Jahve miért teremtette a rövidlátó embereket? Miért nem teremtett tökéletes emberiséget?
Senki sem állította,hogy a gyengénlátás (vagy más fogyaték) mindig az adott ember vétkéből következik!
Legtöbb fogyaték, a távoli ősök bűnös életmódjára vezethető vissza.
Én "Jézuska" után születtem,mintegy 2000 évvel s így nem találkozhattam vele.
Jézus nem mondta azt,hogy nem az x-edik ős szüleid vétke miatt van fogyatékod,csak nem a te szüleid miatt.
A bűn nélküli Édenben NEM VOLT fogyaték!
"Isten senkit nem teremtett betegnek, az utódok azt örökölték, amit a szüleik tovább adtak.
Hogy nem akartak Isten elhatározásával összhangban élni, ezért váltak tökéletlenekké, és eltértek a helyes iránytól."
Isten volt az aki megteremtette annak a lehetőségét, hogy az utód szeme rossz legyen. Ami egyébként független a szülők cselekedeteitől.
Isten teremtette úgy az embert, hogy a genetikát örökli az utód.
Isten teremtette úgy az embert, hogy a szülő cselekedetei (például terhesség alatti dohányzás, alkohol fogyasztás, stb.) hatással vannak a gyerekre.
Isten teremtette úgy az embert, hogy ....
Tehát Istennek nagyon is volt hozzá köze, hogy szerencsétlen gyerek a szülők hibája miatt vagy csaj a véletlen genetikai mutációk miatt szenvedjen. Persze van akinek csak a szeme rosszabb de vannak akik vakon születnek vagy akár még sokkal szörnyűbb betegségekkel és vannak akik nem is élik túl.
Arról nem is beszélve, hogy a gyerekeket megbüntetni azért mert a saját útjukon mennek nem pedig azon amit a szülő akar az egyszerűen önző, beképzeltség.
#15.
Tudatlan s ezért hibás következtetés!
A betegség és halál ezért következett be:
"Majd azt mondta az Úr Isten: Íme, az ember olyan lett, mint közülünk egy, mivel tudja, hogy mi a jó, és mi a rossz. Most tehát, hogy ki ne nyújtsa kezét, hogy szakítson az élet fájáról is, hogy egyen, és örökké éljen: kiküldte az Úr Isten az Éden kertjéből, hogy művelje a földet, amelyből vétetett. Kiűzte az embert, és odahelyezte az Éden kertjének keleti oldala felől a kerúbokat és a villogó lángpallost, hogy őrizzék az élet fájához vezető utat."(1 Móz 3:22-24.)
16
Ezzel semmire nem cáfoltál rá abból amit írtam.
#17.
Ha figyelmesen olvastad volna az idézett ígéket,értenéd:
Isten alkotása "igen jó" volt és maradt volna,ha nem lázad Teremtője ellen és továbbra is fogyaszthatta volna az "élet fája"gyümölcsét.
A bűn és annak következményei,az "élet fája" gyümölcsének hiánya genetikai torzulásokat hoztak az emberiségbe. Ennek következménye a betegség,halál.
"Ha figyelmesen olvastad volna az idézett ígéket,értenéd:"
Értem azt amit írsz. Pusztán azt nem látom amit hallucinálsz.
Ezt a beképzelt szöveget írtad:
"Tudatlan s ezért hibás következtetés!"
Közben pedig amit utána idéztél az nem cáfolja meg amit a 15-ben írtam. Tehát nem tudom milyen hibás következtetést hallucináltál be mert az pusztán a te fejedben létezik.
"Isten volt az aki megteremtette annak a lehetőségét, hogy az ..."
Ezt a részt nem cáfoltad meg ezzel az idézettel.
"Isten teremtette úgy az embert, hogy a genetikát örökli az utód."
Ezt sem cáfoltad meg.
"Isten teremtette úgy az embert, hogy a szülő cselekedetei (például terhesség alatti..."
Ahogyan ezt a részt sem cáfoltad meg.
Próbálj kicsit figyelmesebben olvasni és értelmezni azt amit a másik ír, különösen ha már megpróbálsz belekötni másokba és tudatlannak nevezni a másikat.
#16 ez amugyis ellentetes lenne az ujszovetseggel
aminek lenyege az orokelet lehetosege
akkor meg nem jott el az ideje?
orokelettel nem lehetne szaporodni vagy miert?
nincs ok mogotte
amugyis "egy lett kozolunk" arra utalna hogy Isten irigy es feltekeny lett hogy az ember munkasai, tenyeszallatai, angyalokka/istenfiakka valnak
meghozza teljesen ha orokke elnek
es ez problema lenne neki
de miert is? okot nem tudni
valos ok elvileg nem kellene legyen minel inkabb szellemi mindenhato entitasnak tartjuk Istent, Teremtonek, nem pedig csak valami kialakult felsobrendu lenynek aminek korlatozottak a kepessegei
ugyebar nehezede esett orokeletu emebriseget felnevelnie... ez tortent
mivel ahoz nem volt eleg kepesege, tudasa
korlatozott hatalmu Isten
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!