Az új ateisták szerint csak Jahve tudja hogyan lehet az illetőt meggyőzni, és nem kell más dolog, csak azt a egy dolgot csinálni. De ha az új ateisták szerint az isteni élmények hallucinációk, akkor miért csinálná Jahve azt az egy dolgot?
Ez az "új ateizmus" elnevezés egy téveszme. Ez még illett volna a Francia Forradalomban lázadó vallásellenes tömegre, de azóta miben lettek újak az ateisták!?
Jahve nem létezik az ateisták szerint, tehát nem csinálhat semmit. Ugyanolyan fiktív alak, mint Zeusz, Hórusz vagy Odin. Ami nem létezik, az nem tud senkit meggyőzni, mert nincs.
Az "új ateizmus" kifejezés valóban létezik és az utóbbi évtizedekben kapott nagyobb figyelmet. Az új ateizmus a 21. század elején vált ismertté, különösen olyan szerzők révén, mint Richard Dawkins, Sam Harris, Christopher Hitchens és Daniel Dennett, akik közösen a "négy lovasok" néven váltak ismertté.
Az új ateizmus jellemzői közé tartozik:
1. **Nyílt kritika**: Az új ateisták nyíltan és erőteljesen kritizálják a vallást, hangsúlyozva annak irracionalitását és azt, hogy szerintük a vallás káros a társadalomra nézve.
2. **Tudományos érvelés**: Az új ateisták gyakran a tudományos módszert és az evolucionizmust használják fel érveik alátámasztására.
3. **Aktivizmus**: Az új ateizmus hívei gyakran aktívak a közösségi médiában, könyveket írnak, előadásokat tartanak, és részt vesznek a nyilvános vitákban, hogy terjesszék nézeteiket.
Az új ateizmus tehát egy létező és aktív mozgalom, amely a hagyományos ateizmusnál erőteljesebben lép fel a vallás ellen, és nagyobb hangsúlyt fektet a tudomány és a racionalitás fontosságára.
ChatGPT válsz?
Téved az a buta mesterséges intelligencia.
Leo Taxil vagy Friedrich Nietzsche miben volt másabb, mint Dawkins és társai?
Ugyanúgy hevesen - sőt még hevesebben - támadták a vallást/kereszténységet.
Szerintem meg új ateisták, mert Dawkins és társai lényegében a 19. századi ateisták szellemiségének továbbvivői.
Tehát tényegileg semmi újat nem mondanak.
De ahogy gondolod.
Pontosabban: szerintem meg NEM új ateisták.
#9 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!