A keresztények miért dőlnek be a Bibliának amit tökéletlen emberek írtak?
#6 Pedig jelentettem a sértő és provokatív válaszod, de mivel moderátoraink semmit sem tettek ez ügyben így majd én is sértegetni fogok!
A vallásos hit nem tekintendő betegségnek és semmiképpen sem tekinthető téveszmének. A vallásos hit egy személyes meggyőződés és életfilozófia, amely segíthet az egyénnek megtalálni az életében értelmet és irányt. Fontos megjegyezni, hogy a vallásosság sok embert gyógyító erőnek, támogatásnak és inspirációnak szemléltet. Fontos azonban megérteni és tisztelni más emberek hitét és meggyőződéseit, még akkor is, ha azok eltérnek a mi saját véleményünktől vagy hittől. A vallásos hit nem betegség, hanem egy személyes döntés és életvezetési forma.
A fene azt a hülye fejedet már!
"A vallásos hit nem tekintendő betegségnek és semmiképpen sem tekinthető téveszmének. "
Szóval szerinted érdemes volt az emberi civilizációnk során sok ezernyi Istenben hinni, annak szörnyű liturgiáit kidolgozni, amely akár emberáldozatokkal is járt?
Egyik vallás bolondabb, mint a másik, a téziseikre semmi bizonyíték nincs, a hívők mégis megteszik életszemléletük vezető erejének, pedig ha nézzük, az eddigi sok ezer vallás kizárja egymást és szerintem a rizsád ellenére te megad is úgy tekintesz a többi vallás hívőjére, mint bolond emberre, például a muszlim terroristákra, akik ostoba módon öngyilkos merényletekre is képesek beteg agyuk fantazmagóriáinak a parancsára.
Ne mond, hogy a kereszténység jobb, bizonyítják ezt például a vallás, vagy a keresztesháborúk, amit a történelemből ismerünk, hogy évszázadokon keresztül verték agyon a keresztények a más vallásúakat őrültségükben, még saját felekezeteiket is, tekintettel a katolikus, vagy a reformata vallások gyilkos öldökléseire.
Máglya, bitófa, szörnyebbnél szörnyebb inkvizíciós kínzások a semmiért.
Ne mond, hogy nem agybetegek a vallásosak, akik mindenféle nem létező lényekben hisznek, dzsinnekben, angyalokban, démonokban, ördögben, sátánban, kerubban, szeráfban, molochban, burákban, szellemben, kísértetben, lidércben, boszorkányban, hurikban, sárkánykígyóban, amely akár repülhet is, speciel nem tudom, hogy Sárkányölő szent György, vagy Mihály arkangyal milyet győzött le.
Na meg az istenlények, sorolhatnám reggelig, egészen elképesztő, miket ki nem tudnak találni a különféle vallások agybeteg hívei, vagyis nem a fantáziájuk miatt állítom, hogy buggyantak, hanem hogy hisznek soha nem tapasztalt dolgokban, meg a bolondnál is bolondabb vallási tézisekben, amiket senki sem ért.
Eszelősség kell ehhez és a legérdekesebb az, hogy a másik vallás híveiről, ha ismeri azt, mindenki tudja, hogy bolondok, csak a saját őrültsége nem tűnik fel neki és simán elfogadna mindent, akár Harry Potteres mágikus lényeket is, ha bele lenne írva a szent könyvébe..
13.
Annyira de annyira igazad van és annyira örülök, hogy vannak hozzád hasonló emberek akik konkrétan kimondják, hogy a vallás káros. A legtöbben azt mondják, hogy tiszteljük a másik vallását és nézetét, de vannak olyan vélemények akik konkrétan kimondják, hogy nem, mert ezt tisztelni kell, hanem megszabadulni tőle. Egyedül azért tartják a hozzánk hasonlókat radikálisoknak mert a mai világ nem meri kimondani semmire sem, hogy ártalmas, hogy ettől meg attól meg kell szabadulni és bár ugyan az ember igen sokszínű, mégsem lehet azt mondani, hogy ő muszlim ő keresztény stb. A vallás egy olyan téma ami akaratlanul is megosztottságot szít világszerte és a végérvényes megsemmisítésével lehetne az emberiséget egy új szintre emelni.
Bármennyire is gonoszul hangzik, de vannak olyan témák amikben nincs vagy inkább nem lenne helye annak, hogy "én ebben meg abban hiszek". El kell jönnie egy olyan kornak ahol az emberiség mentesül ettől a ráktól, most még nem látják és nem is fogják, mert nem akarják, pedig hosszú távon ez a mi javunkat szolgálná. És nem, nem vagyok kommunista, se náci, se semmilyen idealizmusnak a híve. Más dolog hinni és tudni valamit.
"Szóval szerinted érdemes volt az emberi civilizációnk során sok ezernyi Istenben hinni, annak szörnyű liturgiáit kidolgozni, amely akár emberáldozatokkal is járt?"
Érdemes volt.
Érdemes volt abban a tekintetben, hogy tanultunk a hibáikból és mi megpróbálhatjuk ezeket a hibákat elkerülni.
És ezekkel nem az a baj, hogy olyan dolgokban hittek amikre nincs bizonyíték, hanem nem voltak képesek elfogadni azt, ha valaki másban hitt.
Azonban ha mi képtelenek vagyunk az őseink hibáiból tanulni és elfogadni a másik hitrendszerét és nézeteit, akkor valóban hiába való volt az egész......
Valamint az írásodon látszik, hogy te semmit sem tanultál az egészből, ugyan azt csinálod amit a felsorolásodban jól leírtál, csak modern körülmények között........
Nem a vallásokkal van a baj, vagy az egymástól eltérő és különböző hitrendszerekkel, hanem a te fajtáddal.......
"Egyik vallás bolondabb, mint a másik, a téziseikre semmi bizonyíték nincs, a hívők mégis megteszik életszemléletük vezető erejének, pedig ha nézzük, az eddigi sok ezer vallás kizárja egymást és szerintem a rizsád ellenére te megad is úgy tekintesz a többi vallás hívőjére, mint bolond emberre,"
TÉVEDSZ! Én rád tekintek úgy, mint bolond emberre.
Felőlem mindenki abban hisz amiben akar, elfogadom, és tudom, hogy mindenkinek jó oka van arra, hogy abban hisz amiben. AZT NEM TUDOM ELFOGADNI, HOGY TE KÉPTELEN VAGY ELFOGADNI MÁS HITÉT ÉS NÉZETIT.
Az, hogy a vallásos embereket "bolondnak" nevezed már önmagában felér egy modernkori inkvizícióval. Ha te vissza akarod verni a modern teistákon azt amit az őseink tettek, akkor te semmit nem értettél meg az egészből. Ez ugyanaz csak éppen nálad a mérleg nyelve a másik oldalra billent.
"12-es, hol van a te keresztényi szereteted? Jézus nem erre kért meg téged."
És ki mondta neked, hogy keresztény vagyok? Nem hiszek istenben ateista vagyok.
Azonban az olyanok miatt mint a 13-as és 14-es válaszoló szégyellem, hogy az emberi fajhoz tartozom.
Vannak olyan ateisták akik magasról szarnak az egészre és vannak olyanok akik kimondják, hogy károsak a vallások, mint itt megtették előttem is páran.
Azt szégyeljed inkább, hogy tudatában vagy valamilyen szinten a vallások okozta károkkal mégis vállat vonsz felettük!
"Azt szégyeljed inkább, hogy tudatában vagy valamilyen szinten a vallások okozta károkkal mégis vállat vonsz felettük!"
A vallások veled ellentétben önmagukban nem okoznak károkat.......
Vagy veszélyesen hülye vagy, hogy ezt nem látod be, vagy csak vallást akarsz üldözni mert nincs jobb dolgod, vagy mert szimplán csak egy kis frusztrált majom vagy.
"A vallások veled ellentétben önmagukban nem okoznak károkat......."
Tényleg, úgy gondolod? Nézz körül a világban, hogy csak megosztottságot szül!
Én is hiszek abban, hogy egy vallások nélküli világ ha nem is teljesen de sok konfliktustól megkímélné a fajunkat. És te ennek az útjában állsz mert letudod azzal, hogy mindenki ok, az is ok, minden teljesen rendben van, mert gyáva vagy ahhoz és gondolat szegény, hogy beismerd ahhoz, hogy alkothass valami jobbat ahhoz először valamit le kell rombolni, de nem erőszakkal, mert az sehova nem vezet, amit tiltanak vagy erőszakkal elnyomnak az megerősödik. Most azon gondolkodsz, hogy ki ez az ember, ugyanolyan vagyok mint te és a többi kommentelő, egy átlag ember aki a túlságosan radikálisnak tűnik az olyan stagnáló embereknek mint amilyen te vagy. Amúgy igen, most némileg több időm van hétvégén, de nem hinném, hogy ehhez kéne párosítani a mondanivalómat. Nem tartom magam egy okos embernek, inkább átlagosnak, de tudatában vagyok azzal, hogy mi az ami visszaveti az emberiséget és amitől nem lehet egykönnyen szabadulni. Ti azt mondjátok a hozzánk hasonlókra, hogy szélsőséges vagy diktatórikus, én azt mondom, hogy, hogy felszabadítás és az emberiség következő lépcsőfoka.
Tiltsuk be a zenét, mert az is csak negatív dolgokat okoz!
Én az ír zenét szeretem, a legtöbb ismerősöm pedig csak magyar rap zenéket hallgatnak...
Ez már konfliktus!
"És ezekkel nem az a baj, hogy olyan dolgokban hittek amikre nincs bizonyíték, hanem nem voltak képesek elfogadni azt, ha valaki másban hitt."
De, az a baj, hogy a bizonyítatlan dolgok elfogadása hit gyanánt az őrültség! Aztán miért is kellene nekem elfogadni azt az őrültséget?
"A vallások veled ellentétben önmagukban nem okoznak károkat.......
Vagy veszélyesen hülye vagy, hogy ezt nem látod be, vagy csak vallást akarsz üldözni mert nincs jobb dolgod, vagy mert szimplán csak egy kis frusztrált majom vagy."
Én nem akarok vallást üldözni és nem is sértegettem senkit, veled ellentétben.
Az nem sértés, ha kimondom az igazat, hogy ha valaki nem létező dolgokban hisz, azokat elfogadja valóságnak, az beteg ember és a hit kvázi egyfajta betegség.
Az igazság nem lehet sértő.
Az nem üldözés, ha a beteg e,berek gyógykezelését, vagy preventív megelőzését gyakorolva ragaszkodnék a szekuláris államhoz, az állami iskolákból, a politikából kitiltanám a vallásokat és minimálisra csökkenteném az állami támogatást.
Lehetne még más jellegű felvilágosító kampányokat folytatni, igazából nem érdekel ez a kérdés, nekem elég lenne, ha nem bolondítanák meg az embereket és főleg a gyerekeket baromságokkal.
Meg igen, egyértelművé kell tenni az igazságot, hogy aki olyan dolgokat valóságosnak képzel, amik nincsenek, az bolond, legyen az ördög, vagy huri, vagy sátán, angyal, vagy boszorkány, dzsinn, vagy burák, stb... - vagy nevezhetik felőlem más betegségnek a szakképzett elmeorvosok és kidolgozhatnak a gyógyításukra esetleg terápiát, ha az lehetséges.
"Tiltsuk be a zenét, mert az is csak negatív dolgokat okoz!"
A zene nem őrültség, illetve nem betegség és én azt sem mondtam, hogy be kell tiltani a vallásokat, ez ugyanis nem megfelelő kezelése az agybajnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!