Milyen egyetemen tanító ókorral foglalkozó történészek vannak akik szerint a történelmi Jézus nem létezett, és a szenvedése sem történt meg?
Ha vannak is, nem igazán vállalják fel a nézetüket, mivel valószínűleg egyikük sem akarja, hogy kinézzék maguknak a keresztények, és támadják nyíltan a médiában. Nem mindenki olyan harcos ateista, mint amilyen Dawkins, aki nyíltan vallotta az ateista nézeteit.
Mindenesetre a Krisztus mítosz teória létező jelenség:
Mai szerzők közül Burton L Mack állította, hogy a kereszténység csak mítosz. Könyvéről itt egy ismertető:
(a blogger stílusa elég durva néhol, csak szólok az érzékenyebb hívőknek, ha rátévednek a blogra)
Burton L Mack amerikai író, és a korai keresztény történelem és Újszövetség tudósa volt, nemrég halt meg:
Még valami.
Az első linket jobban megnéztem.
A Krisztus mítosz elmélet ma élő támogatói:
Earl Doherty (b. 1941)
Thomas L. Brodie (b. 1943)
Robert M. Price (b. 1954)
Richard Carrier (b. 1969
Nem foglalkoznak ezzel a témával, illetve újabban van nálunk teológia is némely felsőoktatási intézményben, ezek papi szemináriumok, ahol természetesen Biblia alapú oktatás folyik, semmibe véve a szekularizációt, mely szerint a vallást ki kellene venni az oktatásból, az államigazgatásból.
történész nem foglalkozik vallással.
Jézus létezése nem bizonyított.
Na hát ha ti linkelgettek, akkor az én videómat is linkelek.
Köszi, de 17 ateistának nem tetszik ez a videó :(
vagyis nem túl meggyőző.
"Köszi, de 17 ateistának nem tetszik ez a videó :(
vagyis nem túl meggyőző."
Tehát ha valamit agyon dislikeolunk, akkor az az igazság?
Akkor a filozófiai eszmefuttatások, a logika, és a tudományos módszertan helyett mától döntsenek a lájkok, az igazságról. xD
Különben meg ha tényleg komolyan gondoltad ezt a hozzászólásod, csak azt tudom tanácsolni, hogy egész életeden át inkább kerüld az egyetemeket.
És ha lehet minél messzebbről.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!