A fanatikus keresztények mit szólnak, hogy a Föld életkorra nagyon öreg, és nem létezett Ádám és Éva? Ezek után mi értelme van a kereszténységnek?
9
Tehát valaszod szerint is létezett Ádám és Éva!
Ezek szerint szektás vagy?
Természetesen létezett rengeteg Ádám és Éva ha így akarod nézni. Most is létezik és személyesen is ismerek Ádámokat és Évákat is.
Ettől miért lennék szektás?
A Bibliában vázolt Ádám és Éva mint írtam a tudományos eredmények alapján nem létezett. Nem volt első emberpár.
12
Pedig volt első emberpár!
Isten talán többféle "előembert és ősembert teremtett". A Biblia nem részletezi a teremtmények sokaságát. Viszont Isten azt nevezi EMBERNEK, akitől a mai emberiség leszármazott.
Amúgy ajánlom figyelmedbe az irodalmi ismeretek általános iskolai kiadását, mert úgy látom, rosszul értelmezed a Biblia egyes könyveit!
Ha szeretnél hinni abban, hogy volt első emberpár akkor higgyél ebben. Én pusztán annyit javítottam ki, hogy a tudomány jelen állása ezt nem igazolja. Kicsit hiányosak az ismereteid a Biológia, Mitokondriális Éva és Y-kromoszómás Ádám terén. Amivel semmi baj nincsen.
A Bibliára pedig alig tettem valamilyen megjegyzést ezért elég indokolatlannak érzem a Bibliás megjegyzésedet. Lehet megint valamivel többet láttál bele abba amit írtam mint korábban a szektás megjegyzésednél.
14
Igen hiszem, hogy létezett első emberpár, hisz az ember ősét nem nevezzük embernek. Az első emberpár leszármazottjai vagyunk. A Biblia sem mond mást, csakhogy a teremtés könyve nem szószerint és kötött jelentéssel értendő, a műfaja szerint!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!