonim ***** válasza:
25%

Itt ott nuszlim kalifátusok keletkeznek. Albánia, Bosznia, Fraciaorszag.

Németországbol àtszoknek a migránsok Franciaországba

okt. 5. 11:12
 20/20 Alex Fly ***** válasza:
0%
Valószínűleg hasonló lesz a maihoz, nem sok minden változik. A lakosság nagy többsége marad agnosztikus, a kisebbik része pedig a ma is ismert vallásokon osztozik. Talán a csak külsőségekben megmutatkozó "kultúrkereszténység" szerepe és jelentősége is csökken vagy a keresztény jelentés módosul társadalmi jelentőséggé -mint pl. jelenleg a karácsony esetében...
okt. 6. 00:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!