Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nagyon sok vallás létezik....

Nagyon sok vallás létezik. Miből hiszed, hogy pont neked van igazad?

Figyelt kérdés
aug. 13. 12:42
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
52%

"Mondták a hangok."

Ennél értelmesebb választ erre nem fogsz kapni.

aug. 13. 13:05
 2/23 A kérdező kommentje:
mé nem?
aug. 13. 13:11
 3/23 anonim ***** válasza:
36%
Van annyi ismeretem, hogy felismertem, hogy kb a vallások nagyrésze ugyan azt mondja, csak másképp. Innentől kezdve fölösleges róla beszélni, cselekedni kell.
aug. 13. 13:51
 4/23 anonim ***** válasza:
49%
Nem tudom, és nem is az a lényeg, hogy "igazam legyen", hanem az, hogy az a vallás, amit követek áll a legközelebb a világnézetemhez, úgy érzem, hogy ezzel tudok a leginkább azonosulni. (Amúgy meg nem érdekel, ki milyen vallást követ vagy nem követ egyáltalán semmilyet, ameddig nem bírál másokat a saját választásukért. Úgy gondolom, minden hívő ugyanazt a (nevezzük így) Alkotó Erőt követi, csak más-más arcot képzelünk neki (egyesek olykor egyszerre többet is)
aug. 13. 15:01
 5/23 anonim ***** válasza:
22%

Isten nem vallásokat hozott létre, azt emberek alapították a saját egyéniségük, vagy természeti erők megfigyelése által.

Fontos arra fókuszálni, hogy miről szól egy ilyen "vallás".

Isten nem rejtőzködik, információkat közöl, tanácsokat ad, sőt, elmondja, hogy az élet létrehozásával mi volt a szándéka, mi a cél.

Tapasztalat mutatja, hogy amíg ezeket a tanácsokat törvényeket betartották, béke és boldogság volt az életükben megfigyelhető a tökéletlenség ellenére.

Ugyan akkor az előre bejelentett események pontosan megvalósultak egy sem maradt ki. Napjainkban is folyamatosan zajlik Isten tervének előre haladása.

Történik ez annak ellenére, hogy azokat akiket erre felhasznál, a háborúk, a nehézségek, más emberek által jövő ellenségeskedések, nem tudták meghiúsítani Isten terveit.

Korábban az Izraelitákat szerették volna teljesen eltüntetni a földről, napjainkban sincs másként.

Akik végzik az Istentől kapott feladatot, és összhangban élnek ezekkel, békének örvendenek a körülöttük élő nehézségek ellenére, sokszor vállalva a bebörtönzéseket, halált is.

A föld minden szegletéről támadták és támadják őket a semlegességük, vagy a hitük miatt, ami az adott ország vallásától, vagy hatalmi érdekeitől eltér.

Vannak országok, ahol börtönben sínylődnek, az anyagi javaiktól, családtagjaiktól, személyi szabadságaiktól megfosztják őket, vagy az életüket, egészségüket vesztik el.

Kevesen vannak, még sem tudják kiirtani teljesen Isten népét.

Ezt is előre megmondta a messiási Király, nem lehet jó dolguk teljesen ebben a világban, mint egységes nép.

aug. 13. 16:10
 6/23 anonim ***** válasza:
73%
#6 Az megvan, hogy a Bibliádban több vér folyik el minden háborúban, mint öt Trónok Harca évadban összesen?
aug. 14. 08:26
 7/23 anonim ***** válasza:
26%

Nekem az Isten nevének hallása egy bizonyíték volt a Mi Atyánk ima első kérésének teljesítése. Nem tudok a földön másik ilyen csoportot aki megteszi, hogy megismerteti mindenkivel.

A másik, hogy egyetlen keresztény vagy más vallásszervezet a világon nem beszél arról, hogy az Istenének van-e szándéka az emberiséggel?

Mert nekem megmutatták a Bibliából, mi lesz a megoldás? Ez az emberiség egyedüli reménysége!

Én ennek a vallásszervezetnek vagyok a tagja 30 éve.

aug. 16. 10:29
 8/23 x0 ***** válasza:
7-es: csak azt nem írtad, hogy milyen vallású vagy!
aug. 16. 19:59
 9/23 anonim ***** válasza:
71%

A vallások nem másak mint egy azonos têma számtalan változatú magyarázata.A probléma az, hogy mindegyik meg van győződve , hogy övé az egyetlen igaz, azaz a többi mind hitetlen -blabla.

Régen egyedül a vallás adott valamiféle magyarázatot és rendet a létre, viselkedésre.

Valamikor ez a fejlödés utját jelentette, mig mára inkább fejlődés ellenes.Ma a létünket a tudomány magyarázza hitelesen, s igy a vallások fölöslegessé válnak.Csak, hogy elég sokan igen jól megélnek belőle.

aug. 17. 08:50
 10/23 anonim ***** válasza:
31%

"A probléma az, hogy mindegyik meg van győződve , hogy övé az egyetlen igaz, azaz a többi mind hitetlen "

Nem egészen mert a politeisták jobban elfogadták, hogy a másik istenei is létezhetnek.

aug. 17. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!