Ha az evolúcióra mondhatjuk, hogy igaz, akkor a vallásunkra miért ne mondjuk, hogy igaz?
Az evolúció és a keresztény vallás azért más tészta.
Míg az evolúció tudományosan elfogadott, addig a keresztény vallással az a helyzet, hogy maguk az alapítók is leszögezték, hogy hinni kell benne.
A tudomány meg nem erőltet senkire semmit. A szakértők elmondják a világnak, hogy a tudomány jelenlegi állása szerint mi a helyzet.
Nincs rád erőltetve semmi, ha akarsz hiszel nekik, ha nem akarsz nem hiszel.
Az hogy a tudományos közösségek előadják a nyilvánosságnak mire jutottak, az nem azt jelenti, hogy ránk van erőszakolva.
Amúgy meg ha nem osztanák meg velünk, akkor meg az lenne a baj, hogy a tudósok titkolóznak.
"Ha az evolúcióra mondhatjuk, hogy igaz, akkor a vallásunkra miért ne mondjuk, hogy igaz?"
Mert az evolúció igaz, a vallásotok meg nem.
"Azt közlik általa, hogyha nem fogadod ezt el, akkor ostoba, maradi, bigott vallási fanatikus vagy."
Dehát így is van.
Nem hagyhatjuk, hogy palira vegyenek minket a tudósok.
Istenre nincs közvetlen bizonyíték. Ez igaz.
De közvetett bizonyíték számtalan létezik. Minden egyes valaha élt hívő ember, akinek az életében változást eredményezett a vallás, Isten keresése a bizonyíték Isten létezésére.
Ez a józan paraszt logika. Ez működik.
Joga van mindenkinek hinni vagy nem hinni. Én hívőként a szememnek és a fülemnek hiszek. Láttam embereket megtérés előtt és megtérés után. Ég és föld a kettő. Csak van, aki odafigyel embertársára, mások pedig nem. Ennyi.
Ó, igen?
8%-ra becsülitek 5ös válaszom?
Tehát 8%-ban ne hagyjuk, hogy a tudósok palira vegyenek bennünket.
Istenre nincs közvetlen bizonyíték. Ez 8%-ban igaz.
De közvetett bizonyíték a számtalan 8%-a létezik.
Csak 8% a bizonyíték Isten létezésére a hívők életében tapasztalt változás.
És ezek szerint, ez csak 8%-ban paraszt logika. Ami tehát 8%-ban működik.
Így tehát 100-ból 8 embernek joga van abban hinni, amiben akar, a többinek úgy látom kötelezsége vagy nincs választási lehetősége. Vagy 8% jogod van neked is abban hinni, amiben akarsz.
Amit pedig magamról írtam, saját tapasztalataimat nem %-osíthatom. Én igazat írtam erről. Miért osztanék meg fals információt.
Azt is mondom, hogy a vallás nem zárja ki az evolúciót. Sőt, az evolúció sem zárja ki a vallást. csupán változott az emberek felfogó és befogadóképessége. De a vallás alapja valós, ám tudományosan nem bizonyítható.
De nem lep meg az eredmény. Ilyen az emberi ítélkezés. Én pedig nem ítélkezem senki felett, hiszen saját magatokat ítéltétek meg.
"Sajnos ezek a vallásos ateisták utálják a keresztényeket mint mi :("
Hogy micsoda?
Tehát az ateisták, akik vallásosak utálják a keresztényeket, mint mi?
Kit értesz a mi alatt? A keresztényeket?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!