Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondoltok azzal kapcsolatb...

Mit gondoltok azzal kapcsolatban, amit lent leírtam? Bűn az Istenkáromlás?

Figyelt kérdés

Tehát belegondoltam egy-két dologba mostanság.

1. Isten szabad akaratot adott nekünk, embereknek, mégis ha nem követjük a SZABÁLYAIT, akkor pokolra küld. Ez vicces, nem?

2. Bűnnek számít az Istenkáromlás? Mármint volt anno egy ember aki megevett egy almát, emiatt az egész emberiséget elkönyvelte bűnösnek, ezért nem élhetünk a “paradicsom”-ban. Ezek mellett olyan szabályokat állít, egy szabad lénynek, amiket ha megszeg, akkor besz@pta. Hmm.

Összefoglalva: megteremtett minket, szabadnak teremtett minket, szabad akarattal teremtett minket, mégis a szabályait kell követnünk. Miért kell szenvednem azért, mert egy random idióta megevett egy almát?

És mikor szidom, még neki áll feljebb, azok után amiket tett. Ha Isten létezik, eléggé egy önző, beképzelt alak lehet.

jún. 11. 00:35
1 2 3
 21/21 Mansour ***** válasza:

"Hiszen azt írtad, hogy nem volt bűnbeesés."

Ilyet sehol nem írtam. Ezt írtam: "Mit értesz azon, hogy "szó szerinti módon"? Azt, hogy egy valós, a fizikai térben és időben megtörtént eseményként? Mert akkor persze hogy nem történt meg. De szerintem nem is ilyen történetként írodott. Egy mitikus térben és időben történő eseményről van szó, ami a kollektív emberi tudat tapasztalatát írja le allegórikus formában." Szóval nagyon is volt bűnbeesés.

"De a te értelmezésed szerint nincs meg ez a kezdő bűn"

Dehogynem. Csak nem mint egy ember egyetlen cselekedete, hanem mint az Ember folyamatos cselekedete.

"nem látom az indokot sem arra, hogy Isten miért úgy alkotná meg a világot, hogy aztán szükséges legyen Jézus kereszthalála. Értelmetlennek tűnik. Olyan szándékos hiba okozás, hogy legyen mit kijavítani."

Nade ha Ádám mint első ember egyszemélyben követte el a bűnbeesést, akkor is Isten alkotta úgy, hogy ezt elkövesse vagy elkövethesse (a kettő gyakorlatilag ugyanaz). Ez is ugyanolyan szándékos hibának tűnik, hiszen Isten tudta, hogy ha az ember elbukhat, akkor el fog bukni. Ezért nekem jobbnak tűnik az az értelmezés, hogy Jézus megváltása ugyanúgy szükségszerű, mint a bukás. Így áll helyre a dolgok rendje.

jún. 17. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!