Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki nem szól nyelveken,...

Aki nem szól nyelveken, tényleg nincs újjászületve és elkárhozik?

Figyelt kérdés
Őszintén kérdezem...

2022. jan. 4. 14:55
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
22 szavazat
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
86%
Ki mondta ezt neked? Vagy nem ismeri a Bibliát, vagy szándékosan hazudott.
2022. jan. 4. 15:00
 2/25 A kérdező kommentje:

Egy pünkösdi karizmatikus felekezetbe jártam egy időben, azonban nem szólok nyelveken. Elhatároztam, hogy inkább evangélikus szeretnék lenni, azonban mondták, hogy a történelmi felekezetekben nincsenek karizmák, úgyhogy ott nincs Szentlélek. Meg hogy el fogom altatni a Lelket azzal, hogy úgymond "visszafejlődést" mutatok. Szerintem ez hülyeség!

Miért lenne így?

2022. jan. 4. 15:09
 3/25 A kérdező kommentje:
Nincs a Bibliában ilyen tudtommal, hogy aki nem szól nyelveken, nincs újjászületve.
2022. jan. 4. 15:10
 4/25 anonim ***** válasza:
54%
Az Istent keresd, ne a vallásokkal foglalkozz.
2022. jan. 4. 15:28
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
A pünkösdisták hülyeségeket beszélnek. A Nincs a Bibliában ilyesmi, esetleg azt tudom elképzelni, hogy a kontextusból kiragadott versekkel támasztják alá egy fajta önigazolásként, de ennek nincs bibliai alapja.
2022. jan. 4. 15:57
 6/25 anonim ***** válasza:
88%

A Biblia írja, hogy a karizmák az apostolokat segítették, hogy lássák, hogy ki az, aki megtért. Az első században megszűntek a karizmák.

Pál a Korintus 1-ben elég világosan leírja, hogy a nyelveken szólás mindig értelmes, emberi nyelv, nem pedig hablatyolás

"esetleg azt tudom elképzelni, hogy a kontextusból kiragadott versekkel támasztják alá egy fajta önigazolásként"

Pontosan: Pál írja, hogy még ha angyali nyelven is beszélnél, de szeretet nincs benned, nem érsz semmit. Erre ebből a versből kihozták, hogy a hablatyolás az angyali nyelv. Pedig Pál hasonlata kb. olyan, mintha azt mondta volna, hogy "még ha a csillagokat is lehoznád, de szeretet nincs benned, semmit nem érsz."

Tehát, ha lenne nyelveken szólás, akkor sem lenne semmi jelentősége.

Ha megtérsz, akkor idővel megjelennek a szellemi gyümölcsök, ami a Galata 5-ben van leríva. És idővel teljesen gyűlölni fogod a bűnt és gyakorolni fogod a mások felé irányuló szeretetet. Ez a lényeg!

Ha őszintén hiszel a Biblia alapján Jézusban, nem félremagyarázva, akkor ne aggódj, újjá vagy születve és üdvösséged van!

2022. jan. 4. 16:04
 7/25 A kérdező kommentje:

Hiszek Jézusban a Biblia alapján és sehol nem találok ilyesmit. Az I. Korinthusi levél 13 fejezete alapján a legkiválóbb adomány a szeretet. Maga Pál is így kezdi: I. Korinthus 12:29 - 31 : Mindnyájan apostolok? Mindnyájan próféták? Mindnyájan tanítók? Mindenkiben van csodatevő erő? Mindenki rendelkezik a gyógyítás kegyelmi ajándékával? Mindnyájan szólnak nyelveken? Mindnyájan meg tudják azt magyarázni? De törekedjetek a fontosabb kegyelmi ajándékokra! Ezen felül megmutatom nektek a legkiválóbb utat! I. Korinthus 13:4 - A szeretet türelmes, jóságos, a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.

Plusz a Galata 5:22-23-ban a gyümölcsök. Nem rémlik, hogy Jézus vagy Pál mondott volna ilyesmit, hogy csak az a jó keresztény, aki nyelveken szól.

2022. jan. 4. 17:47
 8/25 anonim ***** válasza:
94%

"azonban mondták, hogy a történelmi felekezetekben nincsenek karizmák, úgyhogy ott nincs Szentlélek"

Ez hazugság volt a részükről, de nem meglepő, mert sok dologban hazudoznak. Például van katolikus karizmatikus mozgalom is, de ha jól tudom, az anglikánoknál is létezik hasonló.

Sőt a katolikusok már 2000 éve vallják a Szentlélek adományait, nem az utóbbi néhány évtizedben, mint a pünkösdizmus.

Viszont a Szentlélek ajándékai sokfélék, többnyire nem kísérik különböző látványos jelenségek. Ez utóbbi a Bibliában is rendkívül ritka, alig néhány eset van említve. Vannak ezeknél a látványos dolgoknál sokkal fontosabb ajándékai a Léleknek, melyek az ember jellemét formálják át:

[link]

2022. jan. 4. 18:02
 9/25 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm. Tehát ahol nincs nyelveken szólás, ott nincs Szentlélek szerintük? Ez mennyire biblikus? Elképesztő...azt hiszem jobb lesz, ha inkább tényleg evangélikus leszek és nem veszek részt ilyen hamis dolgokat terjesztő mozgalmakban. Már basszus agyonra görcsöltem magam a nyelveken szólás miatt és semmi...aztán rájöttem az igazságra, úgy érzem, illetve úgy látszik többen is valljátok, hogy nem igaz ez a tanítás. Csak nehéz ezt közölni olyanokkal, akik régóta erre építik magukat. Mindig megkapom, hogy fiatal hivő vagyok, ugyan mit tudhatok én erről.
2022. jan. 4. 18:14
 10/25 A kérdező kommentje:

Ja, és hogy állítólag aki tagadja a nyelveken szólást, az tagadja Isten Lelkét :o

Ez szerintem zsarolás inkább. Tudtommal nem lehet azt káromolni, Aki bennünk él, mint újjászületett hívőkben.

2022. jan. 4. 18:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!