A Szentlélek nem veszi zokon hogy hozzá nem imádkoznak a keresztények?
Keresztények imádkoznak az Atyához és Jézushoz, de a Szentlélekhez nem. Legalább is én nem nagyon hallottam.
Nem kell mindhármat imádni?
Mivel Krisztus szóról szóra elmondta, hogyan és kinek, mit imádkozzunk, emiatt csak az Atyához imádkozunk, Jézus ima nincsen és nem is kell. Miért nem?
Mert maga Krisztus mondta: "Az Atya bennem van,én meg az Atyában vagyok,"
Így elég csak az Atyához imádkozni, elég csak az Atyát imádni, mert Krisztus benne van és a Szentlélek is az Atyában van.
A mennyországban nincs tülekedés, hogy ne az Atyához, hanem én hozzám ímádkozzatok. Ott egyetértés van ami az Atyában egyesül.
Igaz, hogy ritka. De attól még létezik, és szoktak.
Előimádságban az invokáció is a Lélekhez szól.
Pünkösdkor is valóban szokott lenni. Ritka, ez igaz. Rossz gyakorlat.
De olyan szempontból mindegy, hogy Ki a megszólított,
Hogy mindhárom "személy" lényegében ugyanaz az entitás = az ISTEN.
Mert attól, hogy 3 formában jelenti ki magát, és 3 létformában létezik, attól még az a 3 mégis csak 1. Szóval ha megszólítod Jézust, vagy a Szentlelket, mindegy, mert kvázi ugyanazt az ISTENT szólítod meg.
#19 igen, vannak klasszikus témák amelyek egy egy személyhez kötődnek, mivel mindhárom személynek megvan a maga munkája az üdvtervben.
Az Atya - a teremtés, gondviselés.
A Fiú - a megváltás,
A Lélek - a megszentelés ezért témától függően azt szokták megszólítani, akihez kötődik a téma. Ha valakinek az egészségéért imádkozol, vagy hálát adsz, ált a Gondviselő Atyához szólsz. Ha igehirdetés előtt imádkozol, vagy az egyházért, akkor szólhatsz a Lélekhez. ésígy tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!