Miért találták ki azt, hogy az ember bűnös?
"Ha a biblia alapján szabjuk meg mi számít bűnnek, akkor minden ember bűnös"
Akkor lehet. Csak épp miért szabnánk meg pont a Biblia alapján? Számomra például semmi jelentősége, hogy a Biblia mit ír.
39
Kedves Kérdező.
Én nem azt mondtam, hogy az ember nem irja felül, hanem azt, hogy a keresztény életet élő nem emberi törvények alapján él, és elsősorban Isten törvényeinek engedelmes.
Azokat pedig akik Isten törvényét felülírták, azok majd Istennel számolnak el.
"A prófétákat nevezhették rabbinak is (bár ez nem biztos), mert ennek a szónak a jelentése: tanítómester. Jézust is emlegetik úgy, mint mester, ekkor a rabbi szót használták eredetileg.
A történeti könyveket írhatták papok (zsidó papok). A próféták könyveit vagy a próféták, vagy valaki az ő környezetükből."
0 logika. Hogy írhatták papok ("zsidó papok") ha előtte még nem is volt vallás? Akkor még minek volt a papja? xD
Ez olyan mintha én már most a lila vasárnapisták vallásának papja vagyok, de maga a vallás még nem is létezik, mert most írom hozzá a szent szöveget. Akkor hogy lehetek a lila vasárnapisták papja ha még nincs is kész a vallásom? xD
Igazából minden úgy kezdődött hogy Ádám és Évát meg kísértette a sátán és így ettek az élet fájából amit Isten megtíltott nekik. Igy konkrétan beléjük költözött a gonosz és bűnösek lettek meg mert ellen szegültek Istennek.
De ez mind le van írva a bibliába de ez csak a keresztény nézőpont nem tudom más vallásokban hogy van.
Függetlenül a hittől (kamaszkoromban ateistának vallottam magam, akkor is így gondoltam)
1: A Biblia nem csak mesekönyv, hiteles történelem könyv is, csak kora megfogalmazásában.
2: Az emberi törvénykönyvek gyakorlatilag a tízparancsolat részletes kifejtései máig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!