Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásosok! Ti nem féltek...

Vallásosok! Ti nem féltek attól, ha kiderülne, hogy halál után nincs semmi és Isten nem létezik?

Figyelt kérdés
Hogy nincs se Mennyország, se Pokol. Vagy kiderül, hogy nincs Isten, a Biblia meg egy kamu. Hogy tudnátok ezt feldolgozni, helyretenni a lelketekben?

2024. jún. 6. 19:48
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
A kérdés a vallásosoknak szól. Nem zavarna titeket, hogy át lettetek verve?
2024. jún. 6. 19:49
 2/11 Potyondi Gergely ***** válasza:
54%

Én nem félek ettől, mert sose lesz bebizonyítva.

Ahhoz, hogy be lehessen bizonyítani azt, hogy a halál után nincsen semmi, ahhoz:

1: El kell mennünk a túlvilágra.

2: Vissza is kell jönnünk.

3: El kel hoznunk a túlvilágról ezt a "semmit"

4: Be kell bizonyítanunk a többieknek azt, hogy ezt a "semmit" a túlvilágról hoztuk.

Ez persze lehetetlen.

2024. jún. 6. 19:57
 3/11 A kérdező kommentje:
Mondjuk aki halott, az már nem érez semmit, így csalódni sem tud..
2024. jún. 6. 20:00
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincsen semmi, azt úgyse fogják felfogni, mert megszűnik örökre a tudatuk.

Engem vallásosnak neveltek.

De van egy olyan elméletem, hogy mindemt vallást az ember talált ki saját maga számára.

Nem tudja az ember megmagyarázni keletkezését. A halandóságába sem képes beletörődni. Erre szolgálnak a vallások.

Mindnek van egy genesis története. Mindegyik magyarázatot ad az ember teremtődésére. Mindegyik kínál az örök életre valamilyen formában lehetőséget.

Minden vallás dogmáit emberek írták.

Honnan tudhatjuk melyik az igazi?

Mindegyik a sajátját véli az igazságnak!

Ezek mind fikciók.

Az igazságot majd a halálunk után megtudjuk, vagy mégsem.

A legfurcsább számomra, hogy az ember nem a Földre való.

A többi élőlény sokkal szívósabb.

Mi sz@rrá égünk a napon, megfagyunk a hidegben, túlságosan sebezhetőek vagyunk.

Érdekes a létünk ezen a bolygón.

2024. jún. 6. 20:40
 5/11 anonim ***** válasza:
65%

Hogy nincs utána semmi azt nem lehet sehogyan sem bizonyítani.

A másik az, ha kiderülne hogy nincs Isten akkor sem dőlne össze a világ számomra. Amúgy is egyszer már voltam ateista 20-22 éves koromban.

Nem volt jó.

Az egész az örömforrások szűntelen hajkurászásáról szólt.

A vége az lett, hogy pánik betegségem lett, noha nem azért mert már nem hittem Istenben, hanem mert sok korombéli lány tetszett akiket legnagyobb igyekezetem ellenére sem tudtam megszerezni magamnak.

Végül mikor ezeket a lányokat más fiúk karjaiban láttam, akkor kezdtem el magamat rosszul érezni. Mert hogy realizálódott bennem így már biztos, hogy ezeket a lányokat, nem tudom megkapni. A végére már annyira pánikoltam, hogy nem mertem lefeküdni aludni, mert attól féltem, hogy álmomban megfulladok, mert hogy a pánik betegségem miatt gyakran nehezen kaptam levegőt.

Idővel valahogyan csak vissza tértem Istenhez, pontosan már nem is emlékszem, hogy hogyan. Azt tudom, hogy nem a pánik betegségem miatt.

És most így 10 évvel később már csak nevetek az akkori ostoba ateista énemen.

2024. jún. 6. 20:48
 6/11 anonim ***** válasza:
#4 És vallásos nevelésed ellenére már nem hiszel Istenben?
2024. jún. 6. 20:50
 7/11 anonim ***** válasza:
73%

#6 Attól, hogy nevelnek valahogyan és a hitrendszerüket átadják, tudok gondolkozni, tájékozódni és elvonatkoztatni attól amit tanítottak.

Örülnék, ha tényleg lenne Teremtő. De a vallásokban nem hiszek.

A kereszténység Bibliája egy olyan istent ír le, aki ha nem hiszel benne és nem őt követed a Gehenna tüzére dob és kínoz az idők végezetéig. Ez az emberek megfélemlítése az írások által, hogy lehessen őket irányítani. A vallási vezetők uralkodnak a tömegek felett a valláson keresztül.

2024. jún. 6. 21:19
 8/11 anonim ***** válasza:

"Örülnék, ha tényleg lenne Teremtő. De a vallásokban nem hiszek."

Én magam sem tartozom egyik keresztény szektához vagy felekezethez sem. Itt magamnak a négyfalközt gyakorlom a hitemet.

De attól, hogy az egyházakban nem bízol még létezhet Isten nem?

2024. jún. 6. 21:30
 9/11 anonim ***** válasza:
Létezhet
2024. jún. 6. 21:41
 10/11 Thunderfairy ***** válasza:
48%
A vallásos istenbe hivő ezzel nem vesszit semmit. Nem is nyer de nem is veszit. Visszont a hitetlen negyon is veszit ha az derűl ki odaát hogy mégis csak létezik isten. MINDENT VAGY SEMMIT. Felteszed a téted???
2024. jún. 10. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!