A hiszékeny vallásos emberek akkor is imádni fogják az istenüket ha a családjuk elpusztul? Szerintem Jób a Pokoltól való félelem miatt nem akarta megtagadni.
Igen. Az enyém már elpusztult. Apám egy alkoholista állat volt, nap mint nap imádkoztam az úrhoz, hogy szabadítson meg tőle. Végül a fater szívinfarktusban meghalt, hála a jóistennek.
Szóval igen, még jobban hiszek Istenben, hogy a családomat megritkította. :D
Nem vagyok őrtornyista.
Bár Jób nem volt Izraelita származású, de összhangban élt az akkor élt Izraeliták tanításával, ahol nem tanították vagy mondtak ilyesmit.
Ja,és ha lehet, bár nehéz neked, tanulj meg emberként viselkedni az embertársaiddal.
Jehovista Pista sem vagyok, nem is ez a nevem.
Már csak azért sem, mert a női nemhez tartozom, nem vagyok férfi.
Illemet úgy látom nem osztogattak az iskolában neked....
Nem szóltam le a hitedet.
Annyit írtam, hogy Jób nem félhetett a pokoltól, mivel Ő maga sem hitt ebben.
Sajnos kényszeredetten beképzeled, hogy egy Tanú téged csak negatívan közelíthet meg, s máris támadást szítasz.
Ha Te elhiszed a pokol létezését, jogod van hozzá.
Jób nem hitt ebben, de Te magad úgy állítod be a személyét, mint ha félt volna attól, ami nem létezik.
Ezzel tulajdon képen Te vagy az aki Jób hitét kiforgatod.
Valakinek a halála a családban, a gyász egy külön alkalom a megtérésre. Hiszen ha nem hiszel az örök életben, akkor örökre elveszítetted. Ha a reinkarnációban hiszel, akkor örökre elveszítetted. Találkozhatsz vele egy másik alakban, de az már nem ő lesz.
+ Te leszóltál bármely hitet, legyen az katolikus vagy Jehova Tanúja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!