A vallásosok részére miért összeegyeztethetetlen az " evolúció " a tökéletes teremtéssel?
18
Nem vagyok egyik sem.
Az egyedüli igaz Isten, Jehova nevében beszélek, aki Jézust hatalmazta fel királyi hatalommal, hogy vezesse a gyülekezetét.
"Ezeket a törvényeket Isten határozta meg, ezért rend és nem káosz uralkodik."
Ez pusztán a te hited és nem tény. Még ha lenne is tervezője vagy tervezői a világnak akkor is lenne még rengeteg lehetőség Istenen kívül.
"Törvény pedig nem magától alakul ki, hanem valaki meghatározza."
Írj egy természeti törvényt amiről ismert, hogy ki és mikor határozta meg. Tényeket és ne a hitedet írd le. A természeti törvények nem olyanok mint a jogi törvények, ne keverd őket.
Ahogyan az, hogy egy autónak van tervezője nem jelenti, hogy egy fának is kell, hogy legyen tervezője. Megvizsgálsz valamit majd annak egy adott jellemzőjét próbálod ráhúzni egy teljesen eltérő dologra.
Értem, hogy ez erősíti az elképzelésed csak közben ez egy hibás érvelés.
"Nem vagyok egyik sem."
Pedig az érvelésed mögé behelyettesíthető lenne a deista isten, de akár több istenség is egyszerre vagy sok más egyedüli istenség is.
Ha te hinni akarsz abban, hogy egy teremtő alkotta a világot akkor higgyél benne. Engem nem zavar de attól még ez nem lesz tény.
Ha pedig számodra szükséges az, hogy ténynek hazudják be bizonyítatlan elképzeléseket akkor nem ártana elgondolkodnod azon, hogy miért is van erre szükséged. Gyenge a hited és így akarod erősíteni? Tényleg a vallásoddal szembemenő hazugság a legjobb módszer a hited erősítésére?
22
😊
Szeretem a viccet, de azért Isten nevét nem kellene nevetség tárgyává tenni.
Isten is tud humorizálni, és szokott is.
De ami valóban komoly, azzal ne komolytalankodjunk. Mert akkor elveszíti a tekintélyét, szentségét.
25
😁
Valószínű, hogy azt akarta ezzel mondani,hogy isteni finom volt a leves.
Isten nevét pedig kilehet mondani, nem tilos.
A tiltás arra vonatkozik, hogy szentségtelen, rossz dolgokkal ne említsük együtt.
#2: "Mert az egész teremtés tervezés eredménye, ami meghatározott törvények alapján működnek."
Így van. Az evolúció is pontosan ezt jelenti. Isten nem teremtett soha csodás hópelyhet se, mert az később magától alakult ki az általa teremtett természeti törvények alapján:
#2: "Istennek van képzelő ereje, és hatalma kifejlett egyedeket létrehozni."
Szerintem az az Isten sokkal zseniálisabb, amelyik csak sejteket teremtett, és ebből kialakultak a mindenféle élőlények. Egy technikai bemutatón mindenki magas ívben tojna az olyan kiállítókra, ahol csak késztermékeket mutatnának be, és mindenki inkább odacsoportosulna szájtátva, ahol a kiállító előtt egy kis alkatrész elkezdene osztódni, és később azokból repülőgépek, számítógépek, autók... stb. alakulnának ki.
Te is ott tologatnád vissza a leesett álladat, és nem a késztermékek előtt... :D
#2: "Elképzelte, hogyan nézzen ki a Panda maci, és ehhez létrehozta a kezei formáját, fej és fűl formáját"
Fordítva történt. Isten a környezetet képzelte el, és tudta, hogy ahhoz alkalmazkodva a kezdeti sejtek majd milyen alakokat fognak létrehozni. A környezet tulajdonságai irányítják az evolválás irányát, és ma is számos új forma eszerint alakul ki a szemünk láttára.
#2: "Az embernek más felépítési formát tervezett, alapból két lábat készített, két kart illesztett a felső testrészhez."
Mondom, hogy te sose olvastál bele a Bibliába, és fogalmad sincs a körülötted lévő más élőlényekről se.
A 6. teremtési nap első felében a szárazföldi állatok teremtése történik meg, és ott előbb a gorillák és csimpánzok..stb. jelennek meg az ember előtt, amiknek két lába, két karja/keze van, sőt, magasan fejlett agyuk is, és minden más egyebük is van, mint amije van az embernek is.
Bibliából az ismereteid egyes. Biológiából nulla. Azon belül az evolúcióismeretből nulla alá.
Ma is vannak olyan gorillák, csimpánzok pl., amik teljesen emberszerűen sétálgatnak sokszor, és hosszú ideig is akár.
#2: "Elképzelte, hogyan nézzen ki a Panda maci, és ehhez létrehozta a kezei formáját, fej és fűl formáját"
Ja! Mellesleg elmagyaráznád, hogy akkor a Pandának miért van 6 ujja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!