Hívőként egyetértesz, hogy vallások nélkül szebb lenne a világ? Nem lenne konfliktus, háború, se szekták stb...
Szerintem ha Isten létezik, akkor biztosan halálra unta magát :D
Idézet a Szórakoztató Bibliából:
Unatkozással kezdődik a mű, a mérhetetlenül hosszú örökkévalóságban Jehova, Zebaoth, Adonáj, Elohim – ezek a biblia Isten eltérő nevei – unatkozott a káosz közepette. Sok-sok milliárd évszázadon keresztül unatkozott, mígnem egy ötlete támadt: tenni kellene valami hasznosat. Tehát elkezdett semmittevés helyett teremteni. Nem egyszerre, pedig úgy is megtehette volna az író szerint, hanem aprólékosan, nehogy megártson a sok munka egyszerre. Amikor szépen haladt a teremtés menete, megállapítja: „Micsoda tökfilkó voltam, hogy nem teremtettem meg előbb mindezt.” Hasonló stílusban megy végig a történet, több helyen tudományos, logikai és néhol teológiai ellentmondások elemezgetéseivel megtűzdelve.
Hallottál-e az 1. és 2. világháborúról?
Hallottál-e a délszláv háborúról, ami Jugoszlávia feldarabolásával végződött?
Hallottál-e a jelenleg is zajló orosz-ukrán háborúról?
Nos, ha bármelyikről is hallottál (illett volna), akkor tudod, hogy rengeteg háborúnak nagyon sokféle más konfliktushoz van (volt) köze, a vallási konfliktus csak egy lehetséges a másik száz közül.
Hú de hülye vagy...
Az inkvizíció az nem háború volt.
A keresztes háborút nem a Biblia és a vallás miatt vívták, hanem mert az iszlám hadak Bizáncot támadták és a zarándokokat rendszeresen megölték, kirabolták.
Szentek nevében nem háborúztak.
#11.
Hol említi a Biblia Jehovát? Már bocsi, de ritka műveletlenségről árulkodik, ha valaki a 21. században is egy korai félreértelmezést/félrefordítást tart valós kiejtésnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!