"Senki sem mehet az atyához csak is énáltalam". Egy buddhista vagy egy hindu ezek szerint meditálhat reggeltől estig, sőt egész életében de az atyát sem és jézust sem fogja megismerni?
10~
«Véletlenül se írtam, hogy a kettő különböző :)»
Tehát mégis! Már majdnem nagy megtiszteltetésnek venném, ha nem lenne a sátánnaok olyan rosz neve. :-)
«Igen, ez tényleg a sátán egyik trükkje, örülök, hogy belátod, te a sátán szavait ... »
Nem, ez nem az én belátásom. Az én belátásom szerint a sátán nem több mint egy fanyar ábránd, amivel némely hitotktatók még a mai napig is megfélemlítik, riogatják híveiket.
A sátán szavait még nem hallottam, félrevezető hitoktatást azonban több mint eleget.
«Rám aztán semmit se erőltetett senki. ...»
Jól van, elhiszem, de ezek szerint feltétlen elfogadtad a tanítást. De ki írta a szentírást? Vajon nem gyarló emberek voltak mint te és én? Bizony igen. Én is olvastam a keresztény szentírást és az igazságok mellett sok megbotránkoztató dolgot is találtam benne, főleg az ószövetség könyveiben.
9~
Köszönöm a kiegészítést, így talán értheőbb azoknak akik őszintén érdeklődnek az igazság iránt.
Én elfogadom, hogy te elveted Istent, legalábbis a keresztény tanítás szerint, és valami new age baromságba hiszel, de te meg fogadd el, hogy a keresztények a Szentírás által bemutatott Istenben hisznek.
A kérdés pedig már csak a bibliai idézett miatt is a keresztény álláspontra kíváncsi, nem a "pelgrim" féle sátánista new age tanokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!