Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért fájlalják sokan a...

Miért fájlalják sokan a Jehovista megszólitást?

Figyelt kérdés
A Jehova tanui nem hiteles mert ők nem azok. Azért mert ők ezt a nevet magukra aggatták attól nem lesznek azok. A jehovista az találóbb szerintem mert állandóan jehováznak. Egyébként meg ezt a nevet is ők torzitották mint sok más egyebet is.
márc. 6. 19:35
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

A magyar irodalomban és zenében sokszor előfordul a "Jehova" név Istenre vonatkoztatva:

Ady Endre: KÁIN MEGÖLTE ÁBELT

"Uram, én Jehovám,

Tudtam, hogy ölni nem szabad

S Káin megölte újra Ábelt:

Megöltem magamat......"

Majd az utolsó versszakban újra:

"Megöltem magamat,

Mert furcsák voltunk kettesen:

Fogadj, Jehovám, két-együnket

Értőn és kedvesen."

Ady Endre: ISTEN, A VIGASZTALAN

"Ő: Minden, de áldani nem tud,

Ő: Minden, de senkit se büntet,

Ő teljesíti az Időt

S nem érti meg a mi szívünket.

Hatalmasabb a Jehovánál,

Ő a hideg ámennek atyja,

Ő csak mosolyog és akar

S egy fagyott Nap az ábrázatja."

Ady Endre: VEZEKLŐ VIGADOZÁS ZSOLTÁRA

Tudom, hogy magasságba küldtek

S pályám grádicsát mégis sírva hágom.

Rút bűn az én szomorúságom.

Víg zengedezésre hívattam

S gonosz jajjal illettem nagy személyed,

Jehovák Jehovája, Élet.

márc. 7. 19:34
 22/28 anonim ***** válasza:
43%

20

"Jézust lehet-e imádni vagy sem, nem kis tévedés"

Erre is azt tudom csak mondani, hogy a Biblia Isten szava a mérvadó.

Ha állítottak is ilyet, a Biblia nem tanítja ezt, ezért így nem lehetett annyiban hagyni. A Biblia kutatása, tanulmányozása, nagyon a kezdeti szakaszban volt.

Jézusnak nem imádattal tartozunk, hanem engedelmességgel.

(Máté 4:10) . . .: „Meg van írva a te Istenedet imádd, és egyedül neki végezz szent szolgálatot.«”

Ha Jézust kellene imádni, akkor Jézus határozottan azt mondta volna Sátánnak, hogy Őt kell imádni.

Jézus pedig nem saját magának engedelmeskedett, és nem a saját akaratát tette. Soha nem tette magát egyenlővé Istennel. Mindig is kifejezte, hogy Ő szolgálatot teljesít, feladatot lát el.

márc. 7. 19:59
 23/28 anonim ***** válasza:

"Ha állítottak is ilyet..."

Állítottak, 1953-as őrtoronyban még vannak ilyen idézetek. Tehát több, mint fél évszázadon át tanították és állították, hogy lehet Jézus imádni.

Írtad:

"A nyáj tagjainak pedig személy szerinti kötelessége megvizsgálni, hogy amit a felvigyázók mondanak, valóban úgy vannak-e a Bibliában. Ha igen, akkor azt úgy kell venni, mint amit Isten mond, és nem emberek."

Több mint fél évszázadon át több millió tagnak nem tűnt fel? Vagy egyetértettek, mivel megtalálták az írásokban?

"Ha úgy találnám, hogy nem egyezik Isten szavával a tanítás, akkor azonnal itthagynám Őket."

1953-ban ott hagytad volna őket? Kérlek erre őszintén válaszolj.

márc. 7. 20:58
 24/28 anonim ***** válasza:
43%

Ha Ádám helyébe lettem volna sem jelenthetem ki, hogy mást tettem volna.

Mint említettem, a Bibliában leírtak megértése folyamatos, nem egyszerre történik, ezt Isten soha nem ígérte, vagy mondta.

Hogy akkor mit tettem volna, arra nem lehet válaszolni, mert nem tudjuk.

márc. 7. 21:18
 25/28 anonim ***** válasza:

Isten szerinted miért rejtett el egy ennyire fontos kérdést 2000 éven át? Sőt még az állítólagosan kinevezettek előtt is több, mint fél évszázadon át.

márc. 8. 19:08
 26/28 anonim ***** válasza:

25

Miért?

Mert soha semmit nem hozott a felszínre idő előtt.

Dániellel is leiratott olyasmit, amit hosszú évszázadokon keresztül senki nem tudott értelmezni. Még annak írója sem.

Isten meg is mondja, hogy miért.

Sőt Jézus is megmondta a tanítványainak, hogy az ő idejükben történtekkel foglalkozzanak. A többi nem az Ő dolguk.

(Dániel 12:4) 4 Te pedig, Dániel, tartsd titokban ezeket a szavakat, és pecsételd be ezt a könyvet a vég idejéig. Sokan fognak kutatni, és bőséges lesz az igaz ismeret.”

(Cselekedetek 1:6, 7) . . .: „Uram, mostanában állítod helyre Izraelnek a királyságot?” 7 Ő ezt mondta nekik: „Nem szükséges tudnotok azokról az időkről vagy időszakokról, amelyekről csak az Atyának van hatalma dönteni.

Nekik sem mondott semmit, nem rájuk tartozik.

Majd akikre vonatkozik azok fogják tudni.

márc. 10. 01:11
 27/28 Jégszív ***** válasza:

Ezt véletlenül pontosan tudom; ők homályosítottak fel:

Ők nem "jehovisták", pláne nem "Jehovák", hanem JEHOVA TANÚINAK vallják magukat.

Hát csinálják...

márc. 10. 11:38
 28/28 anonim ***** válasza:

"Mert soha semmit nem hozott a felszínre idő előtt."

Tehát 1953 után volt itt az ideje, hogy az emberek megtudják, Jézust nem lehet imádni? Akkor szegény apostolok azért írhatták tévesen azt a Bibliába, hogy imádja Őt Isten minden angyala. Ez a kinyilatkoztatás csak később tárult fel, személyesen az őrtorony vénei számára.

márc. 10. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!