Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi az ateisták általában...

Mi az ateisták általában elfogadott erkölcsi alapja, ha nincs isteni törvény vagy parancs, amelyre hivatkozhatnak?

Figyelt kérdés
márc. 31. 08:28
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
6%

"Mintha a kereszténység nem tett volna így. A vallási vezetők mondanak valamit és azt el kell fogadni és menni utánuk."

De nem kötelező. Ha azt modnják a drágalátos politikai vezetőitek, hogy kötelező a sorkatonaság, aztán meg mehet sz a háborúzni. Akkor te kutya köteles vagy ölni.

Ellenben ha a vallási vezető mond valamit, azt ha akarod betartod ha nem akarod akkor meg nem tartod be.

Ráadásul mindenféle keresztény felekezethez való csatlakozás nélkül is lehetsz hívő.

márc. 31. 11:14
 12/35 anonim ***** válasza:
90%
A társadalmi normák, hogy ne tegyél olyat, amit veled se szeretnéd, hogy tegyenek. Nem kell ehhez vallás, sőt, én pont az olyanok erkölcsi érzékét kérdőjelezném meg, akiknek vallás nélkül eszükbe se jutna, hogy ne ártsanak másoknak.
márc. 31. 12:42
 13/35 anonim ***** válasza:
4%

"A társadalmi normák, hogy ne tegyél olyat, amit veled se szeretnéd, hogy tegyenek."

Ez az arany szabály, ami szinte minden vallásban benne van . xD

márc. 31. 13:48
 14/35 A kérdező kommentje:
A valós Jézus Krisztus mondta ezt <3
márc. 31. 13:51
 15/35 anonim ***** válasza:
86%

"Ez az arany szabály, ami szinte minden vallásban benne van"

És? Hogy jön az ateistákhoz, hogy egy vallásban mi van benne?

márc. 31. 13:56
 16/35 anonim ***** válasza:
4%

"És? Hogy jön az ateistákhoz, hogy egy vallásban mi van benne?"

Ne terelj nem vagy te juhász!

márc. 31. 15:06
 17/35 anonim ***** válasza:
60%

Semmire nem kell hivatkoznunk: a kívülről jövő erkölcs nem erkölcs, legfeljebb törvény.

Az erkölcs bennünk van.

ápr. 1. 08:05
 18/35 anonim ***** válasza:
83%

Én részemről nem azért nem verek meg másokat például mert a BTK vagy mert valaki szerint egy istenség annak nem örülne.

Képes vagyok felmérni azt, hogy mi lenne fordított helyzetben (a lehető legjobban figyelembe véve azt, hogy a másik ember más milyen mint én) és ennek fényében eldönteni, hogy az adott cselekedet jó-e vagy rossz.

Ahogyan összetettebb esetekben is végig lehet gondolni, hogy melyik csoport támogatása vezet kevesebb ellenségeskedéshez és boldogsághoz (nem csak az enyémhez).

ápr. 1. 08:35
 19/35 anonim ***** válasza:
83%

Menjünk egy kicsit visszább szerintem az iskolai szintre:

[link]

Hiszitek vagy sem de úgy beszélnek az erkölcsről, hogy egy szó nem esik istenekről vagy vallásokról. Lehet vallás nélkül is létezik erkölcs???

ápr. 1. 08:40
 20/35 anonim ***** válasza:
0%

"Az ateisták erkölcsi alapja csak pipafüst."

Nem. Rosszul beszéltem.

Most jött a hír, hogy Németországban legálisan is lehet már marihuánát fogyasztani és tartani.

https://www.youtube.com/watch?v=Et_sg2DrFYU

Akkor helyesbítek: Az ateisták erkölcsi alapja csak kanabiszfüst. xD

ápr. 2. 11:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!