Szerintetek nem egy óriási nagy önzőség és képmutatás, amit a Jehova tanúi csinálnak?
A szeretetről prédikálnak mégis az önszeretetük az egyetlen, ami számít nekik. Az önös érdekeik fontosabbak, mint a családi kapcsolataik. Kiközösítés esetén, bárki is legyen a kiközösített, akár a gyerekük is, az őrtorony parancsára meg kell szakítani vele a kapcsolatot, de természetesen csakis a Bibliára hivatkozva.
Tegyük fel, hogy minden igaz amivel az őrtorony mossa az agyukat és ha mindenben engedelmeskednek nekik, akkor van esélyük rá, hogy armageddon után élhessenek tovább itt a földön örökké.
De kérdem én milyen ember az, aki a saját gyerekei, vagy családja nélkül akar az örökkévalóságig tovább élni itt a földön?
Ez kb mindent elmond róluk és a nagy (ön)szeretetükről.
Ha lenne bennük egy kis igazi önzetlen szeret (amiről hiába prédikálnak, többek között ebből a példából is látszik, hogy fogalmuk sincs róla mi az), akkor a gyerekük és a családjuk lenne nekik az első, és maguktól is rájönnének, hogy Isten ilyen dolgokat biztos nem akarna és csak a szekták egyik jól bevált módszerét használják a vezetőik, az érzelmi zsarolást és elszigetelést a többi embertől, ami segít benntartani a tagokat.
A többi katasztrofálisan félremagyarázott álszent, képmutató dolgaikat inkább most hagyjuk is.
És mi van a jó dolgokkal?
Semmi jót nem tesznek az emberekért?
Máté 10 /37
Ja és a katolikusoknál is létezik kiközösítés
Létezik, de egyrészt rendkívül ritka, másrészt az emberi kapcsolatokat nem kell se megszakítani, se leépíteni a kiközösítettel.
4 -es
De tesznek, kizárólag a tagokért.
Ha már a katolikusokat felhoztátok ők nem tesznek fontossági sorrendet, nem válogatnak az emberek között és nem csak a katólikusoknak segítenek, hanem minden embernek.
Isten határozott erről a fegyelmezés formáról, mivel az újszövetség, vagy is Jézus megváltó halála miatt, nem azonnali halál a büntetés, és kap esélyt a változtatásra, és visszatérésre.
Az izraeliták idejében nem volt lehetősége a megbánásra, változtatásra, mert azonnali ítélet végrehajtás volt a büntetése azoknak, akik törvényt szegtek, és az első követ a családtagjainak kellett rávetnie.
Az első században sem volt másként.
Egyébként, Noé családtagjai is meghaltak. Gondolod, hogy Noé nem hallotta a szülei, testvérei, rokonai kiáltását? Isten senkit nem ítél el igazságtalanul, és ezt Noé is jól tudta, nem olvassuk, hogy lázadozott volna Isten döntése ellen.
Jézus pedig a vér szerinti rokonságot nem tartotta fontosabbnak, ha valaki nem Isten vezetése szerint akar élni.
Ezzel az erővel Jézust kellene szidni, mikor kijelentette, hogy kik a "valódi" rokonai.
(Máté 12:47–50) 47 Ezért valaki ezt mondta neki: „Nézd! Anyád és a testvéreid odakint állnak, és beszélni akarnak veled.” 48 Ő erre ezt mondta annak, aki szólt neki: „Ki az én anyám, és kik az én testvéreim?” 49 És kinyújtva a kezét a tanítványai felé, ezt mondta: „Nézd, ők az én anyám és az én testvéreim! 50 Mert aki cselekszi égi Atyám akaratát, az az én testvérem és anyám.”
Isten kenyszeritette Noet eroszakkal
Orokeletre is ugyanigy kenyszeriti azokat akiket szolgainak akar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!