Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A mai keresztények miért...

A mai keresztények miért követik ugyanazt az eszmét, mint amit a sötét középkorban követtek?

Figyelt kérdés
aug. 21. 19:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
47%
Mindez megtörtént volna a kereszténység nélkül is. Szerinted a Biblia nélkül pl nem lettek volna az évszázados arab agresszióra válaszul helyi összefogáson alapuló hadjáratok? Csak akkor nem keresztes háborúknak hívták volna őket.
aug. 21. 20:51
 12/22 anonim ***** válasza:

Azért lett Annak idején ez így összesezdve, hogy az egyszeri embereknek lehessék hírdetni az igét.

Templomokat, közösséget építettek a pogány hordákból.

Ebben mi rosszat találsz?

A templomban mindíg van ki meghallgasson.

Persze én sem vagyok templombajáró "jókeresztény" de annyit elárulhatok, hogy azért szociális tekintetből sokkal überfaxább mint a Facebook vagy az egyéb parasztvakító sz@rságok.

Vannak kórusok, gyülekezet, hittan stb stb

Tehát még ha azt is vesszük alapúl, hogy a biblia egy maszlag, akkoris nagyot lendített az emberiség fejlődésének történelmén.

aug. 21. 20:54
 13/22 A kérdező kommentje:

Szerintem nem!

A keresztények mindenkit megakartak téríteni, és aki nem, azt kitagadták, ráadásul egy politikai szavazás volt hogy Jézus isten fia legyen, rengeteg volt a vérrontás mert nem hittek abban a fordításban...

aug. 21. 20:55
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező

Igen, sajnos a hitehagyott kereszténység betöltötte azt a próféciát, amit Isten előre megmondott. De nem a Biblia miatt voltak háborúk, hanem épen azért, mert nem tartották be azokat az alapelveket amit a Bibliában leírattak, mint betartani valót.

Nem Isten szava a hibás, hanem azok az emberek, akik nem alkalmazzák Isten oktatását, és a vezetését elutasítják.

Jézus is nagyon jól tudta, ahogy az Atyja is, hogy mindenkit nem lehet "megtéríteni". Ezért az első keresztények nem is alkalmaztak erőszakot amikor hírdették Isten messiási királyságát.

Napjainkban ezért van nagyon nehéz helyzetben Isten népe, mert a hitehagyott kereszténység miatt már vajmi kevés hietele van Jézus szavainak.

Azonban Jézus nem mondta, hogy abba kell hagyni, és nem fulladt kudarcba a tanítása.

aug. 21. 22:03
 15/22 anonim ***** válasza:
17%
Mert a többség még mindig sötét, és az is marad.
aug. 21. 23:34
 16/22 A kérdező kommentje:

A Republic szerint.

" Aki hülye az is marad! "

aug. 21. 23:37
 17/22 anonim ***** válasza:

"Szerintem nem!"

Szerinted ki a fenét érdekel a te véleményed? :)

Maximum pár másik ütődöttet. Ha nem baj, én jobban hiszek a történészeknek ilyen kérdésekben, amiket te boncolgatsz.

aug. 21. 23:38
 18/22 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Nem ártana történelmi tényekkel, hivatkozásokkal alátámasztanod az állításaid. A "politikai szavazás, hogy Jézus Isten fia-e", vagy hogy Jézus tanításai mikor buzdítanak arra, hogy háborúzzon bárki is, és a kereszténység nevében öljön. (Az Ószövetség picit más tészta, szerintem nem ér az Újszövetség nélkül hivatkozni a Bibliára).
aug. 22. 19:29
 19/22 A kérdező kommentje:
Olvasd el a Davinci kódot.
aug. 22. 19:37
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
A Da Vinci kód csak egy kitalált történet, aminek semmi köze a valósághoz.
aug. 22. 20:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!