Manapság már a vallás is főként a pénzről és a politikáról szól?
"Hát aki nem hisz a 6000 éves Földben, az eleve nem igazi keresztény, hiszen irva vagyon a Bibliában :D"
Ezt idézni is tudod a Bibliából, ha már írva van benne?
Na mindegy, úgy se fogod majd tudni, mert csak hallomásból ismered mind a Bibliát, mind a kereszténységet és általában azok szájából, akik keresztényellenes dumával sokszor egyszerűen hazugságokat, néha fél igazságokat mondanak.
Sok szót rád se érdemes pazarolni, annyit nem érsz.
21-es én már legalább 4-5x elmagyaráztam a 2és fél pipásnak ezeket a dolgokat amiket te is. Szemmel láthatóan túl hülye ahhoz, hogy megértse azért lovagolja meg még mindig ugyanazokat az érveit.
3 diploma mi? xD
Háát igazából olvastam a Bibliának pár tucat verzióját (jópárszor átírták az évszázadok alatt, pl a limbot is kivették mert túl csúnya volt), zsidó ószövetségtől Szent Jakab Bibliájáig mindent is, szóval nagyjából képben vagyok.
De látom hogy egyeseknek vagy az olvasás vagy a matematika nem az erőssége.
Próbálom érthetően levezetni.
A Biblia szerint a Föld keletkezése, a 0. nap a Genezis.
Ádámék a 6. napon lettek megteremtve. A maszoréta szövegekből pedig simán kiszámolható hogy Ábrahámig kb 2000 év telt el, mai napig pedig 6000 év.
Persze ez nem csak a sokkal régebbi leletek miatt is hülyeség, de még ez a "családfakutatás" után arra is fény derül hogy régen a Biblia (és az azt inspiráló vallások) szerint 2-300 évig is élt egy ember és még olyan idősen is vállaltak gyereket :D
De mindegy, nem vitatkozni akarok, csak jót röhögök az egészen.
"csak jót röhögök az egészen"
Nem baj, mi is a gyenge erőlködésen és a 3 diplomádon.
A diplomák hogy jönnek ide?
Csak azért említettem mert ismeretlenül be lettem skatulyázva valami tanulatlannak, csak mert imádom az ókori mitológiák és mesék eredetét kutatni, illetve elég sok vallás szövegét olvastam, emiatt kicsit árnyaltabban gondolkozok, ami bizonyára eretnekség.
Ha hazudni akarnék (aminek semmi értelme anonim módon szerintem, csak ha a saját nevét fényezi az ember) valami teológusnak vagy minek hazudnám magam, mivel 2 mérnöki BSc-vel meg 1 MSc-vel pontosan annyira a szakterületem mint egy földieper termesztőnek. Szimplán csak rajongok az ókori kultúrákért, ezért rengeteget tanulmányoztam őket, olvastam róluk, bármilyen hihetetlen.
Nyilván hazudsz, hiszen ebből is egyértelműen látszik:
"Háát igazából olvastam a Bibliának pár tucat verzióját (jópárszor átírták az évszázadok alatt, pl a limbot is kivették mert túl csúnya volt), zsidó ószövetségtől Szent Jakab Bibliájáig mindent is, szóval nagyjából képben vagyok."
Ez alapján gyanítom, hogy egyszer se olvastad el a Bibliát... Szent Jakab Biblia meg sose volt, egy nevén írt protoevangélium létezik csak. A limbót meg legfeljebb egyik 90-es években népszerű magyar könnyűzenei számból vehetnék volna ki, a Bibliában sose volt benne, még a limbus sem, ami egy ideig a keresztény tanítás része volt (a limbo helyett, te azt se tudod miket írsz).
Szóval kicsit szánalmas vagy.
25
Nekem 26 diplomám van. Ezek alapján elhiheted, hogy én jobban értek hozzá, tanultabb vagyok tehát jobban tudom, hogy te tévedsz.
De ha az meggyőzőbb akkor leírhatom, hogy 200 diplomám van. Mivel én ezt írtam ezért biztosan igaz.
A szavak viszik tovább a kultúrát !!!
Jó ötletnek tartom, hogy vegyétek elő a Magyar értelmező kéziszótárt, és nézzétek át a következő Magyar szavak jelentését :
Vallás
Papság
Pénz
Politika
Egyetem
Diploma
És a TÉMA.
Ez csak egy ötlet.
Aki nem akarja, annak nem kell !!!
Lehet, hogy ez segítene a TÉMÁ-nál maradásban.
26
Szerintem aki képes egy bugyuta, milliárdszor megcáfolt, kőkorszaki tündérmesében még 2000 év után is hinni az inkább ne nagyon hívjon senkit szánalmasnak. Nem érdekel hány diplomája van akárkinek is, de ha valaki képes olyan nyilvánvalóan hamis és megbukott dolognak bedőlni mint a biblia és a kereszténység az a szememben teljesen megbukott. Oké, biztos nagy lehet a lexikális tudása, illetve az adott hivatáshoz szükséges tudása az illetőnek, na és? Mit ér vele ha a saját életében nem képes alkalmazni azt a nagy elméjét? Ennyi erővel felőlem egy utolsó utcaseprő is lehetne...
Szerintem a Szent Írások , a Biblia, a Korán, A Tóra tekintélye nem a bennük lévő adatokon alapul.
A szülői tekintély miatt olyan támadhatatlanok ezek az írások.
Sok ember van, aki soha nem mert kilépni a szülői tekintély árnyékából.
Soha nem merte megkérdőjelezni azt, amit APA és ANYA mondott neki.
Soha nem merik elhinni amit látnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!