Hogy hihetnek még mindig istenben?
Lehet, hogy vannak még akik kitalált feljebbvalóiktól rettegve élnek, de ezt nem kellene általánosítani. Egy Istenben hinni azonban nem olyan nagy butaság mint ahogy gondolnád.
Szerintem Isten valóban létezik, ábrázolása azonban gyakran nagyon gyatra. Szerintem közelebb állunk a valósághoz, ha úgy képzeljük el mintha Isten egy ihlet lenne az Eredeti Ihlet, mindennek oka, kezdete, forrása, a Vezérlő Alapelv mindenben, a Feltétlen Tudatosság.
És mint ahogy már írtam: „az a rengeteg hívő valahol lénye mélyén érzi a rokonságot vagy azonosságot azzal az inteligenciával amit Istennek nevez”.
16~
„Kepzeld csak.. az hogy jezus harom nap utan feltamadt, az is csak kitaláció :D”
Hát ebben bizony tévedsz, Jézus, aki isteni kilétére ébredve a krisztust hozta kifejezésre, tehát elérte a tudatnak azt az állapotát amit röviden Istennek nevezünk – ugyanis a tudaton múlik minden – élet, halál feltámadás – feltétlen minden.
"Egy Istenben hinni azonban nem olyan nagy butaság mint ahogy gondolnád."
Így igaz.
Csak nem azért, amiért hiszed.
"közelebb állunk a valósághoz, ha úgy képzeljük el mintha Isten egy ihlet lenne az Eredeti Ihlet, mindennek oka, kezdete, forrása, a "
Ez remekül hangzik... csak egy kérdés:
mi ennek az alapja? MIÉRT gondolod ezt valóságnak?
A lényeget kell vizsgálni, nem a látszatot.:
Pl. a Mikulás nem csak egy mesefigura, hanem egy régen élt püspök, aki minden vagyonát a szegény gyerekeknek adományozta.
Ugyanez igaz az istenhitre is. Nem a látszat a lényeg, hanem hogy milyen lelkületet ad az embernek.
20
Nem létező városok?
Ezt nem mondod?
Bizonyítékok vannak a városokra, uralkodókra, azok kultúrájára, életére, történelmileg hiteles.
25
Őszintén sajnálom, és szereték bocsánatot kérni. Valóban félre olvastam.
17
Ki mondta, hogy aki Jézus Krisztusban hitre jutott nem olvassa el az Új Szövetséget?
Isten éhséget ad, nem kenyér után való éhséget, hanem Isten Igéje után való éhséget.
Nem csak kenyérrel él az ember...
Én kérdezem Istent és Ő válaszol az Ő beszédéből.
Imádom Jézust....az Ő beszéde Élet, Mennyei Manna a lelkem számára.
Melyik volt az emberiség legrosszabb évszazada? A 20.
Két világháború és azonkívül még sok népirtas volt milliók haltak meg.
És melyik volt a leg hitehagyottabb század? A 20.
Ez a kettô összefügg.
az emberiség legrosszabb évszazada?
Minden évszázad jobb volt, mint az előző. Aki ezt nem tudja, az vagy buta, vagy hülye.
Esetleg provokátor lehet még, aki erőlteti, hogy "egyre rosszabb minden".
22~
Ennek az alapja a tudat, a legfensőbb intelligencia vagy Isten, az akit, amit Nazáreti Jézus Atyának nevezett, mikor azt mondta „Én és az Atya egy vagyunk”.
Minden a tudaton múlik, feltétlen minden. Azért gondolom, mert én láttam és tudom hogy a dolgok megjelenését, az alakot a tudat tartja fenn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!