Miért reagálnak minden kritikát megfogalmazó kérdésre Jehova Tanui,hogy gyülölködés? Miért nem próbálnak érvelni stb,miért ez a lekezelő stilus?
Szia Kérdező,
én személy szerint mindig érvelni próbálok, de aztán jönnek a kommentek, hogy hova menjek a "saját JW-Bibliámmal" , vagy hogy "persze mert ezt írja nekem az ÖRDÖGTORONY" és ehhez hasonló kedves megnyilvánulások és az ötödik ilyen után lehet hogy én sem vagyok már túl kedves.
De tégy próbát: kérdezz és ígérem, a Biblia alapján próbálok majd érvelni.
Kérdező
Szerintem csupán álltalánosítasz.
A "minden" szó helyett írhatnád: tapasztalatom szerint sok kérdésre...
A " nem próbálnak érvelni" helyett: számomra nem logikus érvekkel magyarázzák
"Lekezelő stílus" tőlem távol áll ez a stílus...
Stb.
4
Egyetértek.
Egy-két rossz tapasztalat miatt, 8 és fél millió ember megvan bélyegezve.
Ha személy szerint ezt figyelném, és nem azt amit a Biblia ír, akkor emberek miatt hagytam volna el Istent.
Azonban nem embereknek akarok tetszeni, sem megfelelni, hanem Istennek.
Aki pedig hülyeséget csinál, az majd magyarázkodhat. Ezért nem fogok Istenemnek hátat fordítani.
Nem igazán tudnak érvelni, mivel a vallásukban nem szkeptikus gondolkodásra nevelik őket. Ha éppen nem azzal jönnek elő, hogy gyűlölik, meg üldözik őket, akkor jönnek az előre legyárott szövegek.
Mivel a Tanúnak nincs lexikális tudása, ezért komolyabb témában a jw.org-ot fogják idézgetni, mert feltétlenül megbíznak a Társulatban. Más esetben meg, ha nem tudnak mivel érvelni, jön a mellébeszélés.
--Egy-két rossz tapasztalat miatt, 8 és fél millió ember megvan bélyegezve.-
Elég sokan járnak ide kommentelni ezek szerint.
--és nem azt amit a Biblia ír, akkor emberek miatt hagytam volna el Istent.-
A Szervezet nem Isten se nem Istentől való,azért mert a szervezetet elhagyod attól Istent nem. Ennyi erővel aki nem jehovista az nincs Istennel? Fura lenne!
-Azonban nem embereknek akarok tetszeni, sem megfelelni, hanem Istennek.-
Akkor ne légy ebben a szervezetben,vizsgáld meg mit tanitanak és akkor ész nélkül kilépsz tölük. Hogy a szerkesztők vezetők parancsainak engedelmeskedsz az nem Istennek megfelelés.
-Aki pedig hülyeséget csinál, az majd magyarázkodhat. Ezért nem fogok Istenemnek hátat fordítani.-
A Szervezet nem Isten! Ha a szervezet tagja vagy úgy nem tudsz Istennek megfelelni,Istent tagadsz és Istennek akarsz megfelelni? Igy nehéz lesz.
Kedves Kérdező, @2 vagyok ismét. Nézd végig kérlek a kommenteket . Látod, kik azok akik gyűlölködnek és lekezelő stílusban írnak? Nem a Tanúk.
Tér viszont nem reagáltál az ajánlatomra, hogy kérdezz bátran és igyekszem érvekkel megválaszolni a nézeteinket.
Nekem sincs túl jó tapasztalatom velük sajnos. Eleinte szívesen fogadtam őket itthon is, jókat beszélgettünk, mondhatni baráti viszony alakult ki közöttünk.
De aztán egyszer csak előjöttek olyan dolgokkal, amik durván ütköztek az én véleményemmel.
A legfontosabb ezek közül, hogy szerintük nincs lélek. Csak test van, amit a szervek működtetnek és ha a test meghal, olyan mintha kikapcsolnánk a tévét mondjuk. Se kép, se hang, megy a test a föld alá, vagy az urnába.
A Biblia viszont nem ezt írja. Kiírtam több részletet is a saját Bibliámból, ami alátámasztja a lélek létezését és a legközelebbi alkalommal megmutattam nekik. Semmivel nem tudták cáfolni a bejelölt részekben írtakat, csak azt tudták mondani, hogy az én Bibliám nem jó, ki vannak forgatva benne a szavak és hogy csak a Tanúk által használt bibliát szabad olvasgatni, abban van az igazság.
A végén odáig fajult a dolog, hogy azt mondták nekem, hogy ha ennyire hitetlen és gonosz!!! vagyok, akkor meg is érdemlem hogy a pokolra kerüljek és ne legyek megmentve, amikor eljön az utolsó óra. Azért is elkezdtek velem veszekedni, mert megláttak a nyakamban egy pici arany keresztet, amit Édesanyámtól kaptam, aki elhunyt. Hogy hogy merek ilyet viselni, mekkora bűn ez, egy igazi hívő, jó ember soha nem viselne ilyet és ha tényleg szeretném Istent, a karácsonyt sem ünnepelném.
Legszívesebben szájon vágtam volna őket a sok sértegetés után, helyette szépen megkértem őket, hogy többet ne jöjjenek, mert én úgyis "menthetetlen" vagyok. Az egész kommunikáció alatt tisztelettel és nyugodtan beszéltem velük, még akkor is, amikor szóvá tettem a véleményemet, és még akkor is, amikor egyenesen azt kívánták, hogy jussak a pokolra. A karma úgyis visszaüt...
Soha életemben nem ártottam senkinek, úgy bánok másokkal, amilyen bánásmódot magammal szemben elvárok, szeretem és tisztelem az embereket, állatokat, természetet és segítek, ahol csak tudok. Dolgozom, nem lopok, nem drogozom, nem iszom, nem hazudozok és a partnereimet sem váltogatom.
Ha ezzel az életmóddal csak a pokol bugyráig sikerül eljutnom, akkor nem tudom hogy kinek lehet esélye a mennybe jutni. Csak a Jehova Tanúinak? Legyenek bármilyenek emberként?
Meg is fogadtam, hogy soha többet nem beszélgetek senkivel se vallásról, se politikáról. Mert ezek miatt van veszekedés, háború, gyilkolás a világban. Én nem kérek ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!