Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem akarnak meghalni a...

Miért nem akarnak meghalni a vallásos emberek, amikor a másvilág egy sokkal jobb élet a hitük szerint?

Figyelt kérdés
Nyilván nem azt mondom hogy öngyilkosnak kell lenni mert csak Isten dönthet az életről halálról és az öngyilkosság ezért nagy bűn... de ettől még lehet várni pozitívan a halált, sőt lehet kérni is Istent hogy magához szólítson hiszem az egy sokkal jobb világ lesz... de miért akarnak inkább az életben maradni és miért félnek szomorkodnak a haláltól? mi a baj a halállal?
2024. máj. 31. 18:30
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
39%

Ez jó kérdés, főleg, hogy sokszor azzal érvelnek Isten léte mellett, hogy a Teremtő kigyógyította őket vagy ismerősüket halálos betegségükből. Ezek szerint ISten szerint sem olyan jó dolog következik utána?

De a válasz valószínűleg az, hogy bármilyen abszurd vallás, bármennyire eltorzul világnézet mellett is az életösztön erősebb.

2024. máj. 31. 18:48
 2/20 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
23%
Ugyanezt megkérdezheted az ateistáktól is, hiszen a halál után már úgy sincs semmi :)
2024. máj. 31. 19:00
 3/20 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem még mindig inkább elfogadják a halált a vallásosok, mint a nem vallásosok. A szeretteik halálát is.
2024. máj. 31. 19:08
 4/20 anonim ***** válasza:
65%

#2: mivel a halál után nincs semmi, ez az élet az egyetlen. Emellett nem hiszünk olyan mesében, hogy valami jobb jön utána, találkozunk elhunyt szeretteinkkel stb.

Értem én, hogy vallásos vagy, de ezt hogy nem lehet fejben összerakni?

2024. máj. 31. 19:10
 5/20 anonim ***** válasza:
51%

Mert a semmi nem csábító. Ez pont azt sugallja, hogy csak egyszer élünk és ezért azt ki kell használni.

Ellenben a keresztényeknél gyakori visszatérő szöveg, hogy a haláluk utána szeretteikkel újra találkoznak és utána minden jó lesz és boldogság. Nem lesznek az élettel járó keserű dolgok, szenvedés, betegség, stb. és boldogabbak lesznek ott mint itt valaha.

2024. máj. 31. 19:10
 6/20 anonim ***** válasza:

"öngyilkosság ezért nagy bűn."

Titokban egy ember is elviheti a balhéta többiért...

2024. máj. 31. 19:12
 7/20 anonim ***** válasza:
7%
Jó kérdés.
2024. máj. 31. 19:21
 8/20 anonim válasza:
23%
Az életet Isten adta és csak ő veheti el.
2024. máj. 31. 19:46
 9/20 anonim ***** válasza:

A halál a genetikai folytonosságra való képesség megszűnése.

Ésszerűnek tűnik, hogy minden olyan faj, amely nem fél a haláltól, valószínűleg kihalna a kockázatra hajlamosabb viselkedés miatt. A halált kerülve az említett szervezetek aztán szaporodnak, továbbadva a halálfélelem tulajdonságát. A hit, bármilyen erős is legyen, nem tudja felülírni ezt a sajátos késztetést.

Akár azt is megkérdezhetnénk, hogy miért találjuk ijesztőnek az ijesztő filmeket, amikor tudjuk, hogy a film gonosztevője rendkívül valószínűtlen, hogy előbújik a vászonról és megöl minket?

2024. máj. 31. 20:34
 10/20 anonim ***** válasza:
45%

Lehet halálvágy a hívőben is, de attól még nem lesz öngyilkos, mert az bűn. Egyébként működik az életösztön.

21 Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség! 22 Ha pedig az életben maradás az eredményes munkát jelenti számomra, akkor, hogy melyiket válasszam: nem tudom. 23 Szorongat ez a kettő: vágyódom elköltözni és Krisztussal lenni, mert ez sokkal jobb mindennél; 24 de miattatok nagyobb szükség van arra, hogy életben maradjak. 25 Erről meggyőződve tudom is, hogy életben maradok, és együtt maradok mindnyájatokkal, a hitben való növekedésetekre és örömötökre; 26 így még inkább dicsekedtek majd velem Krisztus Jézusban, amikor ismét megjelenek nálatok.

2024. máj. 31. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!