Kereszténység szerint Mindenki bűnös? Aki megszületik kivétel nélkül?
Nem únod már?
Vagy többen is vagytok, aki az Emberek kategóriát szennyezitek ezzel a vallásos hülyeséggel? (szerencsére a legtöbbet mondjuk áttették az agymosott kategóriába...)
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
Amúgy igen. Mindenki bűnös. Ez is hozzátartozik az agymosáshoz és népirányításhoz. Most boldog vagy?
Elméletileg (és elég idegesítő is ez ha igaz).
Minden ember bűnös igen (még akkor is ha csak megszületett), és csak isten és a megtérés "tisztít meg"...
Ez azért felvet pár kérdést,ha egy újszülött gyerek meghal akkor hova kerül? És ha egy jó ember aki nem tért meg a pokolba jut,tök mindegy mit csinált?
Inkább ne foglalkozz a témával mert egy agyf..z,én foglalkoztam vele,meg is utáltam az egészet.
A bűnt nem egészen ebban az értelemben kell gondolni. Illetve két változata van. Az eredendő bűn, ami alatt minden ember születik, az arra vonatkozik, hogy Ádám bűne után minden ember bűn alatt születik. Ez az eredendő bűn Isten parancsolatának megszegése volt, amit büntetésnek kell követnie. Mivel az ember elhagyta Istent, tehát bűnt követett el, ezért Istennek is el kell hagynia az embert, nem élhetnek egymással közösségben. Ezért az ember azóta bűn alatt él.
A másik része pedig az, hogy egyénileg minden ember hogyan vétkezik Isten és törvénye ellen, ezek az egyénileg elkövetett bűnök.
5-ös nagyon jó válasz.
Ádám bűne miatt minden emberre elhatott a halál, azaz az egyéni bűnök is abból fakadnak, hogy mindenki bűnös természettel születik. Nincs az emberben jó, ezért kellett Isten Fiának a vére amely a legbecsesebb dolog az egész teremtett mindenségben. Mindazokat meghinti Isten ezzel a vérrel akik Istenhez fordulnak bűnbocsánatért és kegyelemért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!