"Senki sem mehet az atyához csak is énáltalam". Egy buddhista vagy egy hindu ezek szerint meditálhat reggeltől estig, sőt egész életében de az atyát sem és jézust sem fogja megismerni?
Megismerheti, de nem egyéni meditálás által, hanem az írások ismeretének elfogadása által.
Nem egy valamikori buddhizmust, vagy hinduizmust gyakorló él keresztény életet. A gyülekezetünkben is vannak ilyen testvéreim.
"Egy buddhista vagy egy hindu ezek szerint meditálhat reggeltől estig, sőt egész életében"
Ez így van. Full hiábavalóság.
Értelmetlen.
"Senki sem mehet az atyához csak is énáltalam".
Az „én” akiről az idézetben szó van, az nem más mint te, kedves kérdező, és ez mindenkire érvényes. Jézus saját személyéről beszélve nagyon találóan az „ember fia” kifejezés használta, az ember isteni kilétéről szólva pedig az „ÉN VAGYOK” szavakat alkalmazta: „Én vagyok a jó pásztor ...”, „Én vagyok a kapú …”, „Én vagyok az út, az igazság és az élet ...”
A Jó pásztor tehát az ember isteni kiléte, az ÉN VAGYOK minden emberben, legyen az Muzulmán, Hindú, Buddhista vagy akár Keresztény, csakis általa ismerheti meg Istent az Atyát.
Valamikor gyerekkoromban a tíz parancsolat első mondatát így kellett megtanulnom:
Én Vagyok a te Urad, Istened, Uradat, Istenedet imádd és csak neki szolgálj !
Most tudom, hogy ez félrevezetés volt Helyesen ez így hangzik:
Én Vagyok az Én Uram, Istenem, Uramat, Istenemet imádom és csak neki szolgálok.
Lényegében egy az egyben leírtad a sátán szavait és gondolatait.
6~
Nem, ezek nem a sátán szavai és gondolatai, ezek az én szavaim. Remélem ezért nem minősítelsz azonnal sátánnak. De hát ha mégis, az a te gondod.
A sátán nem létezik. Tudom most azt mondanád hogy ez is a sátán egyik trükkje, hogy elhiteti az emberrel, hogy nem létezik. De hát érdeklődtél-e valaha a vallásos tanítások igazság tartama irán? Nem hinném, szerintem egyszerűen csak elfogadtad midazt amit a hitoktatók rád erőltettek. Rázd le magadról ezt az igát, meglátod mennyire felszabadúlt leszel!
Az, aki Isten akarja megismerni előbb vagy utóbb találkozik a névvel: Jézus.
Aki másfelé tart, az nem fog találkozni Jézus nevével. De ha mégis, szabadon dönthet, hogy irányt vált-e vagy folytatja az útját.
Jézus senkire sem erőszakolja rá magát. Csak kimondja gyakorlatilag, hogy nélküle lehetetlenség eljutni az Atyához. Mert mire eljutnál Jézus nélkül az Atyához, addigra így vagy úgy, de találkozol Jézus nevével. Vagy ha nem is a nevével, minimum a szellemiségével.
Aki az Isten keresi, az egyet fog érteni Jézus tanításaival. Mivelhogy az nem ördögtől való.
A hinduk nem Istent keresik. Nekik isteneik vannak. Több millió van belőlük. A hindu istenekből. De istennek számít-e az, akit valaki más vagy másik isten képes lehet a mindenhatóságában korlátozni? Szerintem az nem isten, aki nem mindenható.
"A hinduizmusban a végső cél a móksa vagy mukti, ami a lélek megszabadulását jelenti a születés és halál körforgásából (szamszára)."
" A buddhizmus végső célja a megvilágosodás vagy nirvána elérése. Ez az állapot a szenvedés és a szamszára (az újjászületések körforgása) megszűnését jelenti"
Copilot valami ilyesmit ír. A mesterséges intelligenciától idéztem.
Ők elfogadják az Isten és az istenek létét, csak nem feléjük közelednének.
De van még valami a Bibliában, ami érthetővé teszi ezt az egészet:
"Senki sem jöhet hozzám, ha az Atya, aki küldött, nem vonzza, s én feltámasztom az utolsó napon."
Ezt Jézus mondja a János 6:44-ben. Itt a tágabb szövegkörnyezet: [link]
Tehát, akinek az Atya vagy ha úgy tetszik Isten vonzó és kiváncsi rá, az találkozik Jézussal. Megismeri Jézust. Még ha nem is személyesen, hanem a Bibliai evangélium alapján, de megismerheti Jézust. Aki pedig Jézust megismerte, az az Atyát is megismerte.
Remélem nem volt túl bonyolult a válaszom. Igyekeztem úgy elmagyarázni, hogy a lehető legkevesebb kérdés merülhessen fel ezután.
5-öst még ennyivel kiegészíteném:
"Azon a napon megtudjátok majd ti, hogy én az én Atyámban vagyok, és ti én bennem, és én ti bennetek." (János 14:20)
"Nem, ezek nem a sátán szavai és gondolatai, ezek az én szavaim."
Véletlenül se írtam, hogy a kettő különböző :)
"A sátán nem létezik. Tudom most azt mondanád hogy ez is a sátán egyik trükkje, hogy elhiteti az emberrel, hogy nem létezik."
Igen, ez tényleg a sátán egyik trükkje, örülök, hogy belátod, te a sátán szavait visszhangzod itt.
"Nem hinném, szerintem egyszerűen csak elfogadtad midazt amit a hitoktatók rád erőltettek."
Rám aztán semmit se erőltetett senki. Egyszerűen keresztény vagyok, olvastam, ismerem a Szentírást, sőt elfogadom, mint Isten szavát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!