Hogyan reagáljunk tehát, amikor ateisták, agnosztikusok, szkeptikusok és más vallások hívei a keresztes háborúkra hivatkozva támadják keresztény hitünket?
Nem igaz, az ariánusokat kiirtották.
Mégpedig az az ókori keresztény Egyház tette, amely a Bibliát összeállította.
De egy csomó akkori felekezettel ugyanezt tették.
"Nem igaz, az ariánusokat kiirtották."
No akkor ez ügyben én megkérem a Chat GPT-t hogy tegyen igazságot.
Kérdésemre, hogy az ariánusokat valóban kiirtották-e a következő választ generálta:
"Az ariánusokat nem kergették el vagy nem irtották ki, az arianizmus fokozatosan elvesztette híveit és a katolikus ortodoxia vette át az uralmat az Egyházban. Az arianizmus a 4. században elterjedt eretnek tanítás volt, amely Jézust az Isten fölött helyezte, és tagadta a Szentháromságot. A Niceai Zsinaton (325) elítélték, és a következő évtizedekben a római császárok is elnyomták az ariánus tanításokat. Az arianizmus azonban sosem tűnt el teljesen, és egyes területeken egészen a középkor végéig fennmaradt."
Ennyi. Neked meg nem az ateista.blogról kellene történelmet tanulni!
A chatgpt az egy alvoritmus, és EMBEREK íratták bele a cuccokat.
Szerinte Gaileot nem is égették halálra o.O
" én megkérem a Chat GPT-t "
"Ennyi. Neked meg nem az ateista.blogról kellene történelmet tanulni!"
Ezen nagyon jót nevettem. Köszi.
"Ezen nagyon jót nevettem. Köszi."
Ha már érvelni amúgysem tudsz........
18
Nem velem vitatkozol. Pusztán humorosnak találtam, hogy a Chat GPT-re hivatkozol aztán pedig beszólsz a másiknak, hogy honnan tanulja a történelmet.
"Nem velem vitatkozol. Pusztán humorosnak találtam, hogy a Chat GPT-re hivatkozol aztán pedig beszólsz a másiknak, hogy honnan tanulja a történelmet."
A Chat GPT számára elérhető az interneten található összes tudományos és régészeti kutatás, valamit az összes keresztény vs ateista vita és annak kimenetele/végeredménye. Valamint a Chat GPT, mivel nem egy élő és érző emberi lényről beszélünk, ezért csak objektívan tud dönteni. Kérdésemre azt a választ generálta, amelyik legjobban tükrözi a modern tudományos álláspontot.
Meg amúgy is a Chat GPT főként pont arra lett kifejlesztve, hogy megkönnyítse a tanulást. De ez téged ne is zavarjon.......
Meg még az se zavarjon, hogy az olyan oldalakon mint a magyar ateista társaság, meg az ateista.blog, fűt-fát össze hazudnak csak azért, hogy hátha egynéhánnyal több ateista lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!