Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nagyon sok vallás létezik....

Nagyon sok vallás létezik. Miből hiszed, hogy pont neked van igazad?

Figyelt kérdés
aug. 13. 12:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
55%
A vallás az elme mételye, az egyházak java része rablótanya, a papok vámszedők. Kevés kivétel a Buddhisták és a Krisna tudatú hívők. Ők inkább adnak. De értelme annak sincs.
aug. 17. 11:14
 12/23 anonim ***** válasza:
A különböző vallások közül ki kell választani, amelyik a legszimpatikusabb, mert a hit a lényeg, nem az, hogy mi a vallásod.
aug. 18. 01:13
 13/23 DR. HOFFMANN GÉZA ***** válasza:
39%

A kérdésed feltevése is azt jelzi, hogy információid nagyon gyengék e kérdésben. Javaslom képez magad, de nem emberi következtetésekkel. Találd meg azt az igaz utat, mely nincs előtted sem rejtve, ha az Úristen vonzásában vagy éás keresed Őt.

A vallás Isten Igéje alapján - varázslás. Valaki a bibliában található gondolatokat, melyek /egyes bibliákban/ örök igazságok a maguk nemében, emberi okoskodással magyarázza, és ezeket az általa feltárt ok-okozati összefüggéseket másoknak átadva elhiteti velük az ő igazságát, ami nem Isten Igazsága. Így születnek a vallások Jézus megváltó halála óta - például a kereszténység a bibliára vonatkoztatva rengeteg egyházba tömöríti, azaz tagolja az embereket, akik nem ismerhetik meg a tévtanítások miatt az egy Igaz Istent, szemtől szembe. Mivel a vallások varázslás útján jönnek létre a sátánnak az az akarata, hogy minél több embert letérítsen az egyedüli igaz útról, azaz tévútra csalja őket. Ő egy ilyen megosztó, pusztító személyiség, célja, hogy az egész emberiség a pokolba jusson, - de ez után az általa ide juttatott emberekkel együtt ő is a Gyehennában fejezi be az életét - és ehhez az emberek asszisztálnak neki.

Ennek megfelelően akik vallási felekezetek tagjai, nem ismerhetik meg a teljes igazságot, mert nem az Isten által megszabott úton járnak. Az ördögnek teljesen mindegy, hogy melyik vallás mit tanít, miben hisznek emberi hittel, a bűneik nem bocsáttatnak meg, és az általa működtetett pokol lesz a biológiai életük után az a hely, ahol őáltala kinoztatják az ember spirituális örök életű részét, a lelkét, mely úgy él tovább, mintha meg sem halt volna, /minden tudás benne van az egész életére vonatkoztatva/ csak test nélkül azt teszik vele a démonok, vagy a gonosz angyalok, amit akarnak, és ahogyan azt akarják. Az érzelem, értelem és az akarat ebben az örök életű spirituális részünkben van, így ezekben az e világi átélt élet minden pillanata jelen van ott is, a láthatatlanban.

Jézus nem vallás! Ő egy személy. Azt kéri egyedül Őt kövessük, és akor örök élettel jutalmaz meg.

Csakis Őáltala van bűnbocsánat, örök élet, újjászületés, senki más nem kapott engedélyt a Teremtőtől arra, hogy ezt megtegye, csak egyedül a Fiú. Ő senkinek nem adta át a hatalmát, hanem az Atya Szellemét küldte el azokhoz, akik megtalálták azt az utat, melyet a bibliában elénk tárt már közel kétezer éve, és ezen az úton elindultak. Neki nem kell közbenjáró, mert ez a Szellem alkotta nem csak a földet és az azon lévő embert és mindent, hanem az egész univerzumot, és az egek egeit is, mi több Ő tartja fenn is az abban meghatározott rendet. Így nincs szüksége emberi szentekre, pápákra, mert ezeket az emberi agy hozta létre kis sátáni segítséggel, melynek követőiről érdeklődsz.

aug. 18. 18:15
 14/23 anonim ***** válasza:
39%
Az egész hitélet csak babona és mese. Evolúció van, meg szabad akarat. A 21. században még meddig akarjátok ezt a sötétséget?
aug. 19. 02:29
 15/23 DR. HOFFMANN GÉZA ***** válasza:
39%
14/14 anonim válaszára - Erre a kérdésre itt csak Te osztod az észt. Egyoldalúan, a szubjektív véleményed akarod szembeállítani azzal a ténnyel, melyet úgy adtam közzé, hogy az objektív, valós. Pontosan azon a gondolatmeneten fut, melyen fentebb végigmentem a vallások kialakuklása magyarázatában. Te vagy sötétségben, még akkor is, ha kint ragyogó napsütést látsz. Ez az egész világkorszak ítélet előtt áll, és lehetséges, meg fogod élni ennek folyamata után a katarzist is. Addigra már másként fogod saját bőrödön tapasztalni mindazt, ami a bibliában meg van írva évezredek óta többször is. Sajnos, ha addig nem térsz meg, megtapasztalhatod a következményeit is. Na ott legyél majd okos, hogy ez így nem lehetséges - szerinted.
aug. 20. 09:55
 16/23 anonim ***** válasza:

"Egyoldalúan, a szubjektív véleményed akarod szembeállítani azzal a ténnyel, melyet úgy adtam közzé, hogy az objektív, valós. "

Itt a hangsúly azon van, hogy úgy adtál közzé. De attól még, hogy szerinted az amit leírsz az objektív vagy valós még nem lesz az.

Amit korábban leírtál az pusztán az amit hisszel, semmi objektív nincsen benne pusztán a te szubjektív véleményedet próbálod eladni igaznak és ténynek mint sok más bizonytalan hívő akik így próbálják magukat hitegetni mert gyenge a hitük.

aug. 20. 10:00
 17/23 DR. HOFFMANN GÉZA ***** válasza:
31%
14/16 anonim válaszára - Ez jellemző a sátánista gondolatokra, hogy hazugnak nevezi azt az embert, akit nem ismer, mert én arról írtam, amit megtapasztaltam saját magam, és ez az objektivitás.
aug. 21. 00:28
 18/23 anonim ***** válasza:

"Ez jellemző a sátánista gondolatokra, "

Tehát ha valaki nem hiszi el egyből azt amit írsz akkor az egyből sátánista?

"amit megtapasztaltam saját magam, és ez az objektivitás"

Nem. Ahogyan az sem lesz objektívan igaz, hogy vannak akiket elraboltak az űrlények. De ha a te felfogásod szerint néznénk a dolgokat akkor az összes őrültet el lehet engedni mert ők lehet, hogy azt tapasztalták meg, hogy tudnak repülni, ők az angol királynő, Jézus, stb.

Persze az is lehet, hogy utána nézel annak, hogy mi az objektivitás.

Ha objektívan vizsgálnád valóbban az élményeidet akkor nem hagynád figyelmen kívül, hogy sokaknak vannak élményeik másik istenekkel amiket figyelmen kívül hagyni, vagy a saját istenednek betudni pusztán elfogultság és beképzeltség.

Ha objektívan vizsgálnád az eseményeket akkor megvizsgálnál minden lehetőséget ahogyan természetes módon létrejöhet az amit megtapasztaltál, utal-e bármi természetfelettire, ha természetfelettire van utalás akkor milyen lehetőségek vannak, stb.

Ezeket nyilvánvalóan nem tetted meg.

Az egész írásod csak a vágyaidat, hitedet tükrözi.

Tessék nézzél utána egy kicsit az objektivitásnak. Magyar link, hogy könnyebben megértsed.

[link]

"Az objektivitás szó jelentése tárgyilagosság, elfogulatlanság, pártatlanság."

"A tudománynak (és más vizsgálódásoknak) az a minősége, melynek folytán két különböző kutató, ha ugyanazt a problémát vizsgálja, ugyanarra a következtetésre jut. Végső soron ez a gyakorlati kritériuma az úgynevezett objektivitásnak. Valamiről akkor mondjuk, hogy objektíve igaz, ha különféle szubjektív orientációjú megfigyelők mind igaznak mondják."

"Az objektivitás a filozófiában azt a fogalmat jelenti, hogy teljesen függetlenek vagyunk az egyéni szubjektivitásunktól,[4] melyet az érzékelésünk, az érzelmeink és a képzeletünk hoz létre. Egy állítás akkor objektív ha teljesen elfogulatlanul jön létre, és a személyes véleményünk nem torzítja. "

aug. 21. 07:11
 19/23 anonim ***** válasza:

#11 és 14 Vagyok.

"Okkultizmus, sátánizmus, egy az isten, több az isten, aztán asztrológia, jóslás kártyából, meg kávézaccból. Teremtés, menny, pokol, angyalok és ördögök. Esőtánc és csörgődobos sámán. Alien, gyíkemberek, Harmadik típusú találkozások. Aztán jön egy nagyobb aszteroida és mindent visz. Az emberi fantázia határtalan, de semmi több.

Mindenkinek kell hinnie valamiben? Én azt hiszem iszom még egy sört. :)

aug. 21. 09:49
 20/23 anonim ***** válasza:

"ha addig nem térsz meg, megtapasztalhatod a következményeit is"

Ezért szeretem a buddhizmust. Ott az ilyen vallási fanatikusok NEM fenyegetnek engem.

aug. 23. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!