Azért találták ki a zsidók a bálványimádás tilalmát, hogy a Jahve imádata növekedjen a Földön, hogy csak őt kell követni, senki mást?
Szia
Nem a Zsidók találták ki. Egy Isten van, aki nem "osztozkodik" hamis istenekkel, mivel kizárólag Ő az élet forrása, az élet teremtője. Ugyanakkor Isten céllal hozta létre az életet, amit akár velünk, vagy nélkülünk, de megfog valósítani.
3
Itt nem az egyházakról van szó. Arról beszélünk, aki valamikor választott egy népet az emberek közül, vagy is Ábrahám leszármazottjait.
Isten nem "egyházat", vagy vallást alapított.
Azt a szövetséget szerette volna helyre állítani, amit kötött a népével.
Sajnos ezt nem ismerték fel, sőt napjainkban sem veszik észre, hogy már új szövetség van, az írások szerint:
(Jeremiás 31:31, 32) 31 „Jönnek napok – ez Jehova kijelentése –, amikor új szövetséget kötök Izrael népével és Júda népével. 32 Ez nem olyan lesz, mint az a szövetség, amelyet ősapáikkal kötöttem azon a napon, amikor kézen fogtam őket, hogy kivezessem őket Egyiptom földjéről. »Azt a szövetségemet ők megszegték, noha én uruk voltam« – ez Jehova kijelentése.”
Ők lemondtak erről a lehetőségről, és csak nagyon kevesen voltak, akikkel Isten a fián keresztül elfogadták ezt szövetséget.
Ezért Isten a nemzetekhez fordult, hogy azok közül válaszzon egységes népet magának.
Ha eddig nem vettétek volna észre:
Minden vallás utálja a konkurenciát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!