Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Reformátusok! Ki érzi úgy...

Reformátusok! Ki érzi úgy hogy ki van választva? Isten nem várja senkitől hogy megtérjen mert már előre eldöntötte. Ő nem vár senkire mert mindenkinek megvan a sorsa. haha

Figyelt kérdés
aki református és nem hisz a kálvini teológiában azt garantálom, hogy nincs kiválasztva Isten nem liberális

szept. 19. 09:00
1 2
 11/18 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
Azt mondtad hogy isten előre eldöntötte hogy mi lesz mások sorsa és nem várja el hogy át térjenek.
szept. 20. 16:28
 12/18 anonim ***** válasza:

"A református teológusok hangsúlyozzák, hogy a szabad akarat és az eleve elrendelés nem ellentmondanak egymásnak."

Nekem ez kicsit olyasminek tűnik, mint ha valaki hangsúlyozná, hogy Isten nem létezik, de ez nem mond ellent annak, hogy Isten létezik.

Hogyan lehetséges a szabad akarat, ha a születésekor már eleve rögzítve van, hogy mit és hogyan fog tenni élete folyamán?

szept. 20. 16:42
 13/18 anonim ***** válasza:
Kicsit hasonló a téma, minthogy jövőbelátás létezik-e.
szept. 20. 17:33
 14/18 anonim ***** válasza:

"Ne gondoljátok, hogy megszüntetni jöttem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem teljessé tenni. Bizony mondom nektek, míg ég és föld el nem múlik, egy i betű vagy egy vesszőcske sem vész el a törvényből, hanem minden beteljesedik. Aki tehát csak egyet is eltöröl e legkisebb parancsok közül, és úgy tanítja az embereket, azt igen kicsinek fogják hívni a mennyek országában. Aki viszont megtartja és tanítja őket, az nagy lesz a mennyek országában. Ezért mondom nektek: ha igazságotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juttok be a mennyek országába." (Máté 5:17-20)

Ez, amit itt most megosztottam nem több, mint az írástudók és farizeusok igazsága. Mert eddig betűről betűre vettük a Bibliát és az írásokat. betűről betűre kerestük az igazságot az írásokban. Hiába beszélünk Jézusról, hiába beszélünk a kereszténységről, semmi egyebet nem teszünk, mint amit az írástudók és farizeusok tettek.

Én nem szeretem magamat semmiféle felekezethez sem sorolni. Szabad kereszténynek tartom magam, akinek minden felekezet templomában van helye, noha egyikbe sem járok, hiszen Isten mindenhol ott van. Az nem célravezető, ha az ember választ magának egy felekezetet és a többitől elzárkózik. Minden felekezetnek és irányzatnak vagy egy közös kincse: Jézus Krisztus. Ezen felül minden irányzatnak meg van a saját kincse. ostoba ember lennék, ha nem élnék az összes kinccsel, melyet Jézus Krisztus intézett nekünk még 2000 évvel ezelőtt.

Kérdező!

Isten mindenkire vár. Előbb vagy utóbb mindenki tiszteletét teszi Isten előtt, ha nem életében, akkor csak a halálában. Istenhez pedig végül mindenki megtér, ha más nem csak a halálban. Isten mindenkit hív. Csak nem mindenki hallgat a hívó szóra. Van akit vonz az Isten, másokat a világ vonz jobban. A legjobb, hogy szabadon eldönthető, hogy ki merre akar menni. Sőt, még a szabad akaratról is szabadon el lehet dönteni, hogy valós-e, netán illúzió. Isten pedig van olyan nagyvonalú, hogy még az Ő létezését is szabadon eldönthetővé tette minden ember számára.

Isten végül minden bűnt megbocsát. Az emberek azok, akik nem bocsátanak meg bűnöket.

S lehet, hogy azt mondod, "nehezebb egy katolikusnak bejutni a mennyországa, mint egy tevének átmenni a tű fokán :)"

, de egy valamiről elfeledkeztél:

"Jézus rájuk tekintett és ezt mondta nekik: „Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges.” " (Máté 19:26)

szept. 20. 21:21
 15/18 A kérdező kommentje:
elnézést kérek, rosszul gondoltam, nem csak az udvözöl aki hisz akálvini teologiában, nem is tudom miért írtam ezt
szept. 21. 07:30
 16/18 A kérdező kommentje:
de azt viszont nem gondolnám, hogy Kálvin félre értelmezte a Bibliát
szept. 21. 07:46
 17/18 anonim ***** válasza:

Hát igen.

Lehet hogy viccelni szerettél volna, de tudod a vallásban semmi tréfás nincs.

"bizony ezt viszont én mondom nektek nehezebb egy katolikusnak bejutni a mennyországa, mint egy tevének átmenni a tű fokán :)"

Komolytalan vagy. Én megértem nem múlik el Istentisztelet a reformátusoknál hogy ne szidnák a katolikusokat, vagy a pápát, de ha jobban belegondolsz, ez igaz dolog? Krisztustól jövő dolog?

Az igaz dolog-e az, téged is bemérgezett a reformátusok legbutább szokása, szidni a katolikusokat?..na csak úgy megszokásból, és te is ezt teszed. Krisztus bizonyára szégyenli ezeket a pillanatokat, hogy a tisztalelkü reformátusokat, beszennyezi az hogy rátesz egy ember csoport gyülöletének elejére.

Szánalmas református szokás. Az evangélikusok nincs ilyen szokásuk például. Ök tisztábbak.

szept. 21. 07:51
 18/18 A kérdező kommentje:
számos olyan igerész találhato a bibliába ami Kálvint és az eleve elrendelést igazolják de én most ezt a levelet szeretném kiemelni nektek Efézusiakhoz írt levél 1:4-5 - "Mert minket őbenne választott ki magának a világ megalapítása előtt, hogy szentek és fethetetlenek legyünk előtte a szeretetben; előrendelvén minket magának fiúságra Jézus Krisztus által, az ő akaratának jónak tetszése szerint."
szept. 21. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!