Mi értelme van hinni továbbra is a kereszténységben, ha megvan cáfolva?
Mert sokaknak megnyugvást ad egy felsőbb entitásba vetett hit.
Amíg nem akarják erőszakkal rámkényszeríteni engem nem zavar, ha valaki hisz valamiben, több vallásos barátom is van.
Honnan tudod, hogy vallásos a barátaid?
Hiszen, nem szabad rád " erőszakolni " a vallásokat.
#4: a beszélgetések során kiderült
Őket nem zavarja, hogy ateista vagyok, engem nem zavar, hogy ők keresztények. Így még érdekesebb beszélgetések vannak, mert más és más nézőpontból közelítünk ugyanahhoz a kérdéshez. Sőt a vallásról/hitről is el lehet beszélgetni velük
Ha már egyszer ki írsz egy ilyen hazug állító kérdést akkor legalább linkelj valamit amire alapozod a kérdést.
Akkor legalább amiatt nem lehetne jelenteni egyből mert "egyértelműen kitaláció".
Jó lenne ha valami tudományos kutatást linkelnél be ami alátámasztja a kérdésben szereplő állítást de ilyet úgy sem tudsz..
Te lettél megcáfolva kérdező, nem a kereszténység.
Amúgy is sincs sok értelme a kérdésnek, gondolom tükrözi a intellektusod.
A kereszténység cáfolata számomra ott van, ha összehasonlítjuk a rakománykultusszal. Ugyanazokra az alapokra építkezik. Ott is van egy messianisztikus figura, egy bizonyos John Frum, akinek a benszülöttek a mai napig várják a visszatérését. Hogy ez a John létezett-e vagy sem, azt senki sem tudja. Szerintem létezett, és sok jót tett a benszülöttekkel, aztán kialakult köré egy kultusz. Kb. így jöhetett létre a kereszténység is. Szóval egy ilyen vallás kialakulásához nem kell istenség, az ember is létre tudja hozni.
Hogy érdemes-e hinni benne vagy sem, az attól függ, hogy valaki fogékony-e rá. Nekem nem. Több kárt okozott nekem a kereszténység, mint amennyi hasznot hozott. De van, aki ott találja meg a lelki békéjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!