Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények miért dőlnek...

A keresztények miért dőlnek be a Bibliának amit tökéletlen emberek írtak?

Figyelt kérdés
2024. ápr. 13. 09:09
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

20.

Te minden eddigi képzeletemet felülmúltad vita kultúra terén és fényesség vagy az oldalon, jelen esetben a poszt alatt.

Nem tudok betelni azzal, hogy köröket versz ezekre az emberekre és mégis ennyire higgadtan, illetve objektíven fogalmazod meg a gondolataidat.

Nem szokásom másokat fényezni, főleg nem ezen az oldalon, de látszik rajtad, hogy te az embereknek már egy fejlettebb szintjét képviseled világszemléletben és pont, hogy az ilyen fajta megnyilvánulást kéne az iskolákba vinni a fertőző bigottság helyett.

2024. ápr. 14. 00:05
 22/26 anonim ***** válasza:
0%

"De, az a baj, hogy a bizonyítatlan dolgok elfogadása hit gyanánt az őrültség!"

Az emberek a normál és mindennapi életvitelben rendszer szintűen fogadnak el bizonyítatlan dolgokat.

Például bizonyítatlan dolog, hogy az ételed nincs megmérgezve, mégis megeszed........

"Aztán miért is kellene nekem elfogadni azt az őrültséget?"

Ha te azt szeretnéd hinni, hogy a hit őrültség a te dolgod, bár szerintem inkább a tükörbe kellene nézned.

És nem azt kértem, hogy fogadd el a vallásokat mint ("őrültséget") hanem azt, hogy fogadd el, hogy vannak akik hisznek bennük. Ennyi.....

"Én nem akarok vallást üldözni és nem is sértegettem senkit, veled ellentétben."

De te vallást üldözöl. A kommunisták is így kezdték, mivel hogy a keresztény vallás károsnak volt beállítva a rendszerre nézve, aztán mészárlás lett a vége.

Mélységesen megvetem a hozzád hasonló ostoba embereket........

"Az nem sértés, ha kimondom az igazat, hogy ha valaki nem létező dolgokban hisz, azokat elfogadja valóságnak, az beteg ember és a hit kvázi egyfajta betegség."

Az orvostudomány és pszichológia mást mond. Ugye nem baj, ha én inkább a szakértőknek hiszek? xD

De tudod mit? A kedvedért megkérdezem a mesterséges intelligenciát milyen véleménnyel van a hozzád hasonló bohócokról, akik azt hiszik, hogy aki hisz, az mentálisan beteg:

"Az ilyen viselkedés inkább lehet az empátia hiányára vagy az egocentrikusságra utaló jelek közé sorolható.

Az empátia hiánya vagy az egocentrikusság alapjának lehet számos lehetséges okai, például az alacsony önértékelés, a társas készségek hiánya, a kommunikációs nehézségek vagy más személyes problémák. Ha valaki hajlamos rá, hogy másokat mentálisan betegnek, vagy hibásan ítélje meg, az lehet, hogy szükséges lehet pszichológus vagy pszichiáter segítségét keresnie annak érdekében, hogy megértse és kezelje ezeket a viselkedési mintákat. Az empátia és a helyes, objektív ítélőképesség fejlesztése mindig fontos lépés az egészséges társas kapcsolatok kialakításában és megőrzésében."

Tessék, még az AI is látja, hogy veled van a baj. xD

"Az nem üldözés, ha a beteg e,berek gyógykezelését, vagy preventív megelőzését gyakorolva ragaszkodnék a szekuláris államhoz, az állami iskolákból, a politikából kitiltanám a vallásokat és minimálisra csökkenteném az állami támogatást."

Kit érdekel, hogy te mit csinálnál?! A kutyát sem.

Én meg tovább fejleszteném az AI-t és a politikai vezetőket felcserélném vele.

"Lehetne még más jellegű felvilágosító kampányokat folytatni, igazából nem érdekel ez a kérdés, nekem elég lenne, ha nem bolondítanák meg az embereket és főleg a gyerekeket baromságokkal."

Emiatt ne aggódj! Annál nagyobb bolondot, mint amilyet te csináltál magadból, úgy sem lehet. :D

2024. ápr. 14. 08:43
 23/26 anonim ***** válasza:

"Az emberek a normál és mindennapi életvitelben rendszer szintűen fogadnak el bizonyítatlan dolgokat.

Például bizonyítatlan dolog, hogy az ételed nincs megmérgezve, mégis megeszed........"

Miért olyan nehéz felfogni, hogy az a hit között, hogy van valamilyen istenség akire semmilyen bizonyíték nincs, nem lehet tapasztalni és az ember élete során soha nem tudja meg, hogy létezik-e az a hit nem olyan mint az amikor átmész az úton ami előtt körül néztél és úgy hiszed, hogy nem fog elcsapni egy kocsi sem mert pár km-es távolságban nem láttál egy kocsit sem.

2024. ápr. 14. 08:55
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

"Annál nagyobb bolondot, mint amilyet te csináltál magadból, úgy sem lehet."

A stílusoddal különösen a trágár beszédeddel elégé lejáratod magad, csak jelzem. Legalább ne add ki magadat kereszténynek ha nem vagy képes keresztényhez méltó stílusban társalogni. Ennek elhagyására nem jogosít fel az, hogy ha valaki sérteget téged vagy úgy véled, hogy sérteget.

2024. ápr. 14. 08:56
 25/26 anonim ***** válasza:
82%
Eléggé rossz példa az Ai-t kérdezni holott direkt úgy van kifejlesztve az ilyen témákra, hogy továbbra se adjon érdemleges lényegre törő választ, csakis azért, hogy a vallásoktól elvakult emberek ne keljenek ki magukból.
2024. ápr. 14. 09:23
 26/26 anonim ***** válasza:
0%

"Miért olyan nehéz felfogni, hogy az a hit között, hogy van valamilyen istenség akire semmilyen bizonyíték nincs, nem lehet tapasztalni és az ember élete során soha nem tudja meg, hogy létezik-e az a hit nem olyan mint az amikor átmész az úton ami előtt körül néztél és úgy hiszed, hogy nem fog elcsapni egy kocsi sem mert pár km-es távolságban nem láttál egy kocsit sem."

Na és? Egy tőről fakad mindkettő. Ugyanazon mentális és agyi folyamatok prodoktumaiként jönnek létre.

"A stílusoddal különösen a trágár beszédeddel elégé lejáratod magad, csak jelzem. Legalább ne add ki magadat kereszténynek ha nem vagy képes keresztényhez méltó stílusban társalogni."

Mond barátom, te Alzheimer-kórban szenvedsz? Mondtam már, hogy nem hiszek istenben, ateista vagyok.

2024. ápr. 14. 10:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!