Nagyon sok a vallás. Miért pont a tiéd lenne az igaz? Minden hívő saját magára mutogat. Te sem vagy kivétel.
Én szabad kereszténynek vallom magam.
én úgy fogom fel ezeket a különböző vallásokat, izmusokat, mint a fákat.
Ha jó a gyümölcse és fogyasztható, akkor azt a fát nem vágják ki. Ha egy fa haszontalan, gyümölcsöt nem terem, sőt még esetleg útban is van, akkor azt kivágják és tűzre vetik.
Ezért, ha az ateizmus még létezik, nyilván van gyümölcse, ami hasznos, egészséges. De ugyan ez a helyzet az Ábrahámi vallásokkal is, melyek túlélték az évezredeket. Ugyanígy a Buddhizmusnak és a Hinduizmusnak is lehet fogyasztható jó gyümölcse, különben már nem léteznének.
Ugyanígy tekintek a pszichológiára is. Mint egy fára, ami nem lett kivágva és tűzbe vetve, tehát gyümölcse fogyasztható.
Mégis én szabad kereszténynek vallom magam. Mert Jézus tanítása érintett meg leginkább. Sőt, ő beszélt is ezekről a fákról és gyümölcseikről, igaz a hamis próféták kapcsán.
Mivel nem tartozom konkrétan semmilyen valláshoz vagy felekezethez, hanem szabad kereszténynek vallom magam, ezért bátran fogyaszthatok minden kipróbált és finom gyümölcsből, melyeket a vallások és felekezetek teremnek.
Más véleménye padig egyszerűen hidegen hagy.
Nem az iszlám a káros, hanem azok, akik a nevében pusztítanak.
Ahogyan a kereszténység nevében is pusztítottak.
Ezen az alapon az ateizmus is káros lehetne, mert nem egy és nem két tömegpusztító fegyver született meg az ateista nézetet vallók keze által.
Az a probléma, ha valaki nem él mással, csak egyetlen fa gyümölcseivel. Az nem egészséges, ha valaki világ életében csak szilván él, a többi gyümölcsre pedig rá sem tekint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!